Valóban konfirmálhat olyan református, aki sosem olvasta a Bibliát és a legalapvetőbb dolgokkal sincs tisztában?
Figyelt kérdés
Ide írogat állandóan egy személy bicskanyitogató stílusban és igencsak sátáni lelkülettel és ő tán még büszke is rá, hogy nem ismeri a Bibliát, csak a gyerek Bibliát és míg más felekezeteket mélyen lenéz, addig tudatlan önmagát állandóan felmagasztalja.
Az ilyenek hogy lehet konfirmációja?
Vagy lehet, hogy hazudik?
2022. jan. 7. 23:36
11/31 A kérdező kommentje:
Pl az egyik hitgyülis oldalon azt írta, hogy vissza kéne jönnie a szent inkvizíciónak és a hitgyüli papjait (ő írta így) élve kéne elégetni.
2022. jan. 8. 16:41
12/31 anonim válasza:
Csak a papokat. A híveket kolostorba kéne záratni. Figyelj, az emberek ék erély és szigorusag kell. Én nem pártolom a katolikus egyházat mert az o bűnük az ellenreformació ami megbocsáthatatlan. De abban nagyon is igazat adok a katolikzsoknak hogy a nagyon eretnekeket elegették, akik.visszavinták azokat kolostorba zárták hogy tanuljak meg Istent szeretni. És a Magdolna otthonokban is eggyet értek a katolikus egyházzal. Azok bűnös emberek voltak mert leányanyák meg megerőszakolták és nagyon is megérdemelték. Most is kellene visszaállítani az egészet, akár a Magdolna otthont csak nem mosoda volna hanem más munkák akár az inkvizíciót és aki megbánást tanúsít azt kolostorba tennék. Nyilván senki se akarna meghalni hanem menne vezekelni. Még én kálvinistaként is segítenek a katolikusok al ebben a dologban. Tudnék pár embert is akik odavalok.
13/31 A kérdező kommentje:
Tudsz válaszolni a kérdésre vagy csak feleslegesen szövegelsz?
2022. jan. 8. 17:06
14/31 anonim válasza:
Nem konfirmalhatna. Ha ezt akartad hallani. De tudom kiről kérdezted és én le vagyok konfirmalva. Legalább nem jártam más felekezeti tanintézménybe ahol eltéritsenek areformatustol.
Az ítélet napján meglásd hogy én bizonyulok jobbnak aki nem tanult más vallású iskolában vagy óvodában nem mint más aki oda jár óvodába és lehet le se fog konfirmalni mint református.
15/31 A kérdező kommentje:
Te ismered a Bibliát?
2022. jan. 8. 20:02
16/31 anonim válasza:
Mondtam hogy olvastam bibliai történeteket a gyerekbibliabol. A rendes bibliát nem olvastam soha mert abba régies szavak vannak. Érsd meg ugyanazok a történetek vannak a gyerekbibliabol is mint a Szent bibliában. Nem hamisítvány. Persze hogy tudom a bibliai történeteket. Mondom hogy vallásból a legjobb voltam.
17/31 anonim válasza:
Azt a környezetemben senki nem tudja hogy nem olvastam rendes bibliát hanem a református gyerekbibliabol tudom a történeteket. Az a lényeg hogy tudom. Még van egy második osztályos katolikus hittankonyvem és azt is szeretem olvasgatni.
18/31 A kérdező kommentje:
Akkor írd le ide, az 1Kor 13, 1-et.
2022. jan. 8. 21:33
19/31 anonim válasza:
Nem tudom. Megtehetném hogy bemásolom a google- ba, kiadja és bemasolnam az igét hogy hidd hogy tudom. De annál őszintébb vagyok.
20/31 A kérdező kommentje:
Sokan nem tudják fejből, mindenki másol, nincs azzal semmi baj. Te is nyugodtan másold be, akár Károli, akár Új fordítás vagy Egyszerű fordításban.
2022. jan. 9. 07:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!