Ha megkeresztelnek római katolikusnak és utána más vallású szeretnék lenni akkor az lehetséges?
Persze, hogy lehetseges.
Ha mar tudod, melyik az, ahova menni akarsz, akkor kerdezd meg ott, mi kell ahhoz, hogy katolikuskent atterhess. A tortenelmi egyhazak (pl evangelikus, reformatus + meg egy jo par) elfogadjak egymas keresztseget.
De barmilyen vallasu (hindu stb) is lehetsz.
A keresztséget mindenki szabad akaratából teszi hit által.
Gyerekként ez nem valósulhatott meg, így ennek nincs jelentősége.
Márk 16:16 Aki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; aki pedig nem hiszen, elkárhozik.
17 Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
Másfelől meg minden felekezet csak emberi kreálmány, Jézus Krisztus kétféle embert különböztet meg. Valaki az övé, vagy nem az övé.
I. Kor. 1:11-13.
11 Mert megtudtam felőletek atyámfiai a Kloé embereitől, hogy versengések vannak köztetek.
12 Azt értem pedig, hogy mindenitek ezt mondja: Én Pálé vagyok, én meg Apollósé, én meg Kéfásé, én meg Krisztusé.
13 Vajjon részekre osztatott-é a Krisztus? Vajjon Pál feszíttetett-é meg érettetek, vagy a Pál nevére kereszteltettetek-é meg?
A másik fontos dolog a Szent Lélek keresztség. Ezt nem egy vizsgával (konfirmáció) kell letudni.
János 3:1-36 (olvasd el az egész részt)
3 Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
4 Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?
5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
A Szent Szellem keresztség megnyilvánult.
Ap.csel. 2:4; 10:46; 19:6
Kinek nem kell a Szent Lélek ajándéka?
Ap.csel 10:44-46
44 Mikor még szólá Péter ez ígéket, leszálla a Szent Lélek mindazokra, akik hallgatják vala e beszédet.
45 És elálmélkodának a zsidóságból való hívek, mindazok, akik Péterrel együtt mentek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szent Lélek ajándéka.
Itt is szóltak nyelveken mint a 2:4-ben. Ez alapján tudták, hogy betöltekeztek Szent Lélekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!