Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallás kategóriában miért...

A vallás kategóriában miért állítanak be tényként valamit, ha nem tudják igazolni?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy egyesek, az egyszerűség kedvéért legyen a neve mondjuk **Edgár**, oldalakon keresztül állítanak valamit, majd ha kérem, hogy igazolja, akkor oldalakon keresztül beszél mellé? A tetejében végén már azzal fenyegetőzik, hogy kitilttat az oldalról.

Nekem kicsit abszurd dolog ez, főleg vallás kategóriában, főleg amikor valaki magát kereszténynek nevezi. Bár könnyen lehet, hogy csak egy keresztényellenes troll.

2019. júl. 20. 19:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%

Hidd el, nem érdemes ezekben a kérdésekben odaállni vitázni.

Bizonyíték természetesen nincs, csak azt tudják szajkózni, amit beléjük neveltek vagy erőszakoltak.

Én már felhagytam vele, minek bosszantsam magamat olyan dolgokon, amelyeknek számomra se füle se farka? (A bibliai idézetetől meg már kiütést kapok, pedig az a könyv is van olyan érdekes, mint az egyiptomi-görög-római stb. mondák. Csak éppen nem bizonyítékok.)

Ahhoz meg ennél több kell, hogy az oldalról kitiltsanak.

2019. júl. 20. 20:31
 2/15 A kérdező kommentje:

Persze, hogy nem tiltanak ki, valószínűleg az illetőt előbb repítenék.

Egyébként speciel pont arra kértem, hogy a Bibliából igazolja állításait, hiszen korábban pont arra hivatkozott, de képtelen volt rá. Gondolom egy álkeresztény trollal akadtam össze akkor.

2019. júl. 20. 20:34
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Arra a Potyondi-féle kérdésre gondolsz? Ott volt egy 34%-os, agybajt kaptam a válaszaitól.
2019. júl. 20. 21:19
 4/15 anonim ***** válasza:
70%
Mert ez a vallás kategória, nem a tudomány. Itt nem nagyon lehet akármit is bizonyítani, legfeljebb érvelni mellette vagy ellene.
2019. júl. 20. 21:19
 5/15 A kérdező kommentje:

Speciel egy 2x%-osra gondoltam, most pontosan nem tudom hány százalékon áll.

Szerintem itt is lehet bizonyítani és cáfolni egyértelműen dolgokat, hiszen sokszor felvetődnek történelmi kérdések is. Például a kanonizáció egy történelmileg elég jól dokumentált folyamat volt. Persze értem mire gondolsz, de vannak olyan kérdések, amiről lehet(ne) akár értelmes vitát is folytatni.

2019. júl. 20. 21:57
 6/15 anonim ***** válasza:
60%

Lehet(ne), csak nem a fanatikusokkal.

Érvelni vagy cáfolni csak akkor tudsz, ha konkrét bizonyítékaid vannak. A hívőknek ez a Biblia, és akkor sem fogják másképpen értelmezni, ha kiteszed a lelkedet.

Ezért hit a hit, és tudomány a tudomány. Bár ezzel nem mondtam valami sokat, mégcsak újat sem.

2019. júl. 20. 22:55
 7/15 anonim ***** válasza:
21%

Megmondod, hogy mi volt a kérdésed? Persze vannak égen-és földön dolgok, amik nem igazolhatók. Hiszen Isten létezését csak az igazolja, hogy van egy világunk.

Na persze lehet azt mondani, hogy az ősleves az "tudomány", és igazság, az Istenhit pedig mese, de attól még nem lesz az sem "igazolhatóbb" mint Isten létezése. Mivel a tudományos igazolás azt jelenti, megismételhető! Azonban mivel ez a vallás kategória, ezért bizony fontos, hogy az "igazit" keresd. Ha tényleg keresed, akkor pedig meg is fogod találni.

2019. júl. 20. 23:39
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert az ördögtorony oldaláról kimásol egy kérdést és azt hiszi, akkor az jól is van és cáfolhatatlan. Mivel eleve ostoba és mellé még csőlátó is, ezért hiába érvelsz a Bibliából. Az ördögtorony tanítását abszolút igaznak hiszi, tehát nem fogja fel értelmileg, hogy még a Biblia sem támasztja alá a legtöbb tanítást. Ezért. Nézd meg a legújabb kérdését. Nem normális az ember. Ráadásul a jehovista tesója már ott is volt azonnal, hogy bemásolja az ördögtorony ennek megfelelő tanítását. Szerinted ez normális?
2019. júl. 21. 08:16
 9/15 A kérdező kommentje:

Szerintem unitárius az illető és nem jehovás, persze biztosra nem tudom mondani.

Próbáltam inkább általános lenni, nem túl konkrét, de miért ne. Legutóbb például a kanonizációról írt szerintem hatalmas ökörséget, ami minden történelmi ismeretnek ellent mond. De állított már olyat is, hogy Mária (Jézus anyja) törölte hajával és csókolta Jézus lábát. Konstantin és az arianizmus kapcsán is írt hatalmas hülyeségeket, stb...

Persze hiteles alátámasztást ezekre az állításokra sosem kaptam, csak olykor 1-1 videót az inkvizícióról, ami nem tudom miként kapcsolódik ezekhez.

2019. júl. 21. 15:36
 10/15 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy unitárius, de ő tesónak tartja a jehovistákat, miközben aljas módon a jehovisták őt magát nem, szerintük világi. Azért látod, hogy az aljasságnak is vannak fokozatai. Edgár remek jehovista lenne, megvan benne a kellő gonoszság és képmutatás.
2019. júl. 21. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!