Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak jó emberek? És ha igen...

Vannak jó emberek? És ha igen akkor kiket lehet annak nevezni?

Figyelt kérdés

Jó emberek léteznek?

Ki számít annak? Miben lehet mérni?

Mondjuk ha valaki jót tesz velem az jó embernek számít? A szememben lehet, de mi van ha más emberrel pedig gonosz?

Sok sok olyan embert ismertem aki jónak gondolta magát és még én is annak véltem de valahogy mindig kiderült az illetőről hogy vagy hazudik vagy lop vagy káromkodik stb. És persze jött utána mindig a csalódás. Itt gondolok barátokra,ismerősökre.

Nem mintha én olyan csodálatos és szent lennék. Nem! Mert senki sem az. Csak így elgondolkodtam hogy hogy van ez.

Mikor még nem kerestem Istent,én is jónak gondoltam magam. Úgy voltam vele,hogy a mennybe megyek ha meghalok. Ez nagyon veszélyes üdvösség tekintetében.

Jézus azt mondta hogy senki sem jó az egyedüli Istenen kívül.

Akkor miért van az hogy az emberek nagy százaléka tévhitben él és nem látja meg a valóságot önmagáról? Vagy azt hogy Isten hogy látja őket. Mondjuk ha nem olvasnak Bibliát akkor nem nagyon tudhatják,vagy esetleg a lelkiismeret az ami vádolhatja őket.

Kíváncsi vagyok ki mit gondol.

2021. szept. 20. 17:41
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Igen, ezért tartom azt az álláspontot, hogy nem attól lesz valaki jó ember, mert hívő, vagy nem attól lesz valaki rossz, gonosz ember, mert nem hívő. Ez véleményem szerint nem hitfüggő, nem vallásfüggő dolog, hanem emberfüggő dolog. Mindkét végletre van példa mindkét csoportból (hívő-nem hívő). Sőt, mindkét végletre van példa minden más vallásban is, nem csak a keresztény vallásban. Ezt embere válogatja, hogy ki milyen neveltetést kapott milyen tapasztalatokkal bővült élete folyamán, ki mit hoz magával abból a közegből, amiben felnőtt, nevelkedett. Hiszen az fogja számára jelenteni az alapot, az etalont egész életére, ahhoz fog viszonyítani minden újat, minden mást egész életében.

2021. szept. 21. 13:16
 32/41 anonim ***** válasza:

De, van még hittanóra, sőt, kötelezővé is tették az oktatásban, ezelőtt kb. egy évtizeddel. Annyi, hogy akit nem érdekelnek ezek a vallási dolgok, az választhatja a hittan helyett az etikett órát, ami kb. hasonló mint a hittan, csak a vallási töltet nélkül.

"Ha igy nevelik a gyereket hogy nincs Isten barmit megtehet akkor nem csoda hogy az lesz ami."

Ez így van. Éppen ezért igyekeznek nem úgy nevelni a gyereket, hogy "bármit megtehet", mert az tényleg nem vezet semmi jóra. Ehelyett azt tanítják a gyerekeknek, hogy hol a helyük a világban, hogyan kell viselkedni más emberekkel szemben, stb.

2021. szept. 21. 13:21
 33/41 anonim ***** válasza:

"Vannak jó emberek? És ha igen akkor kiket lehet annak nevezni?"

A hívők Isten szemében abszolút jónak számítanak

"„Miért mondasz engem jónak? – kérdezte Jézus. – Senki sem jó, csak egy: az Isten."

Itt Jézus arra céloz, hogy ha jónak mondja őt és tudja az illető, hogy csak az Isten a jó, akkor elismeri, hogy Jézus Isten, ha már jónak nevezte. Jézus nem lehetett nem jó, ő tökéletes volt!

2021. szept. 21. 16:24
 34/41 anonim ***** válasza:

Én rengeteg rossz hívőt ismerek.

Én lelkiismeret alapján a szerény, alázatos, békességet szerető embereket találom jónak és akinek nincsenek hátsó szándékai. Meg kell mondanom, nagyon kevés van ilyen ember. De azért 1-2-vel már találkoztam életemben.

2021. szept. 22. 15:33
 35/41 A kérdező kommentje:

Valaki azt írta(most nem fogom megkeresni ki volt,bocsánat), hogy erre a világra rendezkedik be hisz ő nem hisz a túlvilágban. Ez logikus igen.

Persze én is így tennék ha nem lennék hivő.

De csak gondoljunk bele,ha nincs a halálunk után semmi,csak a földi élet az ami számít, ha nincsen Isten és nem lesz elszámolás és vegülis úgy él az ember ahogy akar akkor nincs veszteni valója,mert nem lesz következménye tetteinek,élvezheti az életet ahogy akarja. Egyszer meghal és annyi. Semmi nincs utána. Oké értem én.

De ha így gondolkodunk és mégis van halál utáni élet,van Isten és lesz elszámolás az alapján hogy éltünk akkor azért ott már elég komoly veszteni valónk van.

Viszont, ha egész életedet Isten kezébe teszed,és Ő utána mész,ha életed végéig kitartasz mellette akkor nem fog már annyira érdekelni,hogy a földön hogy rendezkedjél be. Az Istennel való kapcsolat fog éltetni és az,hogy minél több ember megismerje Őt. És ha meghalsz akkor tudod,hogy elnyerted az örök életet és az sokkal több mindennél.

Olyasmi is meg volt említve,hogy miért akarjuk a világot megváltoztatni ami csak átmeneti otthonunk?már a hívőknek.

végülis a világot nem tudjuk megváltoztatni mert nem lehet. Esetleg az embereket Istenhez vezetni,vagy legalább elgondolkodtatni.

2021. szept. 23. 00:14
 36/41 A kérdező kommentje:

Igen én sem gondollak prófétának vagy Istennek 26os!

Nem írtam. De Isten bármit és bárkit fel tud használni ahhoz,hogy megszólítson,intsen,bátorítson,bíztasson stb. Akár tud róla az illető akár nem.

2021. szept. 23. 00:27
 37/41 anonim ***** válasza:

"De ha így gondolkodunk és mégis van halál utáni élet,van Isten és lesz elszámolás az alapján hogy éltünk akkor azért ott már elég komoly veszteni valónk van."

Milyen vesztenivalód van? Ha csak azért vagy jó, hátha van valami mennybéli lét a földi lét után, az inkább hideg, számító viselkedés. Ha úgy éled a földi életed, hogy utána nincs semmi sem, és életed folyamán így is tudsz példásan viselkedni, az szerintem sokkal nagyobb kincs az Úr szemében (ha mégis létezne), mint az, hogy hideg számításból vagy csak jó, hátha lesz valami a földi élet után.

Ha valaki csak azért tartja be a szabályokat, csak azért viselkedik jól, mert fél a következményektől, vagy számít a mennybéli létre, az szerintem sokkal értéktelenebb az Úr szemében, mint az, aki eredendően, alapból, szívből viselkedik jól a többi embertársával úgy, hogy közben eszébe sem jut a Menny meg az örök élet ígérete.

"végülis a világot nem tudjuk megváltoztatni mert nem lehet."

Dehogynem lehet, miért ne lehetne? Ha fogsz egy kavicsot, felveszed a földről, majd leteszed máshová, már azzal is változtattál a világon egy kicsit ahhoz képest, mintha semmit sem tennél. Minél több mindent teszel, minél többször változtatsz a világon, annál jobban megváltozik a világ, annál inkább másabb lesz, mintha semmit sem tennél. Egy ember is tud sokat változtatni a világon, elég csak a kiemelkedő nevekre gondolni a világtörténelemből, akik ténykedésének eredményeképpen a világ addigi folyásának iránya akár drasztikusan megváltozott, más mederben folytatódott.

2021. szept. 23. 08:08
 38/41 anonim ***** válasza:

"Jézus Isten"

Jézus nem = Elohim-el. Ő a Teremtő fia

2021. szept. 23. 09:23
 39/41 A kérdező kommentje:

Nagyon sok ember a túlvilágra épít. Rengetegen azért nem tesznek rosszat ,vagy teszik a jót mert felteszik magukban a kérdést,hogy ha van halál után valami akkor vajon ő hova fog kerülni?! Azért az emberek többségét foglalkoztatja

ez vagy valamilyen formában hangot is adnak ennek.

Nagyon sok mindenkit az tart vissza a rossz cselekedettől ha belegondol ebbe. Vannak olyan ateisták pl. akik a halálus ágyukon jutnak hitre csak azért mert belegondolnak hogy mi van ha mégis van túlvilág? És ha van akkor ő hova fog kerülni?

Nem azt írtam az előző hozzászólásomban hogy erre kell alapozni csak más szemszögből világítottam meg dolgokat.

A másik amit írtam,hogy a világot nem lehet megváltoztatni. Arra gondoltam hogy teljesen,fenekestül megváltoztatni nem lehet. Persze biztos sok ember sok irányba változtatgatta valamilyen szinten de az hogy teljesen megváltoztassa azt nem lehet.

Még Jézus sem tudta megváltoztatni és nem is akarta mert tisztában volt vele,hogy nem szólhat bele az ember szabad akaratába.

Pedig minden vágya hogy mindenki megismerje Őt,kapcsolatba kerüljön Vele és végül együtt legyenek a túlvilágon.

A 34es hozzászóló nagyon jót írt azzal kapcsolatban hogy kit tart jó embernek. Végülis ezen én is elgondolkodtam most. Végülis szerintem mindenki így vélekedik. Még a jó humorral rendelkező embereket is hozzátenném a felsorolásodba.

Mert azért a mai világban elég felkapott dolog viccelődni jó vagy rossz dolgokon is. Ami az embereket kizökkenti a borús látásmódból. És erre is szükség van.

2021. szept. 23. 12:21
 40/41 anonim ***** válasza:
Most úgy tűnik, hogy bárki bárhogy változtatja a világot, akkor is a vesztébe tart. A vulkánkitörés, földrengés nem miattam van és senki miatt, sőt a mágneses pólusok megfordulása a Föld magja miatt van.
2021. szept. 23. 12:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!