Istenhívők, ti nem akartok szabadok lenni?
Mindenféle korlát nélkül nem tudsz élni, mindig vannak korlátok.
Az ember úgy van méretezve, hogy társaságban nem érzi annyira a korlátokat.
Sok embernek pedig szükséges egy további meder, amibe az élete terelve van.
Szia
Az Istent és Krisztus ismerők, rendelkeznek egy olyan fajtaszabadsággal, amit a nem hívők nem ismerhetnek. Krisztus ezt mondta erről: ’Megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket’” János 8:31, 32.
Te tudod milyen szabadságról beszélt? nem baj ha nem, még van lehetőséged megismerni,és élvezni ezt a fajta szabadságot.
Sajnos, valószínűleg nem tudod, de ezt is elmondja Krisztus, mindazok, akik nem ismerik az Istentől kapott szabadságot, azok bár nem is tudnak arról, de más valaki rabszolgaságában él.
Erről Pál apostol írt a Róma 6:16 versében: "Nem tudjátok, hogy ha valakinek engedelmes rabszolgaként adjátok oda magatokat, akkor a rabszolgái vagytok annak, akinek engedelmeskedtek: vagy a bűnéi, ami a halálba visz, vagy az engedelmességéi, ami igazságossághoz vezet?"
De nem vagy egyedül ezzel a gondolkodással. Akiknek írta Pál a fenti szavakat, korábban úgy gondolkodtak mint te is, de megváltoztatták később a gondolkodásukat. De minek köszönhetően változott a véleményük? Ezt is leírta: "Noha a bűn rabszolgái voltatok, Istennek köszönhetően most már szívből engedelmeskedtek annak a fajta tanításnak, amelyre átadott titeket. Igen, mivel megszabadultatok a bűntől, az igazságosság rabszolgái lettetek. Testetek gyengesége miatt olyan szavakat használok, melyeket megértenek az emberek. Mert ahogy odaadtátok tagjaitokat a tisztátalanság és a törvénytelenség rabszolgáiként, ami törvénytelenséghez vezet, úgy most adjátok oda tagjaitokat az igazságosság rabszolgáiként, ami szentséghez vezet. Mert amikor a bűn rabszolgái voltatok, nem tartott fogva titeket az igazságosság." Róma 6:17-20
Mindenki szabadon választhat ma még...
"Istenhívők, ti nem akartok szabadok lenni?"
De, és Krisztus miatt kész is.
"Lelkileg szabadok lenni, mindenféle korlát és úr élkül élni? "
Úgy érted, hogy élvezzük a bűnt? A bűntelenség pontosan miféle lelki korlátokkal jár? Krisztusban az ember maximális szabadsággal bír és ami a lényeg, szabad a bűntől
" Nem gondoljátok, hogy ez emberi alapon jár mindenkinek?"
Mire gondolsz? Gyilkosság, pedofília, hazugság, lopás, más dolgainak kívánása, promiszkuitás, stb.? Mert ezektől szabadít meg az Úr.
Mire gonolsz?
"Hogy az ember jobb ennél a megalázkodó, szolgalelkű ês gyenge lénynél?"
Pontosan miért is szolgalelkű a hívő? Nekem te tűnsz instabilnak. Tele vagy kételyekkel és gyötrődéssel. Mi a baj?
Az nem szabadság például, hogy egy vallás szabja meg neked, mi a bűn. Csak az bűn, amit te annak érzel. Ami miatt a lelkiismereted jelez.
Szerintem az embernél nincsen magasabb rendű lény, ha pedig van, anélkül kell élnünk.
Az istenhívők pedig lelkileg olyanok, mint a gyermekek. Nem képesek önállóan létezni, és élvezni a lelki szabadságot. Olyanok, mint a birkák, akik csak a pásztor mellett érzik magukat biztonságban. Ezért kell mindenki ateista legyen, hogy kitörjünk ebből a szolgaságból
Ha én saját akaratomból követek valakit, akkor szabadon döntöttem. Ahogy az is az én döntésem, hogy a szabályok szerint játszom-e.
Én nem érzem magam szolgának, köszi.
Ha valaki egyetért a másikkal, hogy mi a bűn, akkor az nem kényszer.
"Ezért kell mindenki ateista legyen"
Szerintem meg nem.
Egyszerűen nem való minden embernek a teljes szabadság, mert nem tud mit kezdeni vele.
Rosszul is érzi magát benne, és esetleg rossz irányba is megy, bűnöző lesz.
Akinek szüksége van rá, annak egy megfelelő közösség biztos támaszt tud nyújtani, és ezt nem szabad eldobni.
Ez olyan dolog, hogy a gyerek is akkor érzi magát jól, ha mindig pontosan látja a határait. Ha nem látja, akkor durcás, akaratos, rosszul nevelt lesz.
Van, aki később sem nő fel teljesen, és mindig szüksége van ilyen határokra, és irányításra. Így lesz kerek és egész az élete.
"Az nem szabadság például, hogy egy vallás szabja meg neked, mi a bűn."
Miért, neked mi a bűn?
"Szerintem az embernél nincsen magasabb rendű lény, ha pedig van, anélkül kell élnünk."
NEm túl logikus
"Az istenhívők pedig lelkileg olyanok, mint a gyermekek"
Remélem is
"Nem képesek önállóan létezni, és élvezni a lelki szabadságot"
De. Tök jó szabadnak lenni a bűntől
"Ezért kell mindenki ateista legyen, hogy kitörjünk ebből a szolgaságból"
Marha jól jársz. a bűn fogja maradsz, pszichésen torzulsz, elveszted az emberi mivoltod és a vége meg kárhozat. Ez aztán a perspektíva
Te pl. kapásból rabja vagy annak, hogy nem tudod elviselni, hogy más másképp gondolkodik.
"Nem képesek önállóan létezni"
Ha elkárhozol, majd mutasd meg, hogy hogy fogsz tudni Isten nélkül a létben maradni, létezni
érdekes a gondolkodásod...
"Az nem szabadság például, hogy egy vallás szabja meg neked, mi a bűn." - ezzel azért értek egyet, mert valóban nekem ne mondja meg egyetlen vallás sem, mi a BŰN. A bűn fogalmának meghatározására egyedül Istennek van joga, képessége és hatalma!
" Csak az bűn, amit te annak érzel. Ami miatt a lelkiismereted jelez.
" - nos ugyan azt mondod magadnak, amit Sátán az Édenben mondott Évának! Éva sem érezte bűnnek, amikor evett a tiltott fáról. Ezért most sajnos te is, én is jobbik esetben van lehetőségünk megöregedni, és meghalni. :-( A lelkiismerete Évát és félrevezette, mindenkit félrevezet, ha nem a Bibliából van kiiskolázva.
"Szerintem az embernél nincsen magasabb rendű lény, ha pedig van, anélkül kell élnünk." - a földön nincs valóban. De aki tégedet is teremtett, létrehozott, annak van joga Neked is irányadó mértéket szabni: mi a helyes, és mi a Helytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!