Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban konfirmálhat olyan...

Valóban konfirmálhat olyan református, aki sosem olvasta a Bibliát és a legalapvetőbb dolgokkal sincs tisztában?

Figyelt kérdés

Ide írogat állandóan egy személy bicskanyitogató stílusban és igencsak sátáni lelkülettel és ő tán még büszke is rá, hogy nem ismeri a Bibliát, csak a gyerek Bibliát és míg más felekezeteket mélyen lenéz, addig tudatlan önmagát állandóan felmagasztalja.

Az ilyenek hogy lehet konfirmációja?

Vagy lehet, hogy hazudik?

2022. jan. 7. 23:36
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Jav: ilyennek.
2022. jan. 7. 23:36
 2/31 anonim ***** válasza:
26%

Nem szégyelled magad hogy rólam kérdezel? Persze hogy lekonfirmáltam. Az nem.az én hibám hogy a pap baszott nekünk papírt kiadni. Nekem nincs papíron arra hogy még vagyok keresztelve. Sajnos az a pap meghalt aki keresztelt és valami könyvbe be vagyok írva ha be nem telt az is azóta és el nem dopták. Sajnos költöztünk és máshol kellett konfirmalni 2003- ban. Kérték a keresztelésemről a papírt, de nekem nem volt. Anyu elment oda ahol kereszteltek hogy kérjen papírt és a pap azt hazudta hogy interneten elküldi a másik papnak. Persze ..2003- van már volt internet....hogyne.... De nem adta ki a papírt. 1 hétig azon aggódtam mi van ha nem konfirmal le engem a pap. Akkoriban keresztelték az egyik osztálytársam 13 évesen a templomban és csak azért nem néztem le mert akkoriban volt ez hogy lehet nem tudok lekonfirmálni és ez aggasztotta a legjobban, kitöltötte a tudatom. Másként lenéztem volna a fiút. Végül valahogy a 2 pap megoldotta mert nekem nem mondtak semmit csak lekonfirmáltam. Aztán ez a pap se adott papírt a konfirmalasomrol. Ahányszor mentem hozzá sose adott. Másnak se adott aki vének konfirmalt és máshol keresztelték. 10 év múlva ennek a lánynak az anyja elment a paphoz és letolta miért nem adja ki a papírt de ez már 2013 volt. Akkor adott ki nekünk papírt csak a születési meg a keresztelesi adataimat elírta

A születesi nem izgat de a keresztelesi igen. Beírta hogy 1989 októberében kereszteltek és én akkor még anyunak se voltam hanem a kórházban mert nem fogadott örökbe. 1991 be kereszteltek. És ha valaki meglátja a keresztelési papíromon egyből látná és tudná hogy 1989- be nem keresztelhettek mert akkor nem voltam anyunál ( 1990 őszén kerültem anyuhoz) és azt hinnék hogy pogány vagyok vagyis nem vagyok megkeresztelve. Lehet hogy utána lehetne kérdezni a templomnál de Fazekas meghalt aki keresztelt és lehet a könyv is betelt amibe beírták és lehet eldobták. Anyu mondta hogy beírták mert volt az irodában és ott kérdezték a nevem, a nevét, meg a keresztszülők nevét és foglalkozását is.

Vallásból 10- es voltam mindig. Az olyan mint nálatok az ötös jegy. Nálunk az ötössel éppen hogy átmesz. Mindig tudtam amit kellett és a gyerekbibliát olvastam. Olyan mint a Szent Biblia csak egyszerű a nyelvezete és normális magyar szavak vannak. Ugyanazok a történetek vannak benne szóval Egyenértékű. Ha azt hiszed nem konfirmaltam le hát nem tudok mit csinálni veled.

. A keresztelo jobban aggaszt hogy annakidelyen nem adtak papírt és aki konfirmalt az hibás papírt adott ki nekem. Szerencsére nincs férjhez menés veszéje mert akkor bajba lennék. Azt szégyelném hogy ujrakereszteljenek mikor egyszer már meg lettem keresztelve. Anyu, keresztanya, unokatesóm is emlékeznek rá. Én nem emlékszem rá mert kicsi voltam.

Amúgy aki lekonfirmált az szeretett embereket kipredikalni és halványan emlékszem hogy egyszer mondott valamit a katolikusokról talán azt hogy balvanyimadok. De tisztán nem emlékszem csak arra hogy az unokanoveremmel nevettünk és arra gondoltunk meg jó hogy nincs bennt katolikus és azon is nevettünk mi lenne ha lett volna bennt és hallotta volna. Tudtuk a faluba ki Kati és ki refi és a katolikus falubeliek re gondoltunk hogy ha hallották volna.

2022. jan. 8. 01:15
 3/31 anonim ***** válasza:
90%
Nocsak, 1, magadra ismertel? :)
2022. jan. 8. 01:57
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

Na, látod, kérdező, milyen jól elmagyarázta neked.

Remélem, most már világos :-D

2022. jan. 8. 01:58
 5/31 A kérdező kommentje:

1# Egyrészt reformátusoknál nincs pap. Másrészt a kérdés ez volt:

Valóban konfirmálhat olyan református, aki sosem olvasta a Bibliát és a legalapvetőbb dolgokkal sincs tisztában?

Tudni szeretném, hogy valóban történhet e ilyen? Esetleg más tudja a választ?

2022. jan. 8. 06:28
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

hat latod, nem kapott papirt rola... amennyire kovetni birom az esemenydus tortenetet :-D

azert aki azt hiszi, hogy a Bibliaban csak "tortenetek" vannak, az nemigen ismeri

nem konfirmaltam reformatuskent, de hallottam olyat, hogy megmondta a lelkesz elore, hogy melyik ket kerdest fogja kerdezni, es azt mindenki megtanulta, szoval nemigen buktatnak meg senkit

Anjutca meg Nagyvaradon konfirmalt, az ottani egyhazban

2022. jan. 8. 07:06
 7/31 anonim ***** válasza:

A keresztelésemről nincs papír. A kobfirmaciomrol 10 év után kaptam de a papíron minden adat hibás. A születésem helye, ideje, a keresztelésem dátuma mert 1991 Ben kereszteltek és 1989 van beirva. 1989 Ben meg Nagyváradon se voltam hanem Szilágy megyében, csak 1990 Ben hozott el anyu a kórházból. És ha valaki megnézném a konfirmalasi papírok egyből látná hogy 1989 nem keresztelhettek mert be van írva a rendőrségen is hogy mikor csinálták nejem új születési bizonyítványt. Mikor kereszteltek meg az a születési bizonyítványok volt ami az eredeti és a romániai bürokrácia miatt később kaptam a jelenlegit. Meg apu mondta hogy nem kéne engem megkeresztelni míg nincs meg a születési bizonyítványom és anyu ragaszkodott erősen mégis mert már szinte 2 éves voltam. Ezt anyu mesélte. Van konfirmalasi papír de hibás, vakaki utánanéz egyből rájönnek hogy nem 89 Ben voltam keresztelve mikor 1991 óta vagyok Nagyváradon nyilvántartva.

Azt hinnék nem vagyok megkeresztelve és ez a legrosszabb. Én sajnos nem emlékszem vissza, egyedül anyu meg keresztanyu emlékszik mert ők élnek és voltak ott. Unokatestvérem aki még ott volt 5 éves volt akkor mire emlékezhet, meg az is kicsi volt.

Elsűllyednék szégyenemben ha valamikor újra kéne keresztelnek reformátusnák. Inkább maradnék így. Kép sincs a keresztelomrol hogy bizonyítani lehessen. Anyuék hívták fényképézt aki csinált képeket de elrontotta őket. Akkor még az előhivasos kép volt. Azt mondta egyik kép se sikerült sehogy pedig anyu fizetett neki.

2022. jan. 8. 11:04
 8/31 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés Anjutca. Nem tudod értelmezni?
2022. jan. 8. 11:36
 9/31 anonim ***** válasza:
77%
A figyelmet viszont borzasztóan élvezi. Lubickol benne, hogy foglalkoznak vele.
2022. jan. 8. 13:30
 10/31 A kérdező kommentje:
Lehet. De engem elgondolkodtatott, hogy olyan valaki lett hívő papíron, akinek minimális ismerete sincs és még szeretet sincs benne. Eszembe sincs a református egyházat kritizálni, nem erről szól a kérdésem. De ijesztő. Aki olvassa a kommentjeit, az érti. Ilyen hogy fordulhat elő?
2022. jan. 8. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!