Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért nem büntette meg...

Isten miért nem büntette meg azokat,akik részt vettek szeretett fiának kivégzésén ??

Figyelt kérdés

#Jézus kivégzése
2021. szept. 20. 12:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
15%

#30:

Kedves Keresztények !

Az a vicces hogy nem mindegy melyik Bibliát olvassa. :) Mert a katolikus Bibliában Jézus Isten, a református Károlyi-Bibliában Jézus Isten Fia.

Nincs bajom azzal, amit a 29-es ír, de mint már sokszor mondtam ahány keresztény annyiféle kereszténység van nekem úgy tűnik. Ami teljesen megdöbbentő.

Abdullah

2021. szept. 23. 18:51
 32/75 anonim ***** válasza:
26%
Hol te szerencsétlen?
2021. szept. 23. 19:55
 33/75 anonim ***** válasza:
2021. szept. 23. 19:57
 34/75 anonim ***** válasza:
70%

31.

Tudtommal mind kettő ugyan az. Én legalábbis úgy tanultam/ értelmezem a tanultakat.

Ami szerint 1 isten van de benne 3 személy. Tehát Jézus is isten része ahogyan az atya is aki leküldte őt a földre.

Nekem legalábbis így tanították.

2021. szept. 23. 20:15
 35/75 anonim ***** válasza:
41%

Kedves Abdullah!

Példabeszédek 8:22 Jézus is teremtmény!

[link] (Modern nyelvezettel: [link]

Egyenlő e Istennel? Aligha!

Olvasd el a különféle fordításokban a János 14:28-at.

[link]

Aki nagyobb nálam, azzal NEM vagyok egyenlő! Ne foglalkozz a hamis keresztény ideológiával. Vizsgálj, kutass!

Egyek abban az értelemben, hogy egyet ért mindenben az Atyjával.

Kérlek, előítélet nélkül olvasd el:

[link]

Jézusról: [link]

2021. szept. 23. 20:16
 36/75 anonim ***** válasza:
80%

"Ez nem volt a terve. Csak látta előre mit fognak tenni a fiával."

Ha előre tudta hogy mi lesz ha leküldi de mégsem tett másként. Ez nekem elégé eltervezettnek tűnik.

"Viszont egybevágott a fia áldozati szándékával. Érdekes párhuzam. Nem lett volna rá szükség, ha Ádi és Évi nem lett volna ostoba."

Ha azt tudta hogy mi lesz a fiával akkor azt is tudnia kellett hogy enni fognak a fáról. Tehát az is terve volt. Amúgy is ő teremtette őket tudta milyennek teremtette és ha nem akarta volna hogy egyenek a fáról akkor nem rakta volna oda.

Az hogy megtilt valamit és megbüntet ha megteszed nem jelenti azt hogy nem az volt a terve. De például lehet hogy a bűn amit elkövettek és a büntetés is olyan dolog volt ami a jövőbeli terveihez szükségesek voltak.

2021. szept. 23. 20:21
 37/75 anonim ***** válasza:
26%

Akkor gonosz lenne Isten. A szabad akaratuktól függött! Nagy ajándék!

Nincs megírva az egyének sorsa, értelmetlen lenne! A jövőbe néző képességét nem mindig használja. Gonosznak álítod be Istent, pedig te is az ő bűnük áldozata vagy, csak más világlátással. Hiba.

Ha szót fogadnak és nem esznek, a kérdésed értelmetlen lenne. Sajnos a szabad akaratukból ettek. Azt közölve, hogy úgy élünk, ahogy akarunk. Mellesleg te is ebben a sátáni és emberi világrendszerben élsz. Terve, minden ember azért fogadjon szót, mert megismerte őt, és szeretetből megteszik, mert megértették mi az akarata.

2021. szept. 23. 20:59
 38/75 anonim ***** válasza:
70%

Hülyeséget írsz, mint mindig. A katolikus és református Bibliában is Jézus Isten, sőt az Ószövetség már Istennek nevezi.

Iz 9,5

Mert gyermek születik, fiú adatik nekünk, s az ő vállára kerül az uralom. Így fogják hívni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örök Atya, Béke Fejedelme.

Jn 20,28

"Tamás azt felelte: »Én Uram és én Istenem!«"

Nézd meg nyugodtan, ha nekem nem hiszed.

2021. szept. 23. 21:22
 39/75 anonim ***** válasza:
94%

#38: Belátom, hogy tévedtem.

Abdullah

2021. szept. 23. 21:29
 40/75 anonim ***** válasza:

37

"Akkor gonosz lenne Isten. A szabad akaratuktól függött! Nagy ajándék!"

Egyáltalán nem biztos hogy gonosz lenne. Attól még hogy direkt megtilt valamit majd megbüntet nem biztos hogy gonosz lenne. Ha csak ezt a kis részletet nézed akkor lehet. De ha nagy tervet amit nem ismer senki akkor nem biztos hogy gonosz.

De amúgy kitudja lehet a jóságos isten képet is csak szivatásból terjesztette el. Annak kiderül aki találkozik vele.

"Nincs megírva az egyének sorsa, értelmetlen lenne! A jövőbe néző képességét nem mindig használja. "

Ha beletud nézni a jövőbe , látja hogy mi lesz az már feltételezi magában hogy meg van írva előre. Vagy nem tudna a jövőbe nézni mert csak végtelen számú variációt látna.

"Ha szót fogadnak és nem esznek, a kérdésed értelmetlen lenne. "

Ennek a kijelentésnek sincs sok.

" Sajnos a szabad akaratukból ettek. "

Persze. Szabadakaratukból ettek. De számomra kicsit abszúrd hogy egy olyan tökéletes és mindenható mint az isten nem tudta előre azt hogy enni fognak róla.

Megkérdezet volna róla én megmondtam volna neki. :D

Még fogadtam is volna vele hogy fognak enni.

2021. szept. 24. 08:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!