Vannak napjainkban hitgyógyítások?
nope, az imának vagy van hatása vagy nincs
az ember alapjáraton beteg, ha nincs hatása, akkor meghal, mintha nem is imátkoztak volna, ezen mit nem értesz?
De és köze van a modellhez. Nem tudjuk kiszűrni, hogy magától vagy az ima miatt épül fel. Ez a pont amit próbálok átjuttatni, de még mindig nem olvasod el amit írtam.
Plusz te személyeskedtél előbb. Meg egy angol mondást fordítottam le, köszi, hogy csak egy részét idézed ki annak amit írtam.
Te tényleg azt gondolod, ha van egy egészséges ember akiért imátkoznak hogy gyógyuljon meg és ha meghal akkor megy negatívba?
Valami gond van a logikáddal. Plusz logikai aboszlútokat használunk.
Vagy segít az ima vagy nem. Ez van összehasonlítva.
"Éppen ezért is vizsgálták meg azt, hogy a hitgyógyítás meg az imátkozás rosszabb gyógyír, mintha feldobnál egy érmét. Kevesebb, mint 50%."
Érted amit írtál? Ha nincs semmilyen hatása, mint írod, hogy lehet rosszabb gyógyír, mint a pont 50%-os pénzfeldobás?
"Vagy segít az ima vagy nem. Ez van összehasonlítva."
Ez hogy jön ki a pénzfeldobásos 50-50%-os képletedből???
"De és köze van a modellhez. Nem tudjuk kiszűrni, hogy magától vagy az ima miatt épül fel."
Ha nem tudjuk kiszűrni, akkor honnan tudod, hogy rosszabb, mint az 50%-od? Egyik mondatoddal cáfolod a másikat, össze-vissza beszélsz.
segít az ima - fej
nem segít az ima - írás
nem tudom egyszerűbben elmagyarázni, senki nem mondta, hogy rossz gyógyír, ez az az eset amikor nem segít
"Ha nem tudjuk kiszűrni, akkor honnan tudod, hogy rosszabb, mint az 50%-od? Egyik mondatoddal cáfolod a másikat, össze-vissza beszélsz."
Épp ez a lényege az egésznek, hogy nem tudjuk kiszűrni és így sem hat, ha feltételezzük, hogy az ima miatt épül fel mindenki.
Ezt már leírtam vagy háromszor.
Nem érted hogy mi a különbség az között, hogy valami nem használ vs az a valami árt.
Itt azt nézzük, hogy mikor használ és mikor nem.
Mint ahogy ezt leírtam vagy 4szer különböző módon.
De gondolom le kell írnom mint egy óvodásnak
Egy gyógyít használ vagy nem használ
Ha használ akkor az fej, ha nem használ az írás
Lesz két számunk és összehasonlítjuk a kettőt
Nehéz volt.
*Egy gyógyít használ vagy nem használ*
Ez a gyógyír használ vagy nem használ
szóval van két számom, az egyik hányszor gyógyult meg ember imától a másik szám meg hányszor nem gyógyultak meg imától
a nem meggyógyultak száma kisebb, mint a meggyógyultak száma
az ima rosszabbul működik, mintha feldobnánk egy érmét
*a nem meggyógyultak száma kisebb, mint a meggyógyultak száma*
bocs félre írtam
a meggyógyultak száma kisebb, mint a nem meggyógyultak száma
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!