Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak jó emberek? És ha igen...

Vannak jó emberek? És ha igen akkor kiket lehet annak nevezni?

Figyelt kérdés

Jó emberek léteznek?

Ki számít annak? Miben lehet mérni?

Mondjuk ha valaki jót tesz velem az jó embernek számít? A szememben lehet, de mi van ha más emberrel pedig gonosz?

Sok sok olyan embert ismertem aki jónak gondolta magát és még én is annak véltem de valahogy mindig kiderült az illetőről hogy vagy hazudik vagy lop vagy káromkodik stb. És persze jött utána mindig a csalódás. Itt gondolok barátokra,ismerősökre.

Nem mintha én olyan csodálatos és szent lennék. Nem! Mert senki sem az. Csak így elgondolkodtam hogy hogy van ez.

Mikor még nem kerestem Istent,én is jónak gondoltam magam. Úgy voltam vele,hogy a mennybe megyek ha meghalok. Ez nagyon veszélyes üdvösség tekintetében.

Jézus azt mondta hogy senki sem jó az egyedüli Istenen kívül.

Akkor miért van az hogy az emberek nagy százaléka tévhitben él és nem látja meg a valóságot önmagáról? Vagy azt hogy Isten hogy látja őket. Mondjuk ha nem olvasnak Bibliát akkor nem nagyon tudhatják,vagy esetleg a lelkiismeret az ami vádolhatja őket.

Kíváncsi vagyok ki mit gondol.

2021. szept. 20. 17:41
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
81%

Márk evangéliuma 10. fejezet

„Miért mondasz engem jónak? – kérdezte Jézus. – Senki sem jó, csak egy: az Isten.

2021. szept. 20. 17:45
 2/41 anonim ***** válasza:
14%
"káromkodik" káromkodásról démonok is tehetnek szóval ne őt okold mert a démonok természetfeletti lények az emberek csak játékszerei nekik
2021. szept. 20. 17:46
 3/41 anonim ***** válasza:
69%
Ha Jézus szavai igazak akkor nincsen Jó ember . Ellehet játszani hogy jó vagy de az képmutatás
2021. szept. 20. 17:47
 4/41 anonim ***** válasza:

"Mikor még nem kerestem Istent,én is jónak gondoltam magam. Úgy voltam vele,hogy a mennybe megyek ha meghalok."

Ez így nem áll össze. Amíg nem kerested Istent, addig ateista voltál. Aki Istent keresi, az már nem ateista.

Ha viszont ateista voltál, akkor minek törődtél volna a Mennyországgal? Hiszen ateisták szerint nem is létezik. Ergo te mindig is istenkereső voltál, még ha ez esetleg nem is tudatosult benned.

"Sok sok olyan embert ismertem aki jónak gondolta magát és még én is annak véltem de valahogy mindig kiderült az illetőről hogy vagy hazudik vagy lop vagy káromkodik stb. "

Igen, az emberek ilyenek. Mindenki érdeke szerint cselekszik, mindenki, kivétel nélkül. Ilyenek vagyunk, milliárd évnyi evolúció terméke, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Ezt nehéz elfogadni, megszokni, de ez van, ezen nem tudsz változtatni. Meg kell tanulni kezelni az embereket is, mint egy gépet, vagy egy kutyust, vagy bármi mást ezen a világon.

"Akkor miért van az hogy az emberek nagy százaléka tévhitben él és nem látja meg a valóságot önmagáról? "

Ezt pontosan hogyan érted? Milyen valóságra gondolsz? Vagy mit értesz ez alatt, ki tudnád fejteni jobban, kérlek?

"Mondjuk ha valaki jót tesz velem az jó embernek számít? A szememben lehet, de mi van ha más emberrel pedig gonosz?"

Igen, ez egy nagyon jó kérdés. A világ sosem fekete vagy fehér, annál sokkal árnyaltabb, részletgazdagabb. Annál sokkal bonyolultabb világban élünk, mintsem mindent le lehessen bontani vagy jóra vagy rosszra. Semmi sem csak jó vagy csak rossz, mindig mindenhol fellelhető mindkettő, kéz a kézben. Csak az arány változik, hol a jóból, hol a rosszból van több. Ráadásul, ahogy írtad a kérdésben, az ami neked jó, az nem is biztos, hogy tényleg jó, vagy nem biztos, hogy másoknak is jó, és ami neked rossz, az lehet másnak is rossz, de lehet másnak jó is. Valamennyire, valamilyen mértékben.

A világ már csak ilyen. De ennek van egy nagy előnye is: még a legrosszabb dologban is fel lehet mindig fedezni némi jót is, mindig. Csak nézőpont kérdése.

Tehát ha valamit nagyon rossznak érzel, nagyon rossznak élsz meg, akkor sokszor elég, ha nézőpontot váltasz, és máris nem tűnik olyan rossznak az a nagyon rossz. Más nézőpontból több jót is találhatsz benne, mint amennyinek elsőre tűnik.

A világ már csak ilyen. Nem elég a világot idomítani magadhoz. Neked is idomulnod kell a világhoz.

Ráadásul a világban csak egyetlen dolog állandó: maga a változás. A világ mindig változik. Hol gyorsabban, hol lassabban, de sosem marad olyan, amilyen volt. És sosem lesz olyan, amilyen már volt. Amíg tudod követni a világ változását, amíg képes vagy rá, hogy idomulj a változó világhoz, amíg tudsz együtt változni a világgal, addig mindig meg fogod találni a helyed benne. Addig mindig meg fogod találni benne azt, ami jó neked, és lehetőleg másoknak is. Erre kell törekedni, ez a legfontosabb.

2021. szept. 20. 18:09
 5/41 anonim ***** válasza:
15%

#4 " milliárd évnyi evolúció terméke"

Mese mese mátka főleg hogy max 2000-6000 éves a föld ha a Bibliát vesszük alapul és nem a világ tudományát.

2021. szept. 20. 18:14
 6/41 anonim ***** válasza:

"A világ már csak ilyen. Nem elég a világot idomítani magadhoz. Neked is idomulnod kell a világhoz."

János I. levele 2. fejezet

5Ne szeressétek a világot, sem azt, ami a világban van! Ha valaki szereti a világot, nincs meg benne az Atya szeretete, 16mivel minden, ami a világban van: a test kívánsága, a szem kívánsága és az élet kevélysége, nem az Atyától van, hanem a világból. 17De a világ elmúlik a kívánságaival együtt. Csak aki Isten akaratát teljesíti, az marad meg örökre.

Jakab levele 1. fejezet

17Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről van, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, még árnyéka sem a változásnak.

2021. szept. 20. 18:19
 7/41 A kérdező kommentje:

Kedves 4.válasz író!

Köszönöm a részletes hozzászólásodat.

Eredetileg az ateista szó, Isten nélküliséget,Istenben való hit hiányát jelentette. Csak későbbi időkben terjedt el az az eszme ami istentagadó jelentéssel bírt. Tehát Isten nélküli voltam,mindig is hittem benne csak nem foglalkoztam vele. A menny létezéséről is tudtam.

A kérdésed,hogy mit értek az alatt hogy nem látják meg a valóságot önmagukról,arra gondolok hogy torz tükröt tartanak maguk előtt. Nem látják hogy milyen elveszettek,gonoszak Isten nélkül.

És ahogy írtad,mindenki az érdeke szerint cselekszik.

2021. szept. 20. 19:02
 8/41 anonim ***** válasza:

"A kérdésed,hogy mit értek az alatt hogy nem látják meg a valóságot önmagukról,arra gondolok hogy torz tükröt tartanak maguk előtt. Nem látják hogy milyen elveszettek,gonoszak Isten nélkül."

Jézus azt kérte, hogy ne ítélkezzünk mások felett. Te viszont eleve elítéled az Isten nélkül élőket, elveszettnek, sőt, GONOSZNAK (!!!) bélyegzed meg őket.

Én ateista vagyok, nem ítélek el senkit, téged sem. A te dolgod, hogy mit hogyan gondolsz, én legfeljebb beszélgetni tudok veled ezekről a dolgokról, elmondani hogy én hogyan gondolom a dolgokat, már persze ha ez neked sem probléma. Véleményem szerint egyik ember sem gonoszabb a másiknál, a te nézőpontodból mindannyian Isten gyermekei vagyunk. Nem attól lesz valaki jó, hogy vallásos és nem attól lesz valaki rossz, hogy nem hisz Istenben.

Te talán gonosznak tartod az istenkereső éned előtti énedet? Szerinted te gonosz voltál, amíg nem kezdted Istent keresni?

2021. szept. 20. 19:55
 9/41 A kérdező kommentje:

Igen!én sem vagyok tökéletes. Nem is mondtam. Senki sem az.

Az a baj hogy már kisgyerekkorban megjelenik a bűn az embernél. Már a gyerekben ott van a bűn csírája. Ott van a szívében a gonoszság.

Honnan veszi a kis gyermek hogy utálja a testvérét,mert elvette a játékát? Vagy hogy legyen féltékeny? Vagy irigy? A szülei biztos nem így nevelték.Melyik szülő mondja a gyermekének hogy legyél önző és ne adj a testvérednek pl. a cukorból? A gyermek honnan veszi ezeket? Nem mondta neki senki. A szülő inkább a jóra tanítja nem pedig a rosszra. Akkor mégis miért cselekszik gonoszt?

2021. szept. 20. 20:32
 10/41 anonim ***** válasza:
Kérdező, Jehova tanúja vagy?
2021. szept. 20. 20:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!