Istenhívő emberek miért sajnálnak le másokat?
Tiszteletben tartom a hitüket, teljesen értem hogy ebben megtalálták a lelki békéjüket, de amikor lesajnálva, kicsit fenyegetve, gúnyolva előadják, hogy majd mi lesz velem mert "nem hiszek", azért az fel tud húzni.
Ez a "nem hiszek" dolog igazából nálam az hogy amikor egy sosem látott, úgy igazából nem tapasztalt állítólagos természetfeletti lény iránt én érezzek tiszteletet, imádatot és hasonlók, és ha közlöm hogy ehhez nekem így őszintén nagyon nehéz ám lelkileg érzelmileg kapcsolódni vagy bármit mondani erre, akkor le vagyok hülyézve meg hitetlenezve.
Akkor durrant el az agyam amikor egy olyan ember kezdte el
a "na de jó hogy találkoztunk és majd én megmentelek most a sátántól"
dumát akiről tudom hogy kőkemény drogfüggő volt, pszichiátrián kezelték dührohamok és többszörös öngyilkossági kísérletek után.
Hívő vagyok, sosem sajnáltam le így senkit, tehát ne általánosíts.
Egyébként meg sok ateista pont a hívők hitén, világnézetén gúnyolódik elég ocsmány módon, akár ezen a fórumon is.
1-es ezzel az a különbség, hogy elvileg a gyűlölködés a hívőknek tiltott, az ateistáknak nem tiltja semmi. Az más kérdés, hogy ez szerintem is etikátlan. Nem gúnyolnék ki senkit azért, mert vallásos, bár azt elismerem, hogy akaratlanul lenézem őket.
A biblia és a vallás régen jó támpont volt, mostmár csak többet árt, mint segít. Szerintem...
Az ilyen hivok minket, keresztenyeket is fel tudnak huzni.
Ez a tipus a masik keresztenybe is belekot, hogy nem vagyok igazi hivo meg ezt meg azt miert csinalom.
Nyugodtan mondd meg neki, hogy nem erdekel a tema es nem vagy ra kivancsi.
"elvileg a gyűlölködés a hívőknek tiltott, az ateistáknak nem tiltja semmi"
Ez nem igaz, tudtommal az EU-s jog egy bizonyos szint felett tiltja. Méghozzá az imádat tárgyát ért súlyosabb gyalázkodásokat. Két perről is olvastam, ami végül az EU bíróságán kötött ki (egy osztrák és egy angol), s itt megerősítették az adott ország bíróságai által hozott, a gyalázkodót elmarasztaló döntést.
Persze, egy bizonyos szint velett. Viszont ez majdnem minden más, amúgy megengedett dologra is igaz.
Ha egy teljes oldalt írnék arról, hogy miért nem értek egyet a vallással, az nem gyűlölködés.
Ha beszólok benne egyszer-kétszer (nem fogok, mert nem is fogok ilyet írni, ez csak példa), az már gyűlölködés, ám kötve hiszem, hogy szabályba ütközik.
Ha az egész csak gyűlölködés és nincs benne értelmes érvelés, akkor az szerintem teljesen jogosan büntetendő.
"akiről tudom hogy kőkemény drogfüggő volt, pszichiátrián kezelték dührohamok és többszörös öngyilkossági kísérletek után."
Tehát téged pöppet sem hát meg, sem az ide író "igaz" keresztényeket, hogy ez az ember hol volt és miből mentette ki Isten, hanem kussoljon csak szépen róla és még szégyellje is összevissza magát, nehogy már zavarjon titeket.
Tiszta szégyen vagytok.
" ... Akik csalárdul beszélnek rólad, ellenségeid, hazugul mondják ki nevedet. 21Ne gyűlöljem-e gyűlölőidet, URam? Ne utáljam-e támadóidat? 22Határtalan gyűlölettel gyűlölöm őket, hiszen nekem is ellenségeimmé lettek. ..."
139. Dávid zsoltára
#
de igen meghat és nagyra értékelem. De azért nézze már meg hogy ő milyen erkölcsi mélységekből emelkedett arra a tiszta lelki szintre, és ne tévesszen engem össze önmagával.
Sértő számomra hogy úgy kezel mintha én is olyan erkölcsi mélységekben, bűnben stb. élnék miközben nekem ilyen problémáim sosem voltak.
13 Az Úrnak félelme a gonosznak gyűlölése; a kevélységet és felfuvalkodást és a gonosz útat, és az álnok szájat gyűlölöm.
Példabeszédek 8:13 HUNK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!