Mi a különbség református és baptista között?
8-as!
10 vagyok
Anjutca valaszait nyugodtan hagyd figyelmen kivul. Minden felekezetet szid.
11
Pl. ez a Laura egy amerikai Bruderhof kozosseg tagja
https://www.youtube.com/watch?v=v5avgud-rHI&ab_channel=Laura..
nekem szimpatikus, bar en nem tudnek ugy elni, de abszolut latom a lenyeget
ok tehat anabaptistak
A kettős predesztináciot én se vallom mint református. De egy szektás baptista mit tudja azt hogy nem minden ember egyforma ugyanabból a vallásból.
Én inkább letagadnám hogy református vagyok minthogy elhiggyjem a kettős predesztináciot. Hajenyszeritenebek se hinném el mert nem biblikus tanítás. Eszembe jut hogy Kálvin nem szerette az anabaptistákat mert hogy nem igazán keresztények.
Anjutca
Elég szomorú, bár egyáltalán nem újdonság azt hallanom, hogy haszonlesésből jár valaki a hívők közösségébe..
A lakodalomhoz csak annyit, hogy a tánc tényleg ritkaság nálunk, viszont zene igenis van: Isten dicsőítő zene, olyan, ami egy ilyen nagyszerű eseményhez illik.
15 vagyok
csak a kerdezo kedveert tisztazzuk:
"Kálvin nem szerette az anabaptistákat mert hogy nem igazán keresztények."
Kalvin 1564-ben meghalt, tehat anabaptistakat nem ismert.
"nincs zene se csak ima"
Van zene es enek a baptistaknal.
"neoprotestans szekta"
Nem lehet NEOprotestans, ha az 1600-as evekben alapitottak.
A nap poenja Anjutcatol:
"sokszor mondtam Éva hagyjad a hívőket, inkább menj a katolikusokhoz" :-D
Az unokanoverem akarta hogy mi díjak költeményt meg énekeljek ott. Mondom Éva, az egy szekta és én ott nem énekeljek még nem költemény hanem vers. Amúgy se ismerek ott senkit. Mikor unokanoveremmel voltam is őt is erek, én csak árnyék voltam. Nem mentem én mindig csak ha Bt szeretetvendégség. De o mondom hogy kapott csomagot is havonta. Még karácsonykor is.
A baptistaknal van egy szokás hogy testvérnek hívják egymást.
Évadnak az egyik testvére, érsd a gyülekezet ők valaki mi sem istentiszteleten vagy minek mondják adott neki egy cukorkát vagy kiflit és képes volt azert járni hogy Flori hol ezt hol azt adjon neki. Mert attol az asszonytól mindig kapott
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Köszönöm a javításokat! A nap poénján én is felnevettem xd
Anjutca borzalmas olvasni ezt a sok gyűlöletet és baromságot ami benned van. Kérlek ha csak ez megy akkor inkább tartsd magadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!