Elméleti kérdés: Ha a katolikusoknál bevezetnék, hogy nők is lehetnek papok, akkor őket hogyan kellene nevezni?
Ha a férfi papokat atyának hívjuk, akkor a női papokat anyának kellene hívni? Pl. Katalin anya??
Ne gyertek most azzal, hogy a katolikus egyház nem fog nőket felszentelni, ezt én is tudom, csak így eszembe jutott ez, tudom, hogy hülye kérdés. :D
Mint írtad, valóban nem fog, hiszen tiltja egyértelműen a Biblia.
Az apácáknál szokták mondani, hogy nővérem, tisztelendő anyám, gondolom ezekhez hasonlóan.
Csatlakozom a többiekhez.
Egyébként nem kell ilyen elméleti síkon maradni. A szerzetesnőket szokták anyának hívni, főleg ha elöljáró. Hiszen, ahogy a pap is, lelki értelemben ők szülők, akik nevelnek minket.
Nem túl régóta vannak, illetve nem lehet papnak nevezni őket, esetleg lelkészek.
Egyébként amikor "felszentelték" az első női anglikán "papot", tömeges kilépések is voltak.
#6, nem olyan meglepő a kolláré nőn, evangélikus lelkésznők is hordják. :)
Nekem nincs bajom azzal, hogy más felekezetekben van ilyen, de elfogadom, hogy nálunk nem lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!