Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meddig tart még a megaláztatás?

Meddig tart még a megaláztatás?

Figyelt kérdés

Nem sokkal (pár hónappal) megtérésem után vagyok. Gyakorlatilag egy jó ideje már annyira nehéznek érzem azt a terhet, amit Isten rámmért, hogy lassacskán összeroppanok. Természetesen az a célom, hogy hű maradjak Istenhez és véghez vigyem azt, amit Ő elvár tőlem. De mostanság egyre kezdem azt érezni, hogy semmi jóban nincs részem. Csak a próbatételek. Csak a nehézségek. Illetve az állandó megaláztatások. Ez persze nem a szó szoros értelmében vett megaláztatás. Egyszerűen csak úgy érzem, azaz valójában nem is csupán érzem, hanem ez gyakorlatilag tény, hogy az Úr olyan dolgok megtételét várja el tőlem, amik számomra úgymond megalázóak. Példának okáért ott van az is, hogy korábban elég nehezen vállaltam fel a hitemet mások előtt. Sőt sokszor előfordult, hogy inkább titkoltam, hogy hiszek Istenben, mert féltem attól, hogy majd kicikiznek meg egyebek. Mostanra Hálistennek ezt már sikerült levetkőznöm, de akkor ez is nagyon nehéz volt. És ilyenekre gondolok, mint ez is például. Valóban mondhatom, hogy számomra borzasztóan megalázónak tűnt csupán csak beszélni is arról, hogy én hiszek az Úrban. És még mindig vannak sajnos olyan dolgok, amikkel kapcsolatban hajlamos vagyok a saját büszkeségemet előrébb helyezni, mint Istent. Felteszem, amíg ezektől a bálványaimtól megnem szabadulok nem nagyon lesz vége ennek az egésznek, de már tényleg az utolsókat rúgom.

Félreértés ne essék, nem a próbatételektől, illetve a kihívásoktól akarok megszabadulni. Nyilván tudom, hogy amíg földi életem tart mindig lesznek nehézségek, illetve lesznek kifejezetten nehéz próbatételek. De ez az egész megaláztatásosdi már kicsit unalmas. Habár tudom, hogy nem szabad meggyűlölnöm Isten akaratát, már tényleg kezdek kibukni emiatt.

Igazából nem is várom el, hogy építő jellegű válasszal illessetek, mert teljes mértékben tudom mi a dolgom, de esetleg, ha valaki gondolja, az leírhatná a véleményét ezzel az egészel kapcsolatban.

A trollok pedig nagyívben kerüljenek, köszi.

2022. jan. 28. 00:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Ateistaként annyit tudok mondani, hogy ne érdekeljen a többi ember véleménye. Ha nekem mesélted volna el, hogy miben hiszel, kb. leszartam volna, mert ez a te dolgod. Szóval ha a többi megalázó dolog is ilyen kaliberű, akkor jusson eszedbe, hogy úgy nagyjából senkit nem érdekelsz, vagyis szinte senkinek nincs rossz véleménye rólad.
2022. jan. 28. 01:20
 2/12 anonim ***** válasza:
66%
Ha asol egy godrot es beleesel, ne hibaztass mast. Te sajat magadnak allitasz kulonbozo akadalyokat sajat magad ele, es mast hibaztatsz. Gondolkozz. Isten 7.5 milliard emberbol nem fog ilyen piszlicsare dolgokkal foglalkozni. Ha ez letisztult, lehet hogy megerted hogy Isten nincs ott minden lepesednel es azzal szorakozik, hogy hatulrol rugdaljon.
2022. jan. 28. 03:11
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Én is megjártam a tegnap a katolikus templomban. De nem is ez a legrosszabb hanem van valami magánjellegű dolog, földes ügyek amiktől nem akarok ide írni mert privát. Csak annyit hogy húzódik 6 éve és tegnap kellett menjünk közjegyzőhöz és nagyon rosszul állnak a dolgok mert az unokanoveremmel vagyunk együtt akinek meghalt az anyja és eladattak a házát, most már meghalt aki kisemmizett is és lehet elviszik Nagyváradrol annak a gyereke aki kisemmizett és veje kell intézkedni. És pont azért mentem a templomba el (mert én február másodikán akartam) hogy Istenhez imádkozzak hogy intezodjon el, nem írok többet erről az ügy. Mert nagyon aggaszt hogy anyu 70 éves, történik veje vanami és én nem tudom intézni. És most jött ez a templomos dolog. A baj nem jár egyedül.

Látjátok meg most is gondolkodom hogy a Szűzanya csak kegyes volt hozzám. Mert február másodikán sokan lettek volna és Péter atya ugyanezt megcsinálta volna mint a tegnap és rosszabb lett volna. Mert több öregasszony hallotta volna. Mert más nemigen harcosa csak oregek. Járt oda meg egy félbolond fiú, annak csak annyi baja volt hogy ordította amiket kell mondani amiben még az Urangyalat papírral dadogta és ahogy én mondtam utánam mondta mert mögöttem ült. És már decemberben se láttam azt a fiút. Úgy látszik kilökték azt is maguk közül.

2022. jan. 28. 06:36
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
Nincs véletlenül megfelelési kényszered? Mert ha ebből akar Isten téged megszabadítani, akkor hagyd, hogy formáljon és a végén még hálás is leszel ezért neki.
2022. jan. 28. 08:06
 5/12 anonim ***** válasza:
93%
Minden kezdő hívő, így én is beleestem abba a hibába, hogy megtértem, és elvártam Istentől, hogy egy csapásra Kánaán legyen az életem. Ez nem így működik. Szépen cselekedd a szeretetet, formáld a jellemed az ige alapján krisztusivá, Isten meg időben megteszi a magáét
2022. jan. 28. 09:40
 6/12 pelgrim ***** válasza:
30%

„Meddig tart még a megaláztatás?”

Addig míg meg nem únod.

„De ez az egész megaláztatásosdi már kicsit unalmas.”

Ezek szerint még nem eléggé.

2022. jan. 28. 10:59
 7/12 KZitus ***** válasza:
"Így tehát aki csak megvallja az emberek előtt, hogy egységben van velem, arról én is meg fogom vallani égi Atyám előtt, hogy egységben vagyok vele; de aki megtagad engem az emberek előtt, azt én is meg fogom tagadni+ égi Atyám előtt" Máté 10:32,33
2022. jan. 28. 14:46
 8/12 A kérdező kommentje:

7-es

Ne haragudj, de ez, hogy jön ide? Hát nem pont arról beszéltem, hogy korábban nehezemre esett felvállalni a hitemet, sőt egyenesen cikinek tartottam beszélni erről, de már ezen rég túl vagyok és már büszkén vállalom, hogy hiszek Istenben?

Bocsi, ilyen szempontból valóban kapcsolódik a kérdéshez, amit írtál csak már ezen túl vagyunk.

Még azt hozzátenném(és ez tulajdonképpen mindenkinek szól), hogy kifejezetten örülnék, ha saját véleménnyel tudnátok szolgálni, illetve személyes tapasztalatok megosztását is szívesen fogadnám, már akinek van, mert a Bibliát én magam is feltudom lapozni és tudok onnan szemezgetni. És ezt nem rosszból mondom tényleg.

2022. jan. 28. 16:27
 9/12 anonim ***** válasza:
Isten azt akarja, hogy levesd a büszkeségedet, hogy aztán ő adhasson neked egészséges önbecsülést.
2022. jan. 28. 19:30
 10/12 anonim ***** válasza:
A hittel nem feltétlen kell tolakodni. Nem mindenki Pál apostol. Isten annyit kér csak mindenkitől amennyi ereje van. Voltak olyan kultúrák és időszakok amikor az emberek szent magánügynek érezték az Istenhitüket annyira, hogy még családtagok előtt sem beszéltek róla. Furcsa, de ez tényleg igaz. Persze imádkoztak a családtagjaikért de soha nem hozták szóba a hitüket. Ha meg próbába kerülsz és neked szegezik a kérdést akkor sem kell nagy prédikációt tartani, de nem árt kicsit képezni magad, hogy hogy kell jól elmondani az evangéliumot. Legyen benne szó bűnről, itéletről, és megigazulásról. Én nagyon hálás vagyok azért az emberért aki vette a bátorságot és leszólitott, hogy hiszek-e Istenben. Tényleg én a mennyben is tisztelni fogom nagyon.
2022. jan. 29. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!