Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy katolikus járhat reformátu...

Egy katolikus járhat református templomban?

Figyelt kérdés
És fordítva?
2022. jan. 7. 22:27
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Minek jarkalna barki is egy templomban? Ott ulni, terdelni, enekelni meg imadkozni szoktak, nem jarkalni.
2022. jan. 7. 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen. Exbarátom nővére református, férje katolikus. Együtt jártak misére.
2022. jan. 7. 22:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem kérnek vallási igazolványt, bárki mehet bármilyen templomba.
2022. jan. 7. 23:03
 4/8 anonim ***** válasza:
38%
Nálunk vetődött de csak ritkán mert olyan volt a pap hogy kipredikalt mindenkit és a katolikus pappal rosszban volt. Mikor volt imahetunk vagy valami akkor egy két katolikus idaveroditt. Tudtuk hogy katolikus mert ismertük névről. Unokanoveremmel kinéztük. Én azt hogy nincs zsoltár meg nem imádkozik mielőtt leül, az unokanoveremet az zavarta hogy nem ismeri a református énekeket. Engem az nem zavart mert én se ismerem. Unokanoveremnek volt egy szokása hogy azt engedett be a padba akiket akart és a katolikusikat sose engedte be, harmadik padsorban ültünk. Én mindig helyeseltem amikor vajakit hátra küldött pláne ha katolikus volt. Beült a negyedik padba. Ha egyedül mentem én nem zavartam ki senkit a padbol. Őszintén szólva azért mert én is gyuttment voltam mert még Bihar megyei sem voltam nehogy püspöki és 7 évesen költöztünk oda a városból, unokanoverem ott született mert apu részérol volt. Hogy zavartam volna ki én a jövevény a padbol olyat aki puspokiben született. Akárki beültetett ha egyedül voltam. Még a katolikus is mert hozzám képest püspöki volt míg én csak gyuttment mer nem ott születtem. De nem szerettem a unor jöttek.a református templomba.
2022. jan. 8. 01:24
 5/8 szp72 ***** válasza:
Járhat, hiszen ökumenizmus van, de nem a mise helyett. Vegyes házasság esetén különösen is gyakori, hogy a családok ide is-oda is vagy hol ide-hol oda járnak.
2022. jan. 8. 15:11
 6/8 szp72 ***** válasza:
59%

@ "Unokanoveremmel kinéztük"

Családotokban mindenki bolond?

2022. jan. 8. 15:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szabad ember vagyok, oda megyek, ahova akarok.
2022. jan. 8. 15:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én református közösségemben a reformátuson kívül r.katolikusok, görög katolikus, evangélikus,presbiteriánus, román ortodox, Krisna hitű és adventista tagjaink vannak teljes -krisztusi- békében. Együtt úrvacsorázunk s mindenki kiveszi részét valamilyen módon az istentiszteleteken.
2022. febr. 14. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!