Mi vezetett el az aktuális hitbéli meggyőződésedhez?
50.
Kihagytam egy lépést de most szépen megpróbáltad elmagyarázni azt amit én is írtam.
Bum -> anyag, energia, idő... -> mai világunk
"Azt a tudósok se vitatják, hogy a mai Univerzum anyaga a mai ember tudása szerint a SEMMIBŐL jött létre."
Ezt én se vitattam.
A semmi az az hogy nem tudják hogy mi volt előtte és hogy hogyan lett az Ősrobbanás. Aztán abból az Ősrobbanásból keletkeztek a dolgok.
Mellékelni most nem fogok mellékelni de ha rá keresel a például arra hogy bigbang theories (és eltekintesz az agymenők sorozatra vonatkozó találatoktól) akkor valószínűleg megtalálod amit keresel.
@48!
"Melyiknek nagyobb a valószínűsége?"
"Semmiből egy robbanás vagy a semmiből egy komplex, értelemmel rendelkező isten."
Kicsit hibás a kérdésed de nem nagyon. :)
Az első ok amiből az összes többi kiindult, szerinted véletlen anyagi folyamattal kezdődött a "semmiből".
Azaz első ok szerinted ami az összes többit elinditotta, a nagy "semmi" .
Isten viszont nem okozat! Nem lett, és az főleg értelmezhetetlen, hogy a "semmi" okozta volna mert akkor a semmi nagyobb lenne Istennél. Isten mindig létezett. "Én vagyok az alfa és omega, a kezdet és vég".
Ő az első ok és nem a "semmi".
Örültem a szerencsének de majd máskor tudom csak folytatni.
A nagy bumm elmélet nem beszél "semmiről", Planck-időt említ(0 - 10^-43 másodpercig) amikor az egész univerzum egyetlen végtelen sűrűségű elképesztően forró pontban tömörödött össze, és ebben az aprócska időegységben már nem tudunk vizsgálódni. De a "nem tudjuk mi volt előtte, vagy miből lett" az nem "semmi", pusztán "nem tudjuk".
Merjük ezt kimondani, "NEM TUDJUK" és ezzel nincs semmi baj, viszont ha mint az 54-es azt mondod ISTEN VOLT, az onnantól állítás, azokat meg bizonyítani kell.
55.
Annyira sok mindent tudok már hogy be lássam hogy nagyon keveset tudok a mindent tudáshoz képest.
Nagyon sok mindent nem tudok és nyugodtan kijelentem. Csak mikor azt írtam amibe te belekötöttél akkor nem ez volt a lényege. De persze jogos attól függetlenül amit írsz és én is gondoltam rá hogy írok erről is de aztán még sem tettem.
A nem tudjuk mi volt előttében igazad van ahogyan abban is hogy rosszul fogalmaztam meg.
56-os
Akkor most bizonyítsuk be vagy magyarázzuk el?
Csak mert a megfogalmazásból ez nem egyértelmű.
nah #56
nem tudod bebizonyítani az istened és azt hiszed, ha más nem tudja, hogy hogyan kezdett el létezni az anyag, az még nem azt jelenti, hogy te nyertél
ez a "te is" logikai hiba
mi nem fenyegetünk, hogy a pokolba fogsz kerülni, ha nem hiszel a tudománynak, de fura, hogy egy számítógépről / telefonról írsz :3
mi nem több száz éves iratokat követünk arról, hogy mi morális és mi nem
Érdekes a pokol valakinél egyből becsipődik és Isten iránti gyűlöletbe fordul amikor megtudja, hogy Isten fenyegetheti a létezését, de amikor a szeretetéről és kegyelmességéről beszélünk akkor azt is lesöprik az asztalról. Erre mondta Jézus, hogy azok a boldogok akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot. Akik koldusként feladják az egójukat.
Mégis mit kéne elhiggyek a tudománynak? Beszél a tudomány az élet céljáról? Engem nem az érdekel, hogy milyen fűszerek meg összetevők vannak a levesbe, hanem, hogy ki főzte és miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!