Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten haragszik ezért?

Isten haragszik ezért?

Figyelt kérdés

Isten haragszik azért ha egy keresztény utálja az életét? Én valahogy így érzek és már annak örülnék a legjobban ha Jézus visszajönne és a világ ebben a formájában megszűnne létezni.

Nagyon sok mindenből elegem van már. Gyerekkorom óta mindig betegségek vannak a családban. Már torkig vagyok velük.

Elegem van ebből a járványból is, mert bár be vagyok oltva, egyszerűen már semmi nem olyan, mint régen.

Már kiégtem az egyetem miatt is, a munka világából is ki vagyok ábrándulva, úgy érzem, hogy az egész életem a kötelességekből áll.

Nagyon sok ember meghalt már, akit szerettem és kevesen maradtak. Szóval ez is elszomorít.

Nincs olyan boldog életem, amilyet valójában szeretnék és sajnos egyáltalán nem csak rajtam múlik, hogy elérem-e.

Bizonyos dolgokat máshogy kellett volna csinálnom, de azokat már nem lehet visszafordítani.

Szóval ezek a csak rám jellemző dolgok, amit én érzek, de amúgy is annyi szar dolog van ebben a világban, hogy szerintem több a rossz, mint a jó.

Istenben hiszek és Jézust is elfogadom a Megváltómnak és tudom, hogy mi az, amiért hálásnak kell lennem, de amúgy meg már elegem van mindenből.

Azért haragszik Isten ha elegem van az életemből?

2021. szept. 20. 12:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Legfeljebb csak szomorú miatta.
2021. szept. 20. 12:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Közel állsz az üdvösséghez. A világ szeretete ellenségeskedés az Istennel. Imádkozz, hogy segítsen megszabadulnod ettől a világtól, mert neked ez ami a világban megy és amit a világ nyújt nem kívánod. (Nem az öngyilkosságot értem). Ha segítségül hívod, hogy elszakadj ettől a világtól, akkor segíteni fog.
2021. szept. 20. 12:31
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

Énis hasonlóan érzek hogy ez a világ már elviselhetetlen.

Vágyom az örök boldogságra a Teremtővel.

Ez az oltás meg a mikrochip már a végidők harsónaszója

2021. szept. 20. 12:33
 4/12 anonim ***** válasza:
24%

Isten semmiért nem haragszik, nem eszik, nem iszik, nincs anyagcseréje, nem dolgozik, nem csinál semmit.

Nem létezik.

2021. szept. 20. 12:42
 5/12 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

Nem vagy egyedül sajnos ezzel az érzéssel.:-(

Sőt, a Bibliai időkben volt olyan ember, akiről ezt mondta Isten:"„Felfigyeltél Jóbra, az én szolgámra? Nincs hozzá hasonló a földön. Feddhetetlen+ és becsületes ember, istenfélő, és kerüli a rosszat.”

De ugyan ez az ember az életében felmerült nehézségek miatt, hozzád hasonlót érzett, hiszen ezt mondta: „Lelkemből megutáltam életemet” Jób 10:1;

Ahogyan az Istene megvigasztalta, és megáldotta az életét, úgy Krisztus szava rengeteg reményt, és erőt tud adni a jövődre nézve. Sőt életcélt, és olyan belső békét, nyugalmat, amelyet eddig soha nem tapasztaltál!

Írod, hogy hiszel mind Istenben, mind Krisztusba. Ezt úgy tudod tettekkel is kimutatni, ha olvasod az Isten Szavát, és ami tanácsot ad, azt megfogadod, mint például a János 17:3-at:"Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust." - ha nem érted mit jelent ez személyesen a számodra, Krisztus elmondja neked a 4 evangéliumban.

2021. szept. 20. 13:48
 6/12 anonim ***** válasza:

Volt olyan próféta, aki utálta az életét:

Jeremiás

20,14 Átkozott az a nap, a melyen születtem; az a nap, a melyen anyám szűlt engem, ne legyen áldott!

20,15 Átkozott ember az, a ki örömhírt vitt az én atyámnak, mondván: Fiúmagzatod született néked, igen megörvendeztetvén őt.

20,16 És legyen az az ember olyan, mint azok a városok, a melyeket elvesztett az Úr és meg nem bánta; és halljon reggel kiáltozást, és harczi riadót délben.

20,17 Hogy nem ölt meg engem az én anyám méhében, hogy az én anyám nékem koporsóm lett volna, és méhe soha sem szűlt volna!

20,18 Miért is jöttem ki az én anyámnak méhéből, hogy nyomorúságot lássak és bánatot, és hogy napjaim gyalázatban végződjenek?

2021. szept. 20. 16:57
 7/12 anonim ***** válasza:

Olyan próféta is volt, aki beszólt Istennek:

Jónás

4,7 De másnapra férget rendele az Isten hajnal-költekor, és megszúrá az a tököt, és elszárada.

4,8 És lőn napköltekor, hogy tikkasztó keleti szelet rendele Isten, és a nap rátűzött a Jónás fejére, és ő elbágyada. Kiváná azért magának a halált, és monda: Jobb halnom, mint élnem!

4,9 És monda az Isten Jónásnak: Avagy méltán haragszol-é a tök miatt? És monda: Méltán haragszom, mind halálig!

2021. szept. 20. 16:58
 8/12 anonim ***** válasza:

... egyébként nem haragszik. Aki nem gyűlöli az életét ezen a világon nem lehet a tanítványom. Na, neked nem is kellett ezért tenned, automatikusan megutáltatta magát veled az élet. Ez jó kiindulópont ahhoz, hogy csak Istenbe vesd bizalmad, és nem tudsz dicsekedni Isten előtt az érdemeiddel, szép életeddel. Mert Isten elé csak nincstelenül lehet járulni.

Préd.

7,4 A bölcseknek elméje a siralmas házban van, a bolondoknak pedig elméje a vígasságnak házában.

Természetesen nem kell mindig lógó orral járni, ahogy a közismert bölcsesség mondja, változtassunk azon amin tudunk, amin meg nem azt tudjuk elfogadni.

Egyébként ezt nem kívülállóként írom, hanem saját tapasztalat, én is így jártam, hogy megutáltatta magát velem az élet.

Azért annyira rossz dolgod még sincs. Tegnap nézetm egy indiai filmet, ott ha kimondatlanul is, még mindig kasztrendszerben gondolkodnak, előre elrendezett házasságok vannak, és a nőknek hallgass a neve. Szóval nem is rossz helyre pottyantál földrajzilag.

2021. szept. 20. 17:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem haragszik, csak - ha létezik - mélyen sajnál téged, mert még mindig nem tanultál meg élni!

Mindenkinek meghalnak a hozzátartozói és a világ tele van tragédiákkal és betegséggel stb. és ez elszomorító, de mégse kellene hogy emiatt vki folyamatosan életkedvtelen legyen és elege legyen az életből.

Változtasd meg a nézeteid és főképp az életformád, a hozzááláásod az egész élethez, ne csak azt várd hogy Jézus mikor jön már vissza stb. hogy ennek a mai világnak véget vessen.

Semmi bizonyosság rá, hogy visszajön és főleg nem, hogy ez a te életedben megtörténik. Ha kicsit belegondolsz, a keresztények már 2000 éve várják!

Javaslom, kezdj el inkább élni tanulni!

Nagyon jó könyvek ehhez pl:

Jack Canfield, Mark Victor Hansen: Merj nyerni!

Paul C. Bragg: A böjt csodája (nem csak a böjttel foglalkozik, hanem az egész életmóddal!)

Remélem segítettem vmit!

2021. szept. 24. 06:28
 10/12 anonim ***** válasza:

#9 "Semmi bizonyosság rá, hogy visszajön és főleg nem, hogy ez a te életedben megtörténik"

Ez már csak önámítás. A világ eseményei alapján már nagyon közel vagyunk a visszajovetelhez: kötelező védőoltás, chip, vilagszerte katasztrofak

2021. szept. 24. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!