Mi vezetett el az aktuális hitbéli meggyőződésedhez?
nem hiszem el, hogy a Földet és mindent 7 nap alatt teremtettek, nem hiszem hogy az emberek teremtve voltak, nem hiszek ilyen dolgokban
akkor minek vannak ezek a bibliában, ha tudjuk már ez nem igaz és nem szolgál semmi pozitívval, inkább csak visszafogja az embereket?
A hívő azért hívő, mert tudja, hogy létezik isten, olvass vissza itt 1-2 választ, hogy meglásd mi van :/
A hívő azt mondja, hogy tudom, hogy létezik az istenem és ez itt a könyv és minden / majdnem minden igaz.
Még akkor is, ha a realitást szembe köpi a könyvet.
Mellesleg minden isten azért lett kitalálva, mert az emberek nem tudtak valamit. Régen a villámokat is istenek szórták aztán ami után felfedeztük, hogy természetes módon keletkezik, az emberek már nem hittek benne.
Ez történik a keresztény istennel / a legnépszerűbb istenekkel mostanában.
(mellesleg egy szerető jó istenhez nem kellene imátkozni, hogy ne történjen szerencsétlenség / szörnyű dolog)
69.
hányan fenyegettek meg téged ezzel ennél a kérdésnél?
ki az a "kb. minden keresztény"?
(én már visszaolvastam, úgyhogy csak az igazat)
1 ember, a 32-es irta ezt:
"Jézus feltámadt a halálból és Isten jobbján uralkodik. Itt az idő megtérni és hinni az igazságban. Mert kevés idő múlva visszajön és lejár a kegyelmi idő. Ne legyetek majd Jézus bal keze felől állók között akiknek nagyon kemény szavakat fog mondani: "távozzatok tőlem ti átkozottak az örök tűzre amely az ördögnek és az ő angyalainak készittetett."
tehát kb. minden keresztény ezen a fórumon?
vigyázz az ilyen rágalmazásokkal
meg a képzeletbeli privátokkal
nevetséges vagy, ahogy itt hisztizel a semmin
itt voltak törölt kommentek agresszivitás miatt
mellesleg megnéztem, 5 db. privátot kaptam különböző embertől
egy másik poszt alatt meg legalább 4 válasz ezzel akarta megváltoztatni az álláspontomat
ide nem fogok kiposztolni privátokat meg neveket, mert nem etikus és ennyi erővel ezt is kitalálhatom
mellesleg az, hogy képzeletbelinek nevezed a privát üzeneteim, azt be kellene bizonyítanod :D
hol mutassam meg neked, hogy elhidd?
de ha érvvel és logikával nem tudsz győzni, akkor beszéljünk másról persze :D
szerinted nem veszem észre, hogy tologatod a témát az eredetitől? :D
Milyen eredetitől?
En veled nem beszélgetek semmiről. Csak megkérdeztem, hogy itt milyen "kb. minden keresztény" fenyeget téged, mivel te csak azert szivóskodsz a hívőkkel, mert ezt már nem hagyhatod szó nélkul.
Most megtudtam, hogy kitörölt agresszív válaszok és privát magánüzenetek sokaságában fenyegetnek téged a keresztények.
Nincs több kérdésem.
#70 Láttam nem egy istenhívőt aki igenis megpróbálja azzal bizonygatni isten létezését hogy bizonyos dolgok megmagyarázásához elengedhetetlen, persze mondhatod hogy nem ők az igazi istenhívők de akkor az meg a "No true Scotsman" érvelés lenne. De fogadjuk el hogy van a hívőknek csoportja aki nem él ezekkel a bizonygatásokkal. Ettől csak lett két csoport, az egyik sikertelenül érvel isten mellett, a másik még csak meg sem próbál érvelni.
Történetesen ráhibáztál materialista vagyok, ez ugyan nem következik az ateizmusomból, de aki ateistává válik az legtöbbször szkeptikussá is, és azoknak pedig nagy része a materializmusnál köt ki. A materializmust indirekt módon bizonyítja számomra a tény hogy az általad említett anyagot és energiát tapasztalom, és semmi olyant nem ami nem ezeknek valamilyen megnyilvánulása lenne. Persze nem jelenthetem ki hogy nem létezik természetfeletti, de eddig nem tapasztaltam semmit ami egyértelműen utalna rá.
Amit pedig a végén írtál az úgy mutatja be istent mint, valami emocionális segédeszközt, mint egy kabalát ami reményt ad hogy a dolgok jól fognak végződni, és megnyugtat mikor mégsem. És ezzel nem is lenne semmi baj, távol álljon tőlem, hogy bárkitől is elvegyem az ilyen jellegű támaszát. De az istenhit az emberek többségénél ennél sokkal tovább megy. Mint te is írtad világnézet, és azoknak a helyességét lehet bizonyítani, sőt fontos lenne felismernünk ha a világról alkotott képünk nincs összhangban a minket körülvevő világgal. Mert bizony vannak hívők akik például a teljes erkölcsrendszerüket alapozzák a vallásuk tanításaira, ez általában nem zavarja az embereket, mert legtöbbször a saját kultúrkörünk vesz minket körül, de míg egy katolikus és egy protestáns erkölcsi normái között enyhék a különbségek, addig a zsidók néhány szabályára már ferde szemmel nézünk, a mohamedánok sharia törvényeitől pedig határozottan felkapjuk a fejünk. És mindegyik csoportban vannak akiknek meggyőződése hogy az ő erkölcsük a helyes(mondjuk ez eddig mindenkire igaz), és nem hajlandóak fontolóra sem venni az ellenérveket, hiszen az ő nézete istentől származik. Olyan világban élünk ahol az emberek vallásos meggyőződése befolyásolja hogy kire szavaznak milyen törvényeket támogatnak, milyen előítéleteik vannak a csoportjukon kívüliekkel kapcsolatban, és nemritkán a fejlődés kerékkötőivé teszi őket.
De legvégső soron az a bajom az istenhittel, hogy te is nyugodtan kijelentetted hogy isten létére nincs bizonyíték, és látszólag te nem is igényled, és nem egy hívővel találkoztam aki szerint kevélység elvárni istentől hogy bizonyítson. A bibliában még "hitetlen" Tamásnak is azt mondják, boldogabbak lesznek akik nem láttak mégis hisznek.
A vallás erénnyé tette a hiszékenységet.
Én meg azt állitom az evolúció elfogadásához is kell hiszékenység.
Nézze meg mindenki ezt a kb 3 perces videot, és döntse el magában, hogy mi a bizonyiték arra, hogy ilyen többszintű átalakulás mégis hogy mehetett végbe véletlenszerű irányitatlan anyagi folyamatok által. Én azt mondom, ebbe is hinni kell, hogy ez külső beavatkozás nélküli spontán jelenség:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!