Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak jó emberek? És ha igen...

Vannak jó emberek? És ha igen akkor kiket lehet annak nevezni?

Figyelt kérdés

Jó emberek léteznek?

Ki számít annak? Miben lehet mérni?

Mondjuk ha valaki jót tesz velem az jó embernek számít? A szememben lehet, de mi van ha más emberrel pedig gonosz?

Sok sok olyan embert ismertem aki jónak gondolta magát és még én is annak véltem de valahogy mindig kiderült az illetőről hogy vagy hazudik vagy lop vagy káromkodik stb. És persze jött utána mindig a csalódás. Itt gondolok barátokra,ismerősökre.

Nem mintha én olyan csodálatos és szent lennék. Nem! Mert senki sem az. Csak így elgondolkodtam hogy hogy van ez.

Mikor még nem kerestem Istent,én is jónak gondoltam magam. Úgy voltam vele,hogy a mennybe megyek ha meghalok. Ez nagyon veszélyes üdvösség tekintetében.

Jézus azt mondta hogy senki sem jó az egyedüli Istenen kívül.

Akkor miért van az hogy az emberek nagy százaléka tévhitben él és nem látja meg a valóságot önmagáról? Vagy azt hogy Isten hogy látja őket. Mondjuk ha nem olvasnak Bibliát akkor nem nagyon tudhatják,vagy esetleg a lelkiismeret az ami vádolhatja őket.

Kíváncsi vagyok ki mit gondol.

2021. szept. 20. 17:41
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
#37 -es ateista hozzászóló korábban azt írta, erre a világra fókuszál és ha van mégis mennyország, az csak ráadás. Hívőként pont fordított a gondolatmenetem(ünk), a túlvilágot számba véve éljük a jelenlegi életünket, de ha kiderülne ,hogy még sincs olyan formában túlvilág ahogy hisszük, akkor is egy vállalható életet éltünk.
2021. szept. 24. 16:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!