Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban konfirmálhat olyan...

Valóban konfirmálhat olyan református, aki sosem olvasta a Bibliát és a legalapvetőbb dolgokkal sincs tisztában?

Figyelt kérdés

Ide írogat állandóan egy személy bicskanyitogató stílusban és igencsak sátáni lelkülettel és ő tán még büszke is rá, hogy nem ismeri a Bibliát, csak a gyerek Bibliát és míg más felekezeteket mélyen lenéz, addig tudatlan önmagát állandóan felmagasztalja.

Az ilyenek hogy lehet konfirmációja?

Vagy lehet, hogy hazudik?

2022. jan. 7. 23:36
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

1Kor. 13,1

Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom.

2022. jan. 9. 11:59
 22/31 A kérdező kommentje:
Így van. Mit jelent neked ez az Ige?
2022. jan. 9. 12:20
 23/31 anonim ***** válasza:
Hogy.....hiába beszélek a Biiarol, az Isten dolgairól ha nem érzek szeretetet senki iránt.
2022. jan. 9. 13:27
 24/31 anonim ***** válasza:
Bibliáról
2022. jan. 9. 13:28
 25/31 A kérdező kommentje:
Ez teljesen így van, nagyon jól megfogalmaztad.
2022. jan. 9. 16:19
 26/31 anonim ***** válasza:
75%

Kedves kérdező!

Ahogy nem minden katolikus bérmálkozik 14 évesen, úgy nem minden református konfirmál 14 évesen. Bizonyára ez valamiért kimaradt nála.

Az illető hozzászólásaihoz többször is volt szerencsém, csöpög belőle a gyűlölet. Ő egy troll, bizonyára örömmel irkál ide.

Egyébként csepegteti a Jehova Tanúi tanítását.

2022. jan. 9. 18:36
 27/31 anonim ***** válasza:

Képzeld el hogy 14 évesen lekonfirmáltam. És legalább nem jártam az evangélikus óvodába sem.a katolikus iskolába ahol a Keresztény Kálvinista vallasomtól áttéritsenek. Engem nincs is amiért elítélni mert igaz hogy nincs bennem szeretet....megverte az Isten ha azt mondanám hogy van bennem....de a híreket nem hagytam el,nem jártam más felekezeti tanintézménybe, református munkahelyen dolgoztam, és bűnnek tartom a leányanyasagot meg a házasság előtti sexet és azokat elitélem. Meg mostanában az oltatlanok iránt is előítélet érzek. De az evangélikus az nálam kiveri a biztosítékot. Az volna a legrosszabb ha olyanokkal lennék összezárva egy szigeten.

Igen, elhiszem.a Jehova Tanúi tanításaiból mivel jobban ismerem mint a reformátust. Az 1000 éves uralmat elhiszem meg azt hogy az utolsó napokban vagyunk. A paradicsomot is elhittem régen de mióta járok ortodox meg katolikus templomba és olvashatók magyarul olyan oldalakat azóta nem hiszem el hogy a föld paradicsom lesz. Mert a föld meg fog szűnni és Uj Ég meg Föld lesz.

2022. jan. 9. 18:48
 28/31 A kérdező kommentje:
26# Már jó úton haladtunk, hogy az ő szintjén megértse a lényeget. Ebbe most nagyon beletrappoltál. És nem, ő nem troll, ez biztos. A Facebook profil által, amiket kommentel sok helyre, ő ezeket elhiszi. Vele szembe kizárólag a Bibliát lehet használni, és kell is, mert nem ismeri.
2022. jan. 9. 19:17
 29/31 anonim ***** válasza:
Remélem kérdező nem vagy evangélikus mert tőled az üdvösség sem kell. Rájöttem amúgy is hogy ha mi T én vajaki örökbefogadott az az Isten országában se lenne jó helyen. Istennek nincs arra hatalma hogy a vérszerinti szüleimet a mennyben bemutassa nekem még az egész családom ről meséljen hogy megismerhessék a gyökereim és ahhoz sincs hatalma hogy kiderítse az anyám miért hagyott ott. És nem a mostani buneim miatt mert egy újszülött nem vétkezik. Isten országába se derülne ki kitől mit örököltem meg a gyökereim akkor ott se lennék boldog. Lehet csak egy ilyen bukott angyal lennék ott
2022. jan. 11. 00:34
 30/31 anonim ***** válasza:

28

"jó úton haladtunk, hogy az ő szintjén megértse a lényeget...Vele szembe kizárólag a Bibliát lehet használni"

Ha annyi helyen lattad kommentelni Anjutcat, akkor mar rajohettel, hogy neurodiverzitasi problemai vannak. Ezert nem tud megbocsatani, ezert nem tudja a gyulolkodest elfojtani. Errol nem tehet, hanem altalaban veve egyutterzest erdemel. Nem pedig pedagogiai erolkodest. Eleg kinkeserves lehet igy is az elete.

Gondolod, hogy a kornyezeteben levo lelkeszek / papok nem tudták volna elmagyarazni neki a Bibliat, ha csak ennyi volna? Oket arra is megtanitjak, hogy az autistakkal hogyan kell a hitrol beszelni.

Az mas kerdes, hogy a gyulolkodest nem szabad az internetes feluleten hagyni, es a moderatoroknak kell szolni.

2022. jan. 11. 06:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!