Istenhívők szerint miért nem kapják meg egyes családok Isten ajándékát a gyermeket?
Nem, Isten nem ad gyermeket. Ha valamiért nem fogan meg a gyermek, az valamilyen "betegség" meddőség következménye.
Miért kell mindenért Istent okolni?
1
Igen ajándék.(Zsoltárok 127:3) 3 Bizony, a gyermekek Jehovától kapott örökség, az anyaméh gyümölcse jutalom.
Szerintem a gyereknevelés nem kiváltság vagy jutalom, hanem hivatás.
Egy házasság ugyanolyan értékes akkor is, ha nincs gyerek. Sőt, feleségnek/férjnek lenni is hivatás és szülőnek lenni meg egy másmilyen. Értelmezhető az ember házastársként is, nem csak szülőként.
De emellett ott az örökbefogadás gyönyörű lehetősége. Szerintem sokszor szebb is, mint a saját gyerek vállalása. Egy nem kívánt gyerek kaphat esélyt a normális életre, sokszor a gyerekmunka elől mentik meg őket ezáltal, vagy attól, hogy 18 éves korában prostitúcióból kelljen megélnie (úgy olvastam, hogy a gyerekotthonokból sokaknak lesz sajnos ez a sorsa).
Dugni bárki tud.
Gyereket felnevelni nem mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!