Vannak napjainkban hitgyógyítások?
és hogyan teszteled, hogy ha nem imátkozott volna akkor nem gyógyult volna meg?
mellesleg a kórházban orvosok vannak akik betegeket kezelnek, mert az a munkájuk
azt tudod, hogy a John Templeton Foundation (amerika) díjakat és pénzt ígér, ha bárhogyan be tudnád bizonyítani istent?
Éppen ezért is vizsgálták meg azt, hogy a hitgyógyítás meg az imátkozás rosszabb gyógyír, mintha feldobnál egy érmét. Kevesebb, mint 50%.
Nincs kizárva, hogy legyen, a Biblia nem írja, hogy ezek megszűntek volna jelen korunkra. De közel se mindennapos csoda.
"Éppen ezért is vizsgálták meg azt, hogy a hitgyógyítás meg az imátkozás rosszabb gyógyír, mintha feldobnál egy érmét. Kevesebb, mint 50%."
Ez azért matematikailag ellentmondás eléggé, végtelenül buta volt, aki ezt "kiszámolta".
igen egy keresztény szervezet aki be akarja bizonyítani, hogy valós ők maguk cáfolják ezt meg
mellesleg hol van a te kutatásod erről? mert bármire rá lehet mondani, hogy buta aki kiszámoltam, de neked van bármilyen tanulmányod ezzel kapcsolatban? :D
vagy csak a forrásod: bízz bennem haver
Nézz öreg, ehhez nem kell túl sok ész, hogy belásd.
Ha az érme feldobása és az ima egyaránt nem változtat semmit a beteg állapotán, akkor hogy lehet egyik esélye kevesebb, mint a másiké? Gondolkodsz te, vagy csak minden szart benyelsz?
Amit írtál okoska, azt jelentené, hogy az imának tényleg van ereje, csak negatív. Mivel a fele-fele arányod alatti százalékról írtál.
Szóval nem érted.
Ne személyeskedj, nem fog segíteni.
"az érme feldobása és az ima egyaránt nem változtat semmit a beteg állapotán"
Én nem ezt mondtam.
"Amit írtál okoska, azt jelentené, hogy az imának tényleg van ereje, csak negatív. Mivel a fele-fele arányod alatti százalékról írtál."
Ki beszélt negatívról.
Ha nem hat, akkor így is úgy is meghalna. Mint ahogy alapból történne.
Mellesleg semmivel nem mondtam hogy van ereje. Ahogy fentebb írtam emellé meg kellene valakinek mutatnia, hogy tényleg isten miatt épül fel vagy magától is felépült volna. Azt hiszem el kellene olvasni amit írok :D
Gondolom a valószínűség, logika és szillogizmus nem az erősséged.
Szerintem te kezdtél személyeskedni "haver".
Egyébként ezt írtad:
"Éppen ezért is vizsgálták meg azt, hogy a hitgyógyítás meg az imátkozás rosszabb gyógyír, mintha feldobnál egy érmét. Kevesebb, mint 50%"
Próbáld meg értelmezni.
"Gondolom a valószínűség, logika és szillogizmus nem az erősséged."
Köszönöm, de tanultam egyetemen valószínűségszámítást és kombinatorikát kellő mennyiségben, s még ha nem is volt kedvencem, azért az átlagnál jobban értem.
Még mindig nem olvastad el amit írtam, de beidézem ide hátha most sikerül.
"Mellesleg semmivel nem mondtam hogy van ereje. Ahogy fentebb írtam emellé meg kellene valakinek mutatnia, hogy tényleg isten miatt épül fel vagy magától is felépült volna. Azt hiszem el kellene olvasni amit írok :D"
Ha ezt beleszámítjuk, hogy magától is fel tudnak épülni az emberek, akkor nyilvánvalóan kevesebb ember "épülhet fel" isten miatt.
De gondolom ezt nem kellene hozzátennem, de biztos ami biztos.
Plusz ha azt írom, hogy haver az nem személyeskedés, de a "Amit írtál okoska" az nem az? :D mellesleg a "bízz bennem haver" egy angol fordítása a "trust me bro" mondásnak.
"Még mindig nem olvastad el amit írtam, de beidézem ide hátha most sikerül."
Elolvastam, elsőre is értettem, hogy mit írtál, veled ellentétben.
Azt írtad, hogy az 50-50%-os érmefeldobásnál rosszabb gyógyír az ima. Már többször is idéztem ezt tőled. Erre írtam, hogy ebben az esetben lényegében negatív hatása kellene legyen az imának. Ha ennyire nem érted amit írtál, akkor szólj, s megpróbálom jobban elmagyarázni, hogy miért.
"Ha ezt beleszámítjuk, hogy magától is fel tudnak épülni az emberek, akkor nyilvánvalóan kevesebb ember "épülhet fel" isten miatt."
Ez most hogy jön ide? Egyébként egy hívő azt is mondhatja, hogy minden beteg Isten akaratából épült fel. Viszont se ennek, se az előbb idézett állításodnak sincs köze a pénzfeldobós modellhez.
"Plusz ha azt írom, hogy haver az nem személyeskedés"
De az is személyeskedés, s ezért válaszoltam hasonló stílusban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!