Mi a véleményed? Neten olvastam
Így igaz.
Ezért nem kötelező ezt a vallást választani, elég romboló tud lenni néha.
„Valaki ezt kérdezte Jézustól: Uram, kevesen üdvözülnek? Ő így felelt: Igyekezzetek bemenni a szoros kapun: mert mondom néktek, sokan vannak, akik igyekeznek bemenni és nem mehetnek.Amikor már a gazda felkel és bezárja az ajtót, és kezdetek kívül állni és az ajtót zörgetni, mondván: Uram, Uram, nyisd meg nekünk; és ő felelvén ezt mondja nektek: Nem tudom honnan valók vagytok. Akkor kezditek mondani: Te előtted ettünk és ittunk, és a mi utcáinkon tanítottál; Ő azonban ezt mondja: Mondom nektek, nem tudom, honnét valók vagytok; távozzatok el tőlem mindnyájan, akik hamisságot cselekesztek! Ott lesz sírás és fokcsikorgatás, amikor látjátok Ábrahámot, Izsákot és Jákóbot, és a prófétákat mind az Isten országában, magatokat pedig kirekesztve. És jönnek napkeletről és napnyugatról, és északról és délről, és az Isten országában letelepednek. És íme vannak utolsók, akik elsők lesznek, és vannak elsők, akik utolsók lesznek.” Lk 13,23-30
Máté 7:13-14
Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
Szűk kapu és keskeny ösvény
13 „A szűk kapun menjetek be! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a pusztulásba vezet, és sokan járnak rajta. 14 De az életre vezető ajtó szűk, az ösvény keskeny, és csak kevesen találják meg.”
(19) 28: rosszul tudod.
A legfőbb parancsolat, azt jelenti hogy a legfőbb parancsolat, ami azon kívül esik az lényegtelen, és csak hátráltat. Ezért nem fogadták el Jézust a zsidók és feszítették keresztre, mert ők fontosabbnak tartották hogy a szombatot tisztelve, nem szabad gyógyítani szombaton, és amikor Jézus meggyógított egy béna embert, úgy hogy járni tudott utána, azt mondták képmutatóan hogy a törvény szerint aki szombaton gyógyít halálra kell ítélni.
Jézus nem véletlen szombaton gyógyította meg azt az ember, ezzel azt is világosságra hozta hogy Ő Ura a szombatnak is mint minden akkori törvénynek és hagyománynak, és ha Jézus azt mondja hogy a felebarátod szeretete fontosabb mint a mosdatlan kézzel való evés megtiltása, vagy a szombat betartása, akkor nyugodt lehetsz hogy az úgy is van.
8 Ha ellenben megtartjátok a királyi törvényt az Írás szerint: Szeressed felebarátodat, mint tenmagadat, jól cselekesztek. (3Móz 19,18) 9 De ha személyválogatók vagytok, vétkeztek, elmarasztaltatva a törvény által, mint annak megrontói. (5Móz 1,17) 10 Mert ha valaki az egész törvényt megtartja is, de vét egy ellen, az egésznek megrontásában bűnös. (Mát 5,19) 11 Mert a ki ezt mondotta: Ne paráználkodjál, ezt is mondotta: Ne ölj. És ha nem paráználkodol, de ölsz, törvényszegővé lettél. (2Móz 20,13.14) 1
18 Bosszúálló ne légy, és haragot ne tarts a te néped fiai ellen, hanem szeressed felebarátodat, mint magadat. Én vagyok az Úr. (Máté 5,39.44; Róm 12,19;Máté 5,43.44)
"az életre vezető ajtó szűk, az ösvény keskeny, és csak kevesen találják meg.”
Micsoda nemes cselekedet ilyet teremteni egy tökéletesen jó istennek!
"felebarátod szeretete fontosabb mint a mosdatlan kézzel való evés megtiltása, vagy a szombat betartása, akkor nyugodt lehetsz hogy az úgy is van."
nyilván a felebaráti szeretet azt jelenti hogy inted hogy tartsa be a Bibliai törvényeket mert akkor különben nem szereted őt. Felebaráti szeretet nem csak egy sima ölelésbe merül ki
(19) 33-nak, Igen ezt jól látod inteni kell, azt aki hajlandó is megfogadni az intést, a biblia azt írja hogy aki nem fogadja el az intést, azt még inteni is értelmetlen.
De hogy ha elolvastad a bibliát, akkor még mindig nem értem honnan veszed hogy az ószövetségi törvényeket kell betartani.
Jézus követése az amit be kell tartani, Ő benne teljesül minden törvény.
#37 onnan hogy érvényben vannak.
mert a hit cselekedetek nélkül halott.
Ezért kell shabbátozni, körülmetélkezni, bemeritkezni stb stb
Jézus követése azt jelenti ugy kell élni ahogy ő élt
Azt ugye tudjátok, hogy az ateistáknak ez az egész érvelés mekkora baromság?
A cikkben mindenféle megváltás, Isten, Jézusos érvek sorakoznak. Nonszensz az egész, mintha téged azzal akarnának meggyőzni, hogy jön a kis sárkány és bekap ha nem cselekszel a spagettiszörny akarata szerint.
Ez nem is az ateistáknak szól, annyira azért nem hülye az írója.
Ez a hívőnek szól.
Elolvassa, és látja, hogy az ateistát ez nem hatja meg.
Mit mond: "=> Az ateista hülye".
Kész, a mai napra a hitvédelem működött.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!