Vannak napjainkban hitgyógyítások?
Két tábor van. Akik szerint a rendkívüli jelek (nyelveken szólás, gyógyítás, prófétálás) megszűntek az apostolok korával. Betöltötték funkciójukat, amely az volt, hogy megerősítsék Jézus evangéliumát és hirdetését, úgymond hitelt adjanak neki, hogy Istentől származó üzenet.
A pünkösdi karizmatikusok szerint még ma is működnek ezek a "karizmák". Némileg ellentmond ennek, hogy a korábbi évszázadokan nem tanítottak arról, hogy prófétálnia, nyelveken szólnia, vagy hitgyógyítania kell egy kereszténynek.
Én az első táborba tartozom, azaz úgy gondolom az apostoli korral vége ezeknek az ajándékoknak.
Jézus épp arra figyelmeztetett hogy visszajövetelét megelőzően sok hamis krisztus és hamis próféta támad, akik jeleket tesznek, hogy ha lehet a választottakat is elhitessék. A pünkösdizmus ennek melegágyát teremti meg a kereszténységben.
akkor miért nem megy el a csodálatos gyógyító kórházakba, hogy segítsen a haldokló kisgyerekeken?
mert egy színjáték, ennyi nem több
ezt csak úgy mondod, vagy van statisztikád is plusz orvosi papírok, hogy meggyógyultak?
mert ha nem vagyok ateista akkor mindent el kellene fogadnom amit random emberek írnak az internetek?
mellesleg ott vagyok ahol akarok lenni, ez egy fórum, ha nem vetted volna észre
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!