Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A feleségem kb 4 éve beállt...

A feleségem kb 4 éve beállt ebbe a hit gyülekezetbe, ma már teljesen ki van fordulva magából, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Azelőtt olyan aranyos kedves lány volt, de mióta beállt ide lassan lassan átváltozott, ma már ott tartunk hogy nem tudunk egy szót váltani, állandóan ordít (én csendes tipús vagyok, nem szeretem még a hangos beszédet sem). Lassan már az az érzésem hogy úgy élünk mint a cigányok akiknek az az életük mozgató rugója hogy állandoan legyen veszekedés témájuk. Már szégyellem magam a szomszédok előtt. Mit tegyek?

2015. aug. 30. 15:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
70%
Szakíts vele. Addig amíg a vagyont be nem viszi a gyülekezetbe.
2015. aug. 30. 15:32
 2/16 anonim ***** válasza:
81%
Miért hagytad, hogy beálljon? Eleve, a működő házasságnak szerintem előfeltétele, hogy a két fél nagyjából azonos valláson/világnézeten legyen.
2015. aug. 30. 15:40
 3/16 anonim ***** válasza:
32%

Fordítsd vissza.

Olvasd el a Bibliát és mutass rá józan paraszti ésszel az ellentmondásokra, amik benne találhatók.

Ha Jahve-t imádja, akkor nem az igaz Istent imádja. Csak szólok. Szóval ezzel mindenképpen csak segítesz rajta.

2015. aug. 30. 16:27
 4/16 anonim ***** válasza:
76%
"Olvasd el a Bibliát és mutass rá józan paraszti ésszel az ellentmondásokra, amik benne találhatók." - hiába teszed, vallásos embert nem tudsz így meggyőzni, szektás programozást elszenvedettet meg aztán főleg nem.
2015. aug. 30. 17:43
 5/16 anonim ***** válasza:
53%

Szakíts vele, különben magával ránt téged is. Így, vagy úgy.

Őrajta már valószínűleg nem lehet segíteni.

2015. aug. 30. 20:44
 6/16 anonim ***** válasza:
38%
Szeresd, legyél a férje és kérdezd meg őt Istenről.
2015. aug. 30. 20:57
 7/16 anonim ***** válasza:
66%
Tenni nem tudsz sokmindent, mert bármit is mondanál neki, csakazértsem hallgatna rád, mert te az ő szemében pogány vagy. Mivel a hitgyüli csak egy felszínes érzelmekre épülő valami, hidd el, hamarosan ő maga fogja megunni. Sok embert ismerek, akik jártak oda, de mégis otthagyták, szóval türelem!
2015. aug. 30. 21:31
 8/16 anonim ***** válasza:
Mik miatt ordítozik veled?
2015. aug. 31. 08:14
 9/16 anonim ***** válasza:

Én is erre lennék kíváncsi, hogy miért ordítozik, van-e rá valami alapja (őszintén!!!), vagy csak simán idegbeteg módon kiabál? Csak azért kérdem, mert jómagam több mint 20 éve vagyok a gyülekezet tagja és egyáltalán nem jellemző, hogy a nők, akár gyülis férjük van, akár nem, így viselkedjenek. Sőt ennek pontosan az ellenkezőjét tanítják a gyülekezetben (ld. a kommentem végét).

Tehát mindenekelőtt - mindenféle vádló szándék nélkül - azt javaslom, őszintén és elfogulatlanul, egy pillanatra a gyülekezetet elfelejtve, gondold át a problémát, és abban saját magad. És tényleg vádlás nélkül javaslom ezt, mert mindig ezzel érdemes kezdeni. Sőt biztosíthatlak arról, hogy a mi megközelítésünk szerint még akkor sem szabadna így viselkednie egy keresztény embernek a házastársával, ha amaz okot adna erre.

Elképzelhető, hogy a feleségednek idegrendszeri problémája van, ezért érdemes lenne megfontolni szakember segítségét, persze csak ha rá tudod beszélni egy vizsgálatra.

Ha mindez nem működik, akkor esetleg próbálkozhatsz bibliai idézetekkel, mert tudod mint az arany alma ezüst tányéron, olyan a helyén mondott ige! :)

Péld 21,9 Jobb a tető ormán lakni, mint háborgó asszonynyal, és közös házban.

Péld 21,19 Jobb lakozni a pusztának földén, mint a feddődő és haragos asszonynyal.

Péld 27,15 A sebes záporeső idején való szüntelen csepegés, és a morgó asszonyember hasonlók.

És ez csak egy pár azok közül, amik a helyzetre vonatkoznak! Persze nem azt mondom, hogy ezt egy vita csúcspontján mint fegyvertényt használd, de egy keresztény emberen, aki elfeledkezett a keresztényi viselkedésről, néha nagyot tud segíteni, ha szembesítik az ellentéttel, ami a tettei és Isten Szava között van.

Végezetül amit mi útmutatónak tekintünk:

"1. Hasonlóképen az asszonyok engedelmeskedjenek az ő férjöknek, hogy ha némelyek nem engedelmeskednének is az ígének, feleségük magaviselete által íge nélkül is megnyeressenek;

2. Szemlélvén a ti félelemben való feddhetetlen életeteket.

3. A kiknek ékessége ne legyen külső, hajuknak fonogatásából és aranynak felrakásából vagy öltözékek felvevéséből való;

4. Hanem a szívnek elrejtett embere, a szelíd és csendes lélek romolhatatlanságával, a mi igen becses az Isten előtt.

5. Mert így ékesítették magokat hajdan ama szent asszonyok is, a kik Istenben reménykedtek, engedelmeskedvén az ő férjöknek.

6. Miként Sára engedelmeskedett Ábrahámnak, urának nevezvén őt, a kinek gyermekei lettetek, ha jót cselekesztek, és semmi félelemtől nem rettegtek.

7. A férfiak hasonlóképen, együtt lakjanak értelmes módon feleségükkel,az asszonyi nemnek, mint gyöngébb edénynek, tisztességet tévén, mint a kik örökös társaik az élet kegyelmében; hogy a ti imádságaitok meg ne hiúsuljanak.

8. Végezetre mindnyájan legyetek egyértelműek, rokonérzelműek, atyafiszeretők, irgalmasak, kegyesek:

9. Nem fizetvén gonoszszal a gonoszért, avagy szidalommal a szidalomért; sőt ellenkezőleg áldást mondván, tudva, hogy arra hivattatok el, hogy áldást örököljetek,

10. Mert a ki akarja az életet szeretni, jó napokat látni, tiltsa meg nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot:

11. Forduljon el a gonosztól, és cselekedjék jót; keresse a békességet, és kövesse azt."

(Péter I. levele 3. rész)

Isten áldásával, üdv.

2015. aug. 31. 10:07
 10/16 anonim ***** válasza:

ha nincs más kiút szakíts vele.

de szerintem előtte beszélj vele,egy őszinte teljes beszélgetésben amikor csak ketten vagytok és senki sem zavarhat meg titeket.

mindent meg lehet beszélni és meg oldani egy családban.

megjegyzem,nekem a szomszédaim közt van egy pár cigány család is.

és nagyon kiegyensúlyozott hangoskodás nélküli családok.

ellentétben egy szomszédommal,és az illető nem cigány.

szóval nem minden cigány Mumus bácsi D.

2015. aug. 31. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!