Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikusok, reformátusok...

A katolikusok, reformátusok és egyéb más keresztényeknél is ugyanaz a Biblia, ugyanúgy van feltámadás, hisznek a második eljövetelre hisznek Jézus első eljövetelére, mi az ami min keresztényre igaz a témában?

Figyelt kérdés
2022. jan. 2. 18:03
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%

Legősibb keresztény hitvallás: Jézus Krisztus Úr.

Apostoli hitvallás

[link]

2022. jan. 2. 18:12
 2/34 anonim ***** válasza:
Hasonló mindegyik keresztény vallás, minimális különbségek vannak.
2022. jan. 2. 19:00
 3/34 anonim ***** válasza:
18%
A katolikusoknak és ortodoxoknak több minden van a Bibliában mint nekünk. Kálvin ollózott ki a bibliából.
2022. jan. 2. 19:11
 4/34 A kérdező kommentje:
És mik azok a dolgok amik az eredetibe benne vannak, mitől különböznek más vallások a keresztényben?
2022. jan. 2. 19:16
 5/34 anonim ***** válasza:
0%
Az ortodox bibliát kell olvasni az az eredeti. Mo dóm Kálvin vágott ki belőle. Én 10 évesen se értettem hogy a református gyeekbibliaban miért nincsenek benne a makkabeusok meg a hétgyetmekes vértanú család története mikor a katolikus hittan könyvemben benne volt. Egyszer megkérdeztem református vallásórán és a tanárnő azt mondta hogy azok mesék. De én tudtam hogy nem mesék és azt gondoltam hülye az a vallastanárnő és nem ismeri a Biiat csak nem mondtam.
2022. jan. 2. 19:22
 6/34 anonim ***** válasza:
51%
Bibliát
2022. jan. 2. 19:22
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően mindkét felekezet hiszi és vallja az alapokat. A protestánsoknál 66 kánoni könyvet tartalmaz a Biblia, míg a katolikusoknál/ordotoxoknál 72-73 könyvet. Az etióp ortodoxoknál 81 kánoni könyvet is elismernek.
2022. jan. 2. 20:16
 8/34 A kérdező kommentje:
Kérdés mindenkitől: abilibamindenkie.hu-s Biblia ajánlott abból nem vágtak ki /nem raktak hozzá semmit és jó a nyelvezete?
2022. jan. 2. 20:18
 9/34 anonim ***** válasza:
59%

Nem kell ezt annyira misztikusan felfogni. A katolikus Bibia ószövetségi része néhány írással többet tartalmaz, de azok tartalma nem központi jelentőségű, semmiről nem maradsz le, ha a református Bibliát olvasod. A református Biblia Ószövetség része a zsidókéval egyezik meg.

Én olvastam a katolikus Bibliából a Bölcsesség könyvét és Jézus, Sirák Fia könyvét, különösebben nem hatottak meg, nincs különösebb többlet értékük.

2022. jan. 2. 20:21
 10/34 anonim ***** válasza:
71%

Jajistenem, nem Kalvin vagdosott.

Rengeteg protestans variacio volt, ahogy elkezdtek anyanyelvre forditani.

Nincs olyan, hogy az ortodox az eredeti. Minden Biblia forditva van, mikor milyen nyelvrol.

2022. jan. 2. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!