Tifelétek is a katolikus misén a végidőkről prédikálnak?
Nem, általában novemberben szokott ez lenni a téma, mert akkor van az egyházi év vége és az utolsó időkről szóló szentírási részek kerülnek előtérbe.
Fontos téma egyébként. Ha nem is feltétlen a mi életünkben jön el az utolsó ítélet, de a személyes ítéletünk - azaz a halálunk - bármikor itt lehet. Jobban kéne a keresztényeknek a saját halálukra készülni. Régebben ezen nagyobb hangsúly volt.
Én nem járok misére mostanában de észrevettem, hogy egyre több helyen beszélnek erről a papok és prédikálnak ilyen témában a misén (online közvetített misékről beszélek), de egyébként is valahogy elég gyakori ez a téma. Tele van ilyen témájú interjúkkal, jóslatokkal, papok prédikációival, teológiai előadásokkal az internet is.
Sokan azt mondják, hogy ők már látnak jeleket. Bizonyos előadások fel is sorolják azokat a próféciákat, amik beteljesedtek már.
Az utóbbi időben egyre többet cikkeztek arról is, hogy a harmadik templom építésétől tartanak azok, akik ezt ellenzik és a vallásos szervezetek (Jeruzsálemben, Izraelben) meg egyre gyakrabban hangoztatják, hogy ez a templom fel fog épülni és nem akadályozza meg őket semmi. Én úgy vettem észre, hogy az utóbbi évben megsokszorozódtak az ilyen kijelentések és egyre több zsidó érkezik Izraelbe, elvileg 2021-ben különösen sokan érkeztek és az azelőtti évhez,évekhez képest 50%-os emelkedés volt a számukban.
Nem akarom állítani, hogy én ez alapján megjósolom a jövőt de maga a téma szerintem elég felkapott lett. Nem helyi szinten, miséken hanem nemzetközi szinten.
Én nem akarok állást foglalni, én csak leírtam, hogy mit tapasztalok.
"Mindig a Jelenések könyvéből olvasnak fel. "
Ez nem így van. A misekhez meghatározott olvasmányok tartoznak attól függően, hogy melyik év van, ünnep van-e, vasárnap, vagy hétközi mise. Nincs olyan, hogy mindig csak a iblia egy adott részsét olvasnánk.
A mai ige ez:
Nálunk az előző pap nagyon szeretett a bűnről beszélni. Úgy hívtuk, Savonarola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!