Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A baptisták elismerik a más...

A baptisták elismerik a más felekezetek által végzett gyermekkeresztséget?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy a történelmi egyházak elismerik a baptisták bemerítését keresztségként. A baptisták elismerik-e a más felekezetek gyermekkeresztségét, vagy újra be kell merítkezni náluk? (Ami a történelmi egyházak szerint teológiailag téves, mert keresztelkedni csak egyszer lehet)

2021. dec. 27. 22:19
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
25%

Lehet, hogy a szektád nem, de a katolikusok tényleg remélik, hogy egy kereszteletlen ember is üdvözülhet. De beteg dolog lenne egyértelműen állítani bármelyik végletet is (mint azt teszed), mert erről a Biblia nem ír, hanem azt olvashatjuk, aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül. Tehát mind a kettő fontos szerepet tölt be üdvösség szempontjából.

De ezt minden keresztény felekezet vallja, nem csak a katolikusok, még ha fanatikus gyűlöleted csak rájuk vetíted is ki.

2021. dec. 28. 20:42
 22/26 anonim ***** válasza:

21# A baptista egyház nem szekta és mi nem reméljük, hanem tudjuk, hogy nem azért lesz üdvössége valakinek, mert víz érte, hanem azért, mert Isten kegyelmes és ebbe beletartozik az is, hogy a túl hamar meghalt kisbabák a mennybe jutnak. Nem tudom érzed e a különbséget a remény és biztos tudás között? Az előbbi egy szadista Isten kép adta remény, hogy hátha. Mi baptisták viszont tudjuk, hogy Isten nem szadista és nem igazságtalan, ahogy azt is tudjuk veletek ellentétben, hogy az üdvösséget nem lehet kiérdemelni semmiféle jócselekedettel. A jó tett az gyümölcs, nem pedig fizetőeszköz.

De én sajnállak titeket, hogy ennyire nem ismeritek Istent és a reményetekben van egy adag félelem is, hogy mi van akkor, ha mégsem felelek meg Istennek? Ez nagyon szomorú, de erről ti is tehettek, mert semmiből nem állna élő kapcsolatot létesíteni Istennel, hisz ő vár titeket. Ehelyett valami elérhetetlen, néma dolognak tartjátok magát a Teremtőt, aki pedig ismeri, azt szektásnak.

Ez nagyfokú mély tudatlanságra vall.

2021. dec. 29. 09:16
 23/26 anonim ***** válasza:
25%

"a túl hamar meghalt kisbabák a mennybe jutnak"

Ezt idézd kérlek a Bibliából.

2021. dec. 29. 10:41
 24/26 anonim ***** válasza:
50%

Egyetértek azzal, hogy a baptista egyház nem szekta, hanem Krisztus egyházának a része. Akkor is, ha egyes gyűlölködő római katolikus fórumozók szektázzák, vagy sátánozzák őket. Jézus Krisztus az életét és a vérét adta a baptista keresztényekért.

A csecsemőkeresztség pedig nem biblikus, ezért Isten előtt érvénytelen, ugyanúgy mint a csecsemő házasság. Ez a rossz gyakorlat az egyháztagság mesterséges felduzzasztására való, nem a csecsemők iránti - egyébként fölösleges - aggodalom az oka. Azok gyakorolták először, akik erőszakos térítéssel terjesztették a Biblia alapján megkérdőjelezhető tanaikat. Ez a katonai erőszakkal, szemkinyomással végzett térítés nem biblikus és nem krisztusi. Ahogyan a csecsemőkeresztség sem az.

[link]

A baptista keresztények helyesen ismerték fel a krisztusi vízkeresztség (eredetiben bemerítkezés) bibliai feltételeit, amelyek a megtérés Istenhez, továbbá a megtérés gyümölcseinek a láthatóvá válása a megtért ember életében (bűnök elhagyása, Istenhez odafordulás, igeolvasás, imádkozás, emberek szeretete, stb.)

A Bibliában említett "egy keresztség"-be tehát beletartozik a Jézus által felnőttként végzett bemerítkezése (neki egyedül nem volt szüksége megtérnie), az apostolok felnőttként megtérésük után végzett bemerítkezésük, illetve a baptisták felnőttként megtérés után végzett bemerítkezése, a pünkösdi és a pünkösdi-karizmatikus keresztények jézusi mintára, felnőttként, megtérés után elvégzett bemerítkezésük/vízkeresztségük.

2022. jan. 1. 14:11
 25/26 anonim ***** válasza:

23# Én tudom, hogy szerinted nem, de az, hogy ilyen kegyetlen vagy, az a te sarad.

Viszont Dávid tudta: De most, hogy meghalt, miért böjtöljek? Vissza tudom-e még hozni őt? Én megyek majd őhozzá, de ő nem tér vissza hozzám.

2Sámuel 12:23 RÚF

[link]

2022. jan. 2. 01:30
 26/26 anonim ***** válasza:
Látom, a lepontozás megy, most kérlek a Bibliából is idézd az állításod. Hátha azt is sikerül végre.
2022. jan. 2. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!