Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tii féltek hogy elkárhoztok?

Tii féltek hogy elkárhoztok?

Figyelt kérdés

Jézus a sérülteket is égetni fogja a tüzben?

HELP

2021. szept. 30. 07:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/183 anonim ***** válasza:
71%

"#21 tudom, remenytelen eset vagyok"

Dehogy vagy az. A reménytelen eseteket szereti Krisztus, mert aki nem bízik magában az hozzá fordul - helyesen. Csak az megy orvoshoz, aki betegnek tartja magát.

2021. szept. 30. 11:46
 32/183 A kérdező kommentje:
#30 nem kepzeltem be, sose hallottam azt a szot elotte. Rakeresfem es a Bibliaban a Teremtő azokat nevezte Beliálfiának akik a sátáné voltak
2021. szept. 30. 11:48
 33/183 A kérdező kommentje:

1 Sámuel 2:12-36

Hungarian Károli

12 Éli fiai azonban Béliál fiai valának, nem ismerék az Urat.

13 És a papoknak ez vala szokásuk a néppel szemben: Ha mikor valaki áldozatot tesz vala, eljött a papnak szolgája, midõn a húst fõzték, és a háromágú villácska az õ kezében vala;

14 És beüti vala a serpenyõbe, vagy üstbe, vagy fazékba, vagy edénybe, és mindent, a mit a villácskával kihúz, magának veszi el a pap. Így cselekesznek egész Izráellel, kik oda mennek Silóba.

15 És minekelõtte a kövérét megáldoznák, eljön a papnak szolgája és azt mondja az áldozó embernek: Adj a papnak sütni való húst, mert nem fogad el tõled fõtt húst, hanem csak nyerset.

16 És ha az ember [azt] mondja néki: Hadd gyújtsák meg most a kövérét, azután vedd el, a mint lelked kívánja: akkor azt mondják vala: [Semmiképen] nem, hanem most adjad, mert ha nem, erõvel elveszem.

17 Igen nagy volt azért az ifjaknak bûne az Úr elõtt, mert az emberek megútálják vala az Úrnak áldozatát.

2021. szept. 30. 11:50
 34/183 anonim ***** válasza:
63%
@33, újszövetséget olvass, mert félremész!
2021. szept. 30. 11:52
 35/183 A kérdező kommentje:
#34 ószövetségi írások is ervenyesek, nem véletlenül vannak feljegyezve
2021. szept. 30. 11:55
 36/183 anonim ***** válasza:
0%

"#34 ószövetségi írások is ervenyesek, nem véletlenül vannak feljegyezve"

És vajon miért hívják ó és újszövetségnek? A teremtés hat napja is fel van jegyezve, mégsem tart már a teremtés.

Vagy gondolod, hogy Jézust minden nap megkorbácsolják és megfeszítik, mert fel van jegyezve? Vagy a megtért ember még mindig el van választva Istentől, mert le van írva, hogy minden ember el van választva Istentől?

Nem, az ószövetség teljes egészében érvényét vesztette. Ami esetleg érvényben van, azt az újszövetségben újra leírják. Pl. szeretet.

A mózesi törvény lényege, hogy Krisztushoz vezéreljen. Ha már Krisztushoz vezérelt, mert beláttam, hogy bűnös vagyok és ki akarok ebből kerülni, akkor pontosan mi haszna van már a törvénynek a megtért tekintetében?

Ha érvényben van, akkor egy szándékos bűnnél az embert miért nem öli meg Isten, ahogy az ószövetségben a zsidóknál tette? A nem szándékos vétekért a mózesi törvények szerint végzed az időszakosan előírt áldozatokat? Ha érvényben van, akkor Krisztus még nem jött el? Mert érvényben van az eljöveteléről az összes prófécia a véleményed szerint.

Keresztelő János még nem jött el, hogy egyengesse Krisztus útját? Mert le van írva, hogy majd el fog jönni...

Gondolkozzunk már!

A történelemkönyvekben is sok minden le van jegyezve. Akkor azok is mind folyamatban vannak, csak mert le van írva?

2021. szept. 30. 12:11
 37/183 anonim ***** válasza:
0%

"#34 ószövetségi írások is ervenyesek, nem véletlenül vannak feljegyezve"

És ez arra késztet, hogy kukázod az újszövetséget Ez is logikus ...

2021. szept. 30. 12:12
 38/183 A kérdező kommentje:

#37 mindketto ervenyes egybekapcsolodik a ketto.

ez a vilag meg a satan uralma alatt van mivel meg a Messias 2. eljovetele nem tortent meg

2021. szept. 30. 12:29
 39/183 anonim ***** válasza:
6%
Többször olvastam amit írsz, van egy jellegzetességé az írásodnak. Szerintem össze vissza írsz mindent, egyszer jó az Isten, egyszer nem. Gondolom választás előtt állsz és nem tetszik, hogy az egyik oldalon lehet csak megállni. Azt mondtad, hogy próbáltál már megtérni, ha valóban meg akarsz térni, akkor imádkozz, hogy a Krisztus segítsen neked a megtérésben, mert magadtól nem megy.
2021. szept. 30. 12:32
 40/183 anonim ***** válasza:
51%

"ez a vilag meg a satan uralma alatt van mivel meg a Messias 2. eljovetele nem tortent meg"

Akkor Jézus kereszthalála nem ér semmit? És Jézus hazudott, mikor a feltámadása után azt mondta, hogy neki adatott minden hatalom MEnnyben és a Földön is?

"mindketto ervenyes egybekapcsolodik a ketto"

Akkor Jézus hazudott, mikor azt mondta, hogy a törvény akkor múlik el, ha betöltik és hazudott, mikor azt mondta, hogy betöltötte a törvényt és Pál is hazudik a Római és a Galata levélben, és a zsidó levél is hazudik, mikor a szerzője írja, hogy az ószövetség hatályát vesztette, csak neked van igazad?

Mi alapján döntöd el, hogy a Biblia mikor hazudik és mikor nem? Ahogy igazodik az elméletedhez?

2021. szept. 30. 12:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!