Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért nem büntette meg...

Isten miért nem büntette meg azokat,akik részt vettek szeretett fiának kivégzésén ??

Figyelt kérdés

#Jézus kivégzése
2021. szept. 20. 12:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
77%

Jézus fog megítélni minden egyes embert, ha nem bánták meg bűneiket, akkor kárhozatra ítéli őket, ha megbánták, akkor üdvösségre jutnak.

Rosszul tudod, de nem csodálkozom, elmédet a sötét iszlám köde fedi.

2021. szept. 20. 18:26
 12/75 anonim ***** válasza:
49%

#11 ez nem volt szép.

#10 Miért nem lenne méltó egy istenhez, ha fia lenne neki?

2021. szept. 20. 19:47
 13/75 anonim ***** válasza:
3%

#12:

Azért mert Isten nem olyan mint a teremtményei.

A teremtményei pàrt vàlasztanak, szaporodnak, sokasodnak. De a Teremtő nem ilyen.

Allah teremtette az univerzumot és mindent ami csak benne van, és Ő is tartja fent a működését.

Méltatlan feltételezés hogy fiat nemzene, arról ne is beszéljünk hogy emberi alakban jàrna-kelne közöttünk.

Abdullah

2021. szept. 20. 19:58
 14/75 anonim ***** válasza:

13#:

Szerintem a kérdező a Keresztény Jézusra gondolt.

2021. szept. 20. 20:15
 15/75 anonim ***** válasza:
91%

"Azért mert Isten nem olyan mint a teremtményei."

A Biblia azt írja, hogy Isten az embert a képmására teremtette. A Korán mit ír ezzel kapcsolatban?

"Méltatlan feltételezés hogy fiat nemzene, arról ne is beszéljünk hogy emberi alakban jàrna-kelne közöttünk."

A bibliai Isten sem "nemzette" a fiát, hanem teremtette, ha jól tudom. Egy végtelen hatalmú teremtőnek nincs szüksége gyermeknemzésre ahhoz, hogy fia legyen.

Azt meg egy szóval sem írtam, hogy köztünk kéne járkálnia :) Bár akár meg is tehetné ha akarná, hiszen mindenható, nem?

2021. szept. 20. 20:17
 16/75 anonim ***** válasza:
5%

#14: Szerintem a 12-es hozzàszólónak vàlaszoltam.

Jézust pedig nem sajàtíthatjàk ki maguknak a keresztények.

Abdullah

2021. szept. 20. 20:18
 17/75 anonim ***** válasza:
91%

16#:

Pedig Jézus a Kereszténységből ered és ő Isten fia.

2021. szept. 20. 20:26
 18/75 anonim ***** válasza:
3%

#15:

Isten NEM teremtette a sajàt képmàsàra az embert, legalábbis nincs ilyen informàciónk. In Sha Allah.

Lehetséges, sőt valószínű hogy Allah egészen màsként néz ki mint az emberek.

Allah azt teremt amit akar. Az Ő szava szerint nem teremtett fiút magànak. Miért tett volna ilyet ?

"Azt meg egy szóval sem írtam, hogy köztünk kéne járkálnia :) Bár akár meg is tehetné ha akarná, hiszen mindenható, nem?"

A keresztények szerint Isten fia közöttünk jàrkàlt 32 évig.

Ezzel tulajdonképpen tiszteletlenek Urunkkal szemben.

Mindenható az Isten, azt is megtehetné hogy holnap talàlkozz vele a közértben. Megtehetné mert mindenek felett hatalmas az Isten.

De méltatlan lenne ez a Kegyelmeshez. Ezt kéne megértenetek.

Abdullah

2021. szept. 20. 20:26
 19/75 anonim ***** válasza:
97%

"Allah azt teremt amit akar. Az Ő szava szerint nem teremtett fiút magànak. Miért tett volna ilyet ?"

Nem tudom, sem muszlim nem vagyok, sem istenekkel nem szoktam társalogni :) De ember honnan is tudhatná, hogy egy mindenható hogyan gondolkodik, mit miért tesz? Miért ne készíthetne, teremthetne, akármicsinálhatna magának egy kissrácot? Vagy kis istent? Vagy nem tudom, nem értek hozzá, hogyan kellene nevezni. Mindegy, valakit, aki hatalmasabb az embernél, meg még az angyaloknál is. Akihez valamiféle különleges kötelék fűzi. Neki sem jó egyedül, ezért is teremtett embert, nem?

"A keresztények szerint Isten fia közöttünk jàrkàlt 32 évig.

Ezzel tulajdonképpen tiszteletlenek Urunkkal szemben."

Ez miért tiszteletlenség?

"Mindenható az Isten, azt is megtehetné hogy holnap talàlkozz vele a közértben. Megtehetné mert mindenek felett hatalmas az Isten.

De méltatlan lenne ez a Kegyelmeshez. Ezt kéne megértenetek."

De miért lenne ez méltatlan hozzá?

2021. szept. 20. 20:34
 20/75 anonim ***** válasza:
95%
#14 ez mondjuk teljesen jogos a kérdező kérdése alapján.
2021. szept. 20. 20:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!