Isten haragszik ezért?
Isten haragszik azért ha egy keresztény utálja az életét? Én valahogy így érzek és már annak örülnék a legjobban ha Jézus visszajönne és a világ ebben a formájában megszűnne létezni.
Nagyon sok mindenből elegem van már. Gyerekkorom óta mindig betegségek vannak a családban. Már torkig vagyok velük.
Elegem van ebből a járványból is, mert bár be vagyok oltva, egyszerűen már semmi nem olyan, mint régen.
Már kiégtem az egyetem miatt is, a munka világából is ki vagyok ábrándulva, úgy érzem, hogy az egész életem a kötelességekből áll.
Nagyon sok ember meghalt már, akit szerettem és kevesen maradtak. Szóval ez is elszomorít.
Nincs olyan boldog életem, amilyet valójában szeretnék és sajnos egyáltalán nem csak rajtam múlik, hogy elérem-e.
Bizonyos dolgokat máshogy kellett volna csinálnom, de azokat már nem lehet visszafordítani.
Szóval ezek a csak rám jellemző dolgok, amit én érzek, de amúgy is annyi szar dolog van ebben a világban, hogy szerintem több a rossz, mint a jó.
Istenben hiszek és Jézust is elfogadom a Megváltómnak és tudom, hogy mi az, amiért hálásnak kell lennem, de amúgy meg már elegem van mindenből.
Azért haragszik Isten ha elegem van az életemből?
10-es gondolom nem hallott róla, hogy már a 19. században is a világvégét várták annyira, hogy még a munkát is abbahagyták, hogy Jézus 1-2 éven belül itt van. Azóta eltelt 150 vagy még több év. Volt két világégés, amikor millió számra hullottak az emberek és amit I. és II. világháború néven ismerünk. Aztán az 1950-es években újra jöttek szekták, hogy most már tuti itt a vég, mert már bármikor ledobhatják az USA és a SZU egymásra az atombombát stb. A kubai válság idején mondjuk ehhez közel is álltak. Azóta eltelt kb. újabb 60 év. A 20. század végén újra hangoztatták bizonyos szekták hogy a 21. századba már nem lépünk be. stb. stb..
De ki mondja meg hogy meddig tart ez a világ? Vajon a COVID, a chip, meg a világszerte katasztrófák, meg hasonlók alapján meg lehet ezt ítélni??
10-es, jobb ha tudod hogy sokkal nagyobb katasztrófák is voltak a történelm folyamán, mint most. Ilyen volt pl. a "fekete halál" a középkorban, amikor a lakosság közel fele meghalt, mg rengeteg hasonló eset volt.
A chipek alapján meg lehet ítélni? És amikor az ember elkezdett repülni? Akkor is mondhattuk volna hogy erre csak az angyalok stb. jogosultak. stb. stb.
Miért gondolod hogy a kereszténység bizonyos szektáinak van igaza?
A kereszténység súlyosan elfogult, ezek a szekták meg még inkább.
Nem azt mondom, hogy a 21. században nem következhet be a világ (az emberiség) vége, ezt még a világiak is elismerik, hanem hogy bizonyos téren a kereszténység tévelygésekben él. Ilyen pl. Jézus II. eljövetelének a várása is, hogy majd az hozza el a világ végét, csak mert a Biblia ilyet ír stb..
A világ népességének zöme nem-keresztény. Hogy gondoljátok, majd ők mind kirekesztetnek a mennyországból, meg az üdvösségből, csak mert nem fogdadják el vagy nem ismerték meg a keresztény nézeteket?
A kereszténység csőlátásban él. Egy abszolút vallásnak hirdeti magát, amelyik a többi világvallás felett áll, csakis neki van igaza, és csakis az üdvözül, aki ezt a vallást elfogadja, aki megkeresztelkedik stb. De még nem is mindegy melyik irányzatot, a kismillió felekezet nagy része mind azt hirdeti magáról, hogy csakis náluk van az igazság bla bla bla. Közben akkora képmutatás volt a keresztények részéről az egész történelem folyamán, hogy az nem igaz. Üldözték és irtották egymást, és még háborút indítottak (keresztes háborúk) vagy erőszakos térítéseket más vallásokkal szemben is. Jézus ha élne is, már rég utálattal fordult volna el egy ilyen csoporttól, nem hogy visszajöjjön közéjük..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!