Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn ha élvezem az életem?...

Bűn ha élvezem az életem? (Mármint eszek iszok, feleségemmel, kisfiammal élvezem az életet)

Figyelt kérdés
Nyáron nyaralunk, finom ételeket eszünk, nevetünk sokat.
2021. dec. 14. 09:17
1 2 3 4 5 6
 41/57 tgt ***** válasza:
38-as: Jézus azt mondta, addig marad érvényben a Törvény, amíg a Bibliából minden be nem teljesedik. Szerinted már minden bibliai prófécia beteljesedett?
2021. dec. 16. 12:46
 42/57 anonim ***** válasza:
0%

"38-as: Jézus azt mondta, addig marad érvényben a Törvény, amíg a Bibliából minden be nem teljesedik. Szerinted már minden bibliai prófécia beteljesedett?"

Ez több okból is ritka nagy marhaság.

Először is Jézus idejében még nem volt Biblia, hisz előre nem írták le Jézus tevékenységét, és még nem voltak apostoli levelek sem, így Jézus semmiképpen nem célozhatott a Bibliára.

Másodszor: a szövegkörnyezetből kitűnik, hogy a törvényről van szó. Olvassuk együtt:

5,17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, [rész 3,15. Róm. 3,31.10,4.] hanem inkább, hogy betöltsem.

5,18 Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, [Luk. 16,17.21,33.] a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik.

Utána olvassuk el az apostol magyarázatát:

10,4 Mert a törvény vége Krisztus [Gal. 3,24. Ján. 3,16.18.] minden hívőnek igazságára.

3,24 Ekként a törvény Krisztusra vezérlő mesterünkké lett, hogy hitből igazuljunk meg. [Róm. 10,4.]

3,25 De minekutána eljött a hit, nem vagyunk többé a vezérlő mester alatt.

3,26 Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. [Ján. 1,12.]

3,27 Mert a kik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöztétek fel.

2,16 Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által, mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hitből és nem a törvény cselekedeteiből; Mivel a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem. [Róm. 3,20-28.]

2,17 Ha pedig Krisztusban keresvén a megigazulást, mimagunk is bűnösöknek találtatunk, avagy Krisztus bűnnek szolgája-é? Távol legyen.

2,18 Mert, ha a miket elrontottam, azokat ismét fölépítem, önmagamat teszem bűnössé.

2,19 Mert én a törvény által meghaltam a törvénynek, hogy Istennek éljek. [Róm. 6,11.14.]

2,20 Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem. [Eféz. 5,2.]

2,21 Nem törlöm el az Isten kegyelmét; mert ha a törvény által van az igazság, tehát Krisztus ok nélkül halt meg.

De sokadszor megkérdezem, így tőled is: neked minek a törvény? Erre miért nem mertek válaszolni?

2021. dec. 16. 12:51
 43/57 anonim ***** válasza:

Na még:

3,21 Most pedig törvény nélkül jelent meg az Istennek igazsága, [rész 1,17.] a melyről tanúbizonyságot tesznek a törvény és a próféták; [Csel. 10,43.]

3,22 Istennek igazsága pedig a Jézus Krisztusban való hit által mindazokhoz és mindazoknak, a kik hisznek. Mert nincs [Gal. 3,28.] különbség,

2021. dec. 16. 12:52
 44/57 tgt ***** válasza:

Valóban, Jézus idején még nem volt Biblia, de az ószövetségi könyvek nagy része már megvolt, az emberek ismerték, a templomokban felolvasták őket, Jézus is idézett belőlük.

Helyesen idézted, Jézus azt mondta, addig nem múlik el a Törvény egyetlen kicsi részlet sem, amíg minden be nem teljesedik belőle.

Ezért kérdezem tőled, hogy szerinted minden bibliai prófécia beteljesedett már?

2021. dec. 16. 12:58
 45/57 anonim ***** válasza:

"Helyesen idézted, Jézus azt mondta, addig nem múlik el a Törvény egyetlen kicsi részlet sem, amíg minden be nem teljesedik belőle."

Na, én is ezt írom. Betöltötte, így vége a törvénynek.

Szóval, minek neked a törvény?

És hogy viszonyulsz az apostolok, elsősorban Pál leveleihez? Mit jelenteken neked az előbb idézett igék?

Érthetőek ezek a kérdéseim? Miért nem mertek válaszolni?

2021. dec. 16. 13:09
 46/57 anonim ***** válasza:

"Ezért kérdezem tőled, hogy szerinted minden bibliai prófécia beteljesedett már?"

Oké, de bizonyítsd be a szövegkörnyezet alapján, hogy Jézus hirtelen a törvényről átvált a próféciákra, és igazold ezt az apostoli levelekből, ahogy én igazoltam magam!

Ez így tisztességes. Hidd el nekem, hogy azét, mert te mondasz valamit, az még nem perdöntő bizonyíték. Állítás csak alátámasztással érvényes. Ha meg nem tudod az érveidet megvédeni, jobb, ha csendben maradsz és tanulsz!

2021. dec. 16. 13:12
 47/57 tgt ***** válasza:
Jézus a törvényről és a prófétákról beszél. És a próféták próféciái szoktak beteljesedni, nem a törvények.
2021. dec. 16. 13:20
 48/57 anonim ***** válasza:

"Jézus a törvényről és a prófétákról beszél. És a próféták próféciái szoktak beteljesedni, nem a törvények."

Oké, ezzel egyetértek, hogy a szövegkörnyezetből ez is lejöhet. Látod, én tisztességes vagyok!

Bár a folytatás is csak a törvényre utal, úgyhogy mégiscsak nekem van igazam:

5,19 Valaki azért [Jak. 2,10.] csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.

És a prófécia nem egyenlő a prófétákkal, ahogy állítod. A "törvény és a próféták" köztudottan a Tórát jelenti, abban meg a törvény van, nem a próféciák. A Tóra a törvény!

De hadd kérdezzem meg, te ennyire stupid vagy, vagy ennyire sunyi alak vagy, hogy a többi dologról, amit írtam, ennyire látványosan nem veszel tudomást?

Szóval: igazolod az apostolok által is a mondanivalódat végre, ahogy én tettem?

És válaszolsz arra, hogy neked minek a törvény?

Nem értem, miért nem lehet tisztességesnek lenni, ha már állítólag keresztény vagy.

2021. dec. 16. 13:37
 49/57 anonim ***** válasza:

"És a próféták próféciái szoktak beteljesedni, nem a törvények."

Ja és szójátékkal semmire sem mész, pláne régebbi fordításnál. Ezzel operálni elég nagy sunyiság.

2021. dec. 16. 13:41
 50/57 anonim ***** válasza:
87%

"Miért? Ha nem kell, akkor elkezdesz gyilkolni, hazudni, lopni? "

Hát jézus királyságáába már sima homoszexualitás is bünnek számit vagy ha tul sokat eszel, amiket felsoroltál semmelyik éppeszü ember nem csinálja de nyilván nem ilyen egyszerü bejutni a mennybe azért irja a biblia pl hogy shábbát napon még kakilni is tisztátalan dolog és tisztátalanok nem léphetnek be a mennybe

2021. dec. 16. 13:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!