Isten puszta létét tagadók, mindent a tudománnyal magyarázó ateisták, mit gondolnak a kvantummechanika atyjának véleményéről?
Mit gondolok? Azt amit még a napjainkban is azokról az emberekről akik a tudományba hasítanak, de még is hisznek Istenben...
Valamiben görcsösen akarnak hinni, főleg az akinek a nagy koponyájában a halál mint elképzelt lét állapot részletesebben már feltárult. Ilyenkor a racionalitás bizonyos részeit is szívesen mellőzük/mellőzik az emberek. Mindezt a félelem miatt.
Max Planck (1858-1947)
nah most akkor bele sem megyek, hogy amikor élt akkor milyen szinten vallásos volt mindenki
logikai hibát használ, mivel ez a valami hasonlít kinézetileg valami másra amit ismerünk, ezért így kell létrejönnie
nem tudjuk, hogy az anyag ami alkotja a világot hogy jött létre, eléggé valószínű, hogy Max nem ezért a mondatáért kapott Nobel-díjat xd
mellesleg ő is egy ember volt, szóval a logikai hibái után plusz a "nem tudom máshogy elképzelni, hogy a valóság hogyan máshogy jöhetett létre" állítást belecsempészve, ki merem mondani, hogy tévedett
"Azt kell feltételeznünk, hogy az energia mögött egy tudatos elme létezik, ami a mátrixot megteremti."
Minden állítást alá kell támasztani bizonyítékkal és nem azzal az érvvel, hogy nem tudom máshogy elképzelni, tehát biztos egy isten teremtette meg
ateistáknak nem szentírás amit valaki mond, nem tudom miért próbálod ezt a gondolatot erőltetni
nem minden ateista kutatja a világot, valaki akár a szellemek és a természetfelettiben is hisz
plusz az, hogy a logikai hibát te magad nem vetted észre, ez éppen megmutatja, hogy bármit megpróbálsz előkutatni, ha a saját gondolataid támasztja alá, akkor is ha hibás
de még mindig nem értem mit akarsz
nem tudjuk honnan jött az anyag, tehát isten, mert nem tudom elképzelni hogyan máshogyan jött létre
nem érdekel a filmed, bizonyítékokra vagyok kíváncsi nem random emberekre akik valamiről beszélnek, hogy mi van vagy mi nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!