Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tifelétek is a katolikus...

Tifelétek is a katolikus misén a végidőkről prédikálnak?

Figyelt kérdés
Mert itt nálunk majdnem minden misén erről beszélnek a papok. Ezelőtt ilyen nem volt. Változott valami? Mert azt mondja a pap, hogy vegyük már észre milyen dolgok történnek a világban.

2022. jan. 7. 11:36
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
Nem, de van benne igazság.
2022. jan. 7. 12:18
 2/9 anonim ***** válasza:
54%
Aki olyan jeleket akar latni, az olyan jeleket is fog latni.
2022. jan. 7. 12:31
 3/9 anonim ***** válasza:
13%
Igen. Mindig a Jelenések könyvéből olvasnak fel. Főleg a nagyváradi Barátok templomában és a székesegyházban. Anyu református mint én és ő helyesnek tartja és így mondta hogy jó hogy az embereket a keresztény egyház felkészíti a jövőre. Én másképp gondolom. Egyszer kétszer meg elmegy de nem mindig. És régen nem is olvastak fel az Apocalipsul felyezetből. Nagyboldogasszony óta vettem.en észrevett a jelenséget. Ti mikor vettétek észre? Augusztus 15- én is már a Jenenesekbol olvasott fel egy királynőtől akinek 12 csillag van a homlokán és fiút szül akut a sárkány fel akarná válni de a nő elmenekül a pusztába. És az a nő Szűz Mária. Szerintem Szűz Marianak lesz szerepe az Armageddonban.
2022. jan. 7. 12:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Általában az aznapi evangéliumhoz és olvasmányokhoz kapcsolódik a prédikáció nálunk, tehát ha éppen ezzel kapcsolatban van, akkor igen. Viszont ez elég ritka.
2022. jan. 7. 12:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, általában novemberben szokott ez lenni a téma, mert akkor van az egyházi év vége és az utolsó időkről szóló szentírási részek kerülnek előtérbe.

Fontos téma egyébként. Ha nem is feltétlen a mi életünkben jön el az utolsó ítélet, de a személyes ítéletünk - azaz a halálunk - bármikor itt lehet. Jobban kéne a keresztényeknek a saját halálukra készülni. Régebben ezen nagyobb hangsúly volt.

2022. jan. 7. 13:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem járok misére mostanában de észrevettem, hogy egyre több helyen beszélnek erről a papok és prédikálnak ilyen témában a misén (online közvetített misékről beszélek), de egyébként is valahogy elég gyakori ez a téma. Tele van ilyen témájú interjúkkal, jóslatokkal, papok prédikációival, teológiai előadásokkal az internet is.

Sokan azt mondják, hogy ők már látnak jeleket. Bizonyos előadások fel is sorolják azokat a próféciákat, amik beteljesedtek már.

Az utóbbi időben egyre többet cikkeztek arról is, hogy a harmadik templom építésétől tartanak azok, akik ezt ellenzik és a vallásos szervezetek (Jeruzsálemben, Izraelben) meg egyre gyakrabban hangoztatják, hogy ez a templom fel fog épülni és nem akadályozza meg őket semmi. Én úgy vettem észre, hogy az utóbbi évben megsokszorozódtak az ilyen kijelentések és egyre több zsidó érkezik Izraelbe, elvileg 2021-ben különösen sokan érkeztek és az azelőtti évhez,évekhez képest 50%-os emelkedés volt a számukban.

Nem akarom állítani, hogy én ez alapján megjósolom a jövőt de maga a téma szerintem elég felkapott lett. Nem helyi szinten, miséken hanem nemzetközi szinten.

Én nem akarok állást foglalni, én csak leírtam, hogy mit tapasztalok.

2022. jan. 7. 13:31
 7/9 Andizsuzsi ***** válasza:
91%

"Mindig a Jelenések könyvéből olvasnak fel. "

Ez nem így van. A misekhez meghatározott olvasmányok tartoznak attól függően, hogy melyik év van, ünnep van-e, vasárnap, vagy hétközi mise. Nincs olyan, hogy mindig csak a iblia egy adott részsét olvasnánk.

2022. jan. 7. 14:36
 8/9 anonim ***** válasza:

A mai ige ez:

[link]

Nálunk az előző pap nagyon szeretett a bűnről beszélni. Úgy hívtuk, Savonarola.

2022. jan. 9. 19:40
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Mindenhol arról beszélnek, a nem vallásosok, a nem hívők is...
2023. júl. 31. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!