Bűn ha élvezem az életem? (Mármint eszek iszok, feleségemmel, kisfiammal élvezem az életet)
48-49-es: Arra szeretnélek megkérni, hogy a sértegetésemet fejezd be. Nem miattam, mert engem nem zavar, csak ha valaki olvassa, ne botránkozzon meg azon, hogy hívő emberek ilyen aljadék módon vitatkoznak. Csak az ő kedvükért próbálj meg normálisan kommentelni. Köszönöm.
Idemásolom neked ismét Jézus szavait, hátha segít:
„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. Mert bizony mondom nektek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg az egész be nem teljesedik.”
Azt írod: ""A "törvény és a próféták" köztudottan a Tórát jelenti, abban meg a törvény van, nem a próféciák. A Tóra a törvény!"
Ez tévedés. Az Ószövetség héber neve: Tanakh, ami azt jelenti: Törvény (Tóra), Proféták (Neviim), és Iratok (Ketuvim). Vagyis amikor Jézus a Törvényről és a Prófétákról beszélt, akkor a Tóráról és a prófétai könyvekről beszélt.
"Ez tévedés. Az Ószövetség héber neve: Tanakh, ami azt jelenti: Törvény (Tóra), Proféták (Neviim), és Iratok (Ketuvim). Vagyis amikor Jézus a Törvényről és a Prófétákról beszélt, akkor a Tóráról és a prófétai könyvekről beszélt."
Ebben igazad van, én tévedtem, ezt már korábban beláttam. Illetve nem minden tévedés, mert a Tóra a törvény, illetve Mózes 5 könyve, amiben igencsak nincsenek próféták! Azt helyesen mondtam. ÉS A Tórát szokták a törvény szinonímájaként is használni a zsidók. Itt se voltál tisztességes.
"48-49-es: Arra szeretnélek megkérni, hogy a sértegetésemet fejezd be. Nem miattam, mert engem nem zavar, csak ha valaki olvassa, ne botránkozzon meg azon, hogy hívő emberek ilyen aljadék módon vitatkoznak. Csak az ő kedvükért próbálj meg normálisan kommentelni. Köszönöm."
Ne nyafogj és ne moralizálj. Ne viselkedj ostoba és/vagy sunyi módon, és akkor nem vonlak kérdőre. Vagy a te sunnyogó viselkedésed keresztényi?
Szóval, ha kiszedted a szálkát a szememből, foglalkozhatnál a gerendával, ami a te szemedben van! Nem én vagyok az "aljadék", hanem a te sunyi, csúsztató vitastílusod. És dehogy nem, a te egódat zavarja. Másokkal minek foglalkozol? Majd ők eldöntik magukban, hogy kinek van igaza, ha olvassák a beszélgetésünket.
Ha meg oda akarsz dörgölőzni a sátánista hordához, akik itt trollkodnak nap mint nap, akkor csináld, nem lepődöm meg.
ÉS a többi kérdésem, ami felől sunnyogsz példamutató keresztényi viselkedéssel? Azokkal mi van? Hol van az agymenésed igei alátámasztása?
De válaszolok helyetted: sehol, és azért sunnyogsz, mert tudod, hogy nem tudod megvédeni az állításod igékkel. Elegánsan kikerülted Pál apostol igéit, és fordítgatásokkal, szójátékokkal és kidumálásokkal próbálkozol. Ha tanultál volna teológiát tudhatnád, hogy így nem lehet igét magyarázni, ahogy te teszed.
De tipikus teológus hiba. Megtanultad a hibás teológiát és azt véded mindenáron, mert az egód nem bírja elviselni, hogy marhaságokat is tanultál.
"37-es vagyok és Tgt idézte a helyes Bibliai idézetet, amit köszönök."
Ez nem szó szerinti fordítás, hanem csúsztatás. Ezt a csúsztatást a törvénykezők használják, hogy igazolják a hamis teológiájukat.
A teológiát nem csúsztatással, fordítási machinációkkal, hanem igékkel kell megvédeni.
Pál apostol igéi és az egész Biblia engem igazol, nem téged. A törvény Krisztussal véget ért, és Pál Római levél több fejezetében el is magyarázza, hogy miért. + a Galata levélben
Ismét megkérdezem: minek neked a törvény? Miért félsz ettől a kérdéstől ennyire?
Értem, akkor tovább sunnyogsz. Akkor zárhatjuk a vitát, mert nem tudod igazolni magad igékkel. A sunnyogásod erre utal
"Itt ellenőrizhetők a Bibliafordítások:
És belinkel 4 igét. Zseniális:)
Na zárjuk. Szerintem mindkettő vagy.
Azért ezt a részt linkeltem, mert éppen erről beszélünk. Ezt elolvashatod hat féle fordításban. De ha az egeret ügyesen az oldal bal felső sarkába viszed és rákattintasz a "Szentírás.hu" feliratra, akkor az egész Bibliát, Ó- és Újszövetséget el tudod olvasni, és válogathatsz a fordítások között.
Jó olvasást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!