Meddig tart még a megaláztatás?
Nem sokkal (pár hónappal) megtérésem után vagyok. Gyakorlatilag egy jó ideje már annyira nehéznek érzem azt a terhet, amit Isten rámmért, hogy lassacskán összeroppanok. Természetesen az a célom, hogy hű maradjak Istenhez és véghez vigyem azt, amit Ő elvár tőlem. De mostanság egyre kezdem azt érezni, hogy semmi jóban nincs részem. Csak a próbatételek. Csak a nehézségek. Illetve az állandó megaláztatások. Ez persze nem a szó szoros értelmében vett megaláztatás. Egyszerűen csak úgy érzem, azaz valójában nem is csupán érzem, hanem ez gyakorlatilag tény, hogy az Úr olyan dolgok megtételét várja el tőlem, amik számomra úgymond megalázóak. Példának okáért ott van az is, hogy korábban elég nehezen vállaltam fel a hitemet mások előtt. Sőt sokszor előfordult, hogy inkább titkoltam, hogy hiszek Istenben, mert féltem attól, hogy majd kicikiznek meg egyebek. Mostanra Hálistennek ezt már sikerült levetkőznöm, de akkor ez is nagyon nehéz volt. És ilyenekre gondolok, mint ez is például. Valóban mondhatom, hogy számomra borzasztóan megalázónak tűnt csupán csak beszélni is arról, hogy én hiszek az Úrban. És még mindig vannak sajnos olyan dolgok, amikkel kapcsolatban hajlamos vagyok a saját büszkeségemet előrébb helyezni, mint Istent. Felteszem, amíg ezektől a bálványaimtól megnem szabadulok nem nagyon lesz vége ennek az egésznek, de már tényleg az utolsókat rúgom.
Félreértés ne essék, nem a próbatételektől, illetve a kihívásoktól akarok megszabadulni. Nyilván tudom, hogy amíg földi életem tart mindig lesznek nehézségek, illetve lesznek kifejezetten nehéz próbatételek. De ez az egész megaláztatásosdi már kicsit unalmas. Habár tudom, hogy nem szabad meggyűlölnöm Isten akaratát, már tényleg kezdek kibukni emiatt.
Igazából nem is várom el, hogy építő jellegű válasszal illessetek, mert teljes mértékben tudom mi a dolgom, de esetleg, ha valaki gondolja, az leírhatná a véleményét ezzel az egészel kapcsolatban.
A trollok pedig nagyívben kerüljenek, köszi.
7-es vagyok
Valami nagyon nem stimmel nálad, jól érzed! Ezeket írtad: " De ez az egész megaláztatásosdi már kicsit unalmas. Habár tudom, hogy nem szabad meggyűlölnöm Isten akaratát, már tényleg kezdek kibukni emiatt." - nos ezért gondolom azt, valami nincsen rendben az Istenről, Krisztusról szerzett ismereteddel.
Mi a véleményed, pl. erről?
"Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos vagyok, és fel fogtok frissülni." Máté 11:29 Ez homlokegyenest az ellenkezője annak, mint amit te érzel. Aki csak leterheltnek és megfáradtnak érzi magát, jöhet Jézushoz, hiszen ő pont ezt ígérte — felüdülést. Ahhoz azonban, hogy felüdülést találjunk, melyre olyannyira vágyunk, van valami, aminek a megtételére készeknek kell lennünk. Arra, amit a Máté 11:29 versében mondott Krisztus.
Milyen igának a felvételére hívta hát Jézus azokat, akik felüdülésre vágyva jönnek hozzá? Emlékezz csak vissza, ezt mondta: „Vegyétek fel az én igámat és tanuljatok tőlem” Máté 11:29. Aki tanul, az tanítvány. Ezért, ha valaki felveszi Jézus igáját, ez egyszerűen azt jelenti, hogy a tanítványává lesz. De ez nem csupán azt jelenti, hogy valaki gondolatban elismeri tanításait. Ez tanításaival összhangban álló cselekedeteket kíván meg, hogy azt a munkát végezzék, amit ő, és olyan életet éljenek, mint amilyet ő élt: 1Korinthus 11:1; 1Péter 2:21. Ez azt követeli meg tőlünk, hogy készségesen vessük alá magunkat hatalmának, és engedelmeskedjünk azoknak, akikre hatalmat ruház: Efézus 5:21; Zsidók 13:17. Ez azt jelenti, hogy önátadott, megkeresztelt keresztények leszünk, s elfogadunk minden olyan kiváltságot és felelősséget, amely az ilyenfajta önátadással jár. Ezt az igát kínálja fel Jézus mindazoknak, akik hozzá jönnek vigaszért és felüdülésért. Kész vagy elfogadni? János 8:31, 32
"Majd Jézus ezt mondta azoknak a zsidóknak, akik hittek neki: „Ha mindig megfogadjátok a szavaimat, valóban a tanítványaim vagytok, és megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket.”
Én speciel abban hiszek, hogy az embereket mérgezik nátrium fluoriddal és E250 nátrium nitrittel. Akinek elmondom bolondnak néz, de akkor is kitartok mellette, mert mindenkit meg akarok menteni a mérgezéstől.
Ugyanígy, ha beszélsz Istenről, akik meghallgatnak, megmented az életüket az örök életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!