Isten puszta létét tagadók, mindent a tudománnyal magyarázó ateisták, mit gondolnak a kvantummechanika atyjának véleményéről?
plusz ez a 90-es évekből van
a hang és kép miatt gondolom
nem érdekel ki mit gondol, engem az érdekel ki mit gondol és miért
Nana mindent tudománnyal magyarázni nemmrossz dolog.
Planck igazi zseni volt, és ez a gondolatmenete is rendben van.
A világ kialakulásának az oka muszáj hogy elvont legyen. Erre ő felálított egy hipotézist.
Pont az a lényeg, hogy anyag mint olyan nem létezik, csak energia.
A semmiből keletkezett az univerzum, és ennek az okai jelenleg még nincsenek feltárva, így csak filozófiai, vagy vallásos megoldások léteznek rá, mint a pontencia nélküli aktus, vagy isten.
Ateistaként mondom ezt, de ezzel nem zárom ki, hogy később ne legyen tudományos magyarázat.
azt nem tudod miből keletkezett, a hívők mondják azt, hogy semmiből, mert az igazolja az istenüket
nem tudjuk mi volt a big bang előtt
fel lett fedezve, hogy olyan helyeken, ahol nincs anyag random megjelennek részecskék, szóval nem is tudom, hogy egy egész univerzum teljesen üres lehet
Kérdező:
Felhívnám a figyelmed erre a történetre:
"Állítólag Napóleon, mikor a tudós bemutatta egyik csillagászati tárgyú könyvét, megkérdezte tőle: „Hol van rendszerében helye Istennek?” Laplace így válaszolt „Uram, nem volt szükségem erre a hipotézisre.”"
Forrás itt: [link]
Ezt hogyan kommentálod?
Ha a világegyetemnek van kora akkor a szingularitás sem végtelen idős hanem valaki teremtette. Mégegyszer: volt olyan, hogy szingularitás SEM volt, különben a világegytem végtelen idős lenne.
Én vallásosként lózungnak tartom, hogy Isten a semmiből teremtett volna. Ilyet tudatlanok állitanak vagy terjesztik ezt a vallásosokról. Irva van, hogy minden látható a "láthatatlanból állott elő". Jézus szájából pedig azt olvassuk, hogy Isten "erő". (Márk 14:62)
Érdekes, hogy összecseng Max Planck állitásával, hogy kell legyen egy intelligens, öntudatos szellemnek az az energia mögött amely összetartja az atomot amitől "anyagnak" nevezzük. Azt sem állitom, hogy ez az erő mögött közvetlenül Isten van, hiszen Isten a hatalmát átruházza az angyalaira akik különböző elemek fölött uralkodnak, mint pl a tűzön, vagy vizen, stb. Jelenések könyvében pl ez szerepel: "vizek angyala".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!