Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten hogy fogja megítélni a...

Isten hogy fogja megítélni a szektás embereket és a képmutató farizeusokat?

Figyelt kérdés

Isten hogy fogja megítélni az olyat, aki szerint bérelt V. I. P. helye van az első sorban a Mennyek Országában?

Aki a legigazabb kereszténynek tartja magát, mindenki mást meg lenéz, ítélkezik mindenki felett. Isten őt hogy fogja megítélni?

2022. márc. 17. 12:21
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
20 Akkor egyetértünk! Ilyen is van a gyakorin - igaz nem gyakori. Most Húsvét előtt különösen sokat kell saját magunk lelkével foglalkozni - tisztítani, amit lehet jóvá tenni, hogy méltón járuljunk a Feltámadás szent ünnepén az oltárhoz. (és minden vasárnap a feltámadás ünnepe van:)
2022. márc. 17. 14:32
 22/30 A kérdező kommentje:

Én bűnös ember vagyok. Ha ítélkezek mások felett, csak halált hozok a saját fejemre.

Luxus mások bűnei között kotorászni. Nekem saját magammal van elszámolnivalóm.

2022. márc. 17. 14:34
 23/30 anonim ***** válasza:

22 én is így gondolom -magamra nézve... Más szempontból is: az embernek elsősorban önmagával szemben vannak kötelezettségei. Ügyes légy!

Hasznos: írj naplót - naponta, napi ritmusban, tollal, papírra/%füzetbe. Nagyon jó önismereti gyakorlat, és segít haladni a szellemi-lelki utadon!

Most olvasom Rákóczi fejedelem Emlékezések, vallomások írását. Gyönyörű Ajánlom!

(könyvtárból szerezd emg)

[link]

2022. márc. 17. 14:49
 24/30 A kérdező kommentje:

Nem ítélek el senkit és hiszek Istenben kegyelmében és irgalmában, szeretetében.

Van pár troll, akik le akarják járatni a kereszténységet és öntörvényesen Istent akarnak játszani.

Ne higgyetek nekik. A keresztények nagy része nem ítélkező és nem ilyen elvakult. A gyűlölködő emberek nem igazi keresztények, báránybőrbe bújt farkasok, hamis próféták.

Én senkinek sem kívánok semmi rosszat. Hiszem, hogy Isten szeretete olyan, mint a tenger.

2022. márc. 17. 14:50
 25/30 anonim ***** válasza:
69%

Péter 2. levele 3.9

Nem késlekedik az ígéret Ura, ahogy némelyek késedelmeskedésnek tartják, hanem hosszan tűr értetek, mivelhogy nem akarja, hogy valaki is elvesszen, hanem, hogy mindenki megtérésre jusson."

1Péter 1:22

„Tisztítsátok meg lelketeket az igazság iránti engedelmességgel képmutatás nélküli testvérszeretetre, egymást kitartóan, tiszta szívből szeressétek”

1Péter 4:8

„Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez.”

Gal 5,22

A Szent Szellem pedig ezeket teremti meg bennünk: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom. Nincs olyan törvény, amely ezeket elítélné.

2022. márc. 17. 14:51
 26/30 A kérdező kommentje:

Jézus még a kereszten látta, hogy a jobb lator megtért és mondta, hogy még ma vele lesz a Paradicsomban.

A házasságtörő asszonynak azt mondta, hogy nem ítéli el, csak ne vétkezzen tovább. A bűnös vámost is szerette.

2022. márc. 17. 14:55
 27/30 anonim ***** válasza:
43%

A remény hal meg utoljára, nemde? 😅

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:

Legyetek résen, szeretteim! Lehetőségek fognak adódni arra, hogy különféle veszekedésekbe sodródjatok. De ti jobban tennétek, ha elkerülnétek a konfliktust. Ha pozitív útmutatást tudtok adni, tegyétek alázatos és töredelmes szellemmel. Máskülönben egy ilyen esemény nagyon gyorsan átmehet valami olyasmibe, amit nagyon nem szeretnétek, mondja az Úr. A szelíd válasz lecsillapítja a haragot.

2 Timótheus 2:24-26 Az Úr szolgája pedig ne veszekedjen senkivel, hanem legyen kedves és türelmes mindenkihez, és legyen gyakorlott a tanításban! Szelíden és udvariasan igazítsa helyre azokat, akik ellenkeznek vele! Abban a reményben foglalkozzon velük, hogy Isten talán mégis megváltoztatja az ellenkezők szívét és gondolkodását, és akkor felismerik az igazságot. A Sátán ezeket csapdába ejtette, hogy azt tegyék, amit ő akar. De még ezek az emberek is észhez térhetnek, és kimenekülhetnek a csapdából.

2022. márc. 17. 16:36
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

"Én bűnös ember vagyok."

Ha bűnös ember vagy, akkor a hívő életednek még nagyon az elején jársz. Nincs ezzel semmi gond, csak ismerd fel a helyzetedet! Péter is pont azt mondta Jézusnak, hogy "távozz el tőlem, mert én bűnös ember vagyok, Uram". De Jézus nem ment el, nem akarta Pétert ebben az állapotában meghagyni. Pár évvel később Jézus azt mondta a tanítványoknak, hogy "ti már tiszták vagytok ama beszéd által, amelyet szóltam nektek". Ahogy Jézussal jártak, hallgatták Őt, befogadták és megtartották az Ő beszédeit. Az Ő beszéde pedig megtisztította őket. Követett el ezután bűnt Péter? Igen, követett el, de megtért, és nem maradt meg a bűneiben. Péter évekkel később ezt hirdette:

"AMIKÉPPEN szent az, aki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben. Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok."

Péter vajon képmutató volt, amikor ezt írta? Ha nem így élt, akkor igen, de én azt gondolom, hogy hitelesen tanított erről. A szentség és a bűn kizárják egymást.

Isten áldjon!

2022. márc. 17. 18:15
 29/30 anonim ***** válasza:
27 Giselle, pont ezt csinálom én is amit Pál írt, de a szelídségemet ellenségesnek gondolják. Ezt mondtam... A mai világban nehéz bárkit is jobb belátásra bírni, hogy lássa meg az igazságot. És Ők mit mondanak, a "Biblia hazugság". Most mit mondjon erre az ember?
2022. márc. 17. 19:02
 30/30 anonim ***** válasza:
63%

Egy fegyverünk van az imádság!

Le kell rombolni minden magaslatot, ami Isten ismerete ellen emeltetett és foglyul kell ejteni minden gondolatot Krisztusnak való engedelmességre.

Az ellenségeinket szeretni, áldani, Értük hálát adni kell.

Jézus az Üdvözítő, a hallást, a látást Ő adja.

Elvileg értünk is imádkoztak.

Én úgy vagyok itt az Úrral, hogy imádkozom Mindenkiért, aki itt van. (Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.) Nem tudhatjuk, hogy Jézus kinek, hogyan dolgozik a szívében. Mi sem emberi okoskodásra tértünk meg, hanem Krisztus szerelme ragadott meg..

Áldjon az Úr és őrizzen szüntelen!

2022. márc. 17. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!