Bűn ha élvezem az életem? (Mármint eszek iszok, feleségemmel, kisfiammal élvezem az életet)
19
"Voltál már 19 éves, nemrég 21, de feleséget és gyereket még nem hazudtál magadnak."
Jaj, dehogyisnem hazudott maganak gyereket meg feleseget! :-D
Csomoszor.
Kulonben is hogy lehet ilyen atlatszo marhasagot kerdezni - ezeket a dolgokat aztan vegkepp nem tiltjak a keresztenyek.
A masik meg, hogy ha valakinek felesege meg kisfia van, az NEM ir es nem gondol ilyeneket, hogy "kisfiammal elvezem az eletet, sokat nevetunk". Az elet nem ilyen.
Az sem bun, ha abrandozik valaki, csak az, Kerdezo, ha hazudsz ossze-vissza, es az allando ujraregisztralassal csalsz. Ha teged innen kitiltottak, akkor nem johetsz mar vissza.
Nem. Örülni annak, amit Isten adott nekünk, nem bűn. Jó kedvűnek lenni nem bűn.
A bűn az, hogy az ember megszegi Isten törvényét, azaz nem szereti teljes szívvel Istent és felebarátját.
"Azért edd csak örömmel kenyeredet, és idd jókedvvel borodat, mert mindig az volt Isten jóakarata, hogy ezt tedd! Ruhád legyen mindig fehér, és fejedről ne hiányozzék az olaj! Élvezd az életet feleségeddel együtt, akit szeretsz, mulandó életed minden napján, amelyet Isten adott neked a nap alatt, mulandó életed minden napján, mert ez jutott neked az életben, és munkád révén, amelyet fáradsággal végzel a nap alatt."
Prédikátor könyve
27-es: Nem kell eldöntenünk, mert Jézus elég egyértelműen elmondta:
„Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni. Bizony mondom nektek, míg ég és föld el nem múlik, egy i betű vagy egy vesszőcske sem vész el a törvényből, hanem minden beteljesedik. Aki tehát csak egyet is eltöröl e legkisebb parancsok közül, és úgy tanítja az embereket, azt igen kicsinek fogják hívni a mennyek országában. Aki viszont megtartja és tanítja őket, az nagy lesz a mennyek országában.”
#28 de ti azt terjesztitek hogy a torvenyt mar nem kell betartani mert a betű öl. Itt meg azt irod ha megszeged a torvenyt es nem az alapjan elsz elkarhozol.
Most akkor be kell tartani vagy bem kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!