Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenhívő emberek miért...

Istenhívő emberek miért sajnálnak le másokat?

Figyelt kérdés

Tiszteletben tartom a hitüket, teljesen értem hogy ebben megtalálták a lelki békéjüket, de amikor lesajnálva, kicsit fenyegetve, gúnyolva előadják, hogy majd mi lesz velem mert "nem hiszek", azért az fel tud húzni.

Ez a "nem hiszek" dolog igazából nálam az hogy amikor egy sosem látott, úgy igazából nem tapasztalt állítólagos természetfeletti lény iránt én érezzek tiszteletet, imádatot és hasonlók, és ha közlöm hogy ehhez nekem így őszintén nagyon nehéz ám lelkileg érzelmileg kapcsolódni vagy bármit mondani erre, akkor le vagyok hülyézve meg hitetlenezve.

Akkor durrant el az agyam amikor egy olyan ember kezdte el

a "na de jó hogy találkoztunk és majd én megmentelek most a sátántól"

dumát akiről tudom hogy kőkemény drogfüggő volt, pszichiátrián kezelték dührohamok és többszörös öngyilkossági kísérletek után.

2021. júl. 29. 19:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%

36 De a ki vétkezik ellenem, erőszakot cselekszik az ő lelkén; minden, valaki engem gyűlöl, szereti a halált!

Példabeszédek 8:36 HUNK

[link]

2021. júl. 30. 10:08
 12/17 anonim ***** válasza:
8%

Ne essünk felreértésbe akin nem lehet segiteni, nem hisz es latni rajta, hogy nem kepes megterni az olyan emberrel nem kell szobaalni. Ugyh egyik istentelen se gondolja azt, hogy majd ő kijatsz a hivőket mert nekik kötelességük segiteni. Mindennek határa van. Egyik hitelező sem fog örökké hitelezni. Egyedül Isten kegyelme örökkévaló, forduljatok hozzá Ő teremtett neki van célja mindenkivel. Ne az Istenhívők jósagát hasznaljatok fel sajat hasznotokra, gonoszsagaitokkal. Nem hisztek es nem is akarti

Ok hinni akkor menjetek azutan akiben hisztek, menjetek a balvanyaitok utan.

2021. júl. 30. 10:15
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Az igazán hívő emberek SOHA nem nézik le az ateistakat. Vannak a "hétvégi" vallásosok, akik hétköznap elfelejtik ezt.

"Ne ítélj, hogy ne ítéltess!"

Ez teljesen egyértelmű. Csakhogy az emberi ego felulirja a felsőbb parancsot, és folyton ítélkezik,mert ezáltal többnek érezheti magát a másiknál.

Összefoglalva tehát azok a hívők akik lenezik az ateistakat, azokban az ego dominál, tehát nem is nevezhetjuk őket igazi hívőknek.

2021. júl. 30. 10:25
 14/17 anonim ***** válasza:
54%
Én meg inkább azon szoktam kiakadni, hogy Istenhívő emberként alapból hülyének néznek...
2021. júl. 30. 12:02
 15/17 anonim ***** válasza:
60%

Akkor börtöntöltelékek is megtérnek, te meg nem tudsz? Érdekes.

Pont most volt, hogy 15 év fegyház után pap lett az illetőből...

2021. júl. 30. 12:05
 16/17 anonim ***** válasza:
61%

Az Úrnak félelme a gonosznak gyűlölése; a kevélységet és felfuvalkodást és a gonosz útat, és az álnok szájat gyűlölöm.

Példabeszédek 8:13 HUNK

[link]

2021. júl. 30. 13:41
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Én azért, mert még nem találták meg istent, és így maguk se tudják, de borzalmas életet élnek. Hívők nagyja is ilyen, őket is lesajnálom.
2021. aug. 9. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!