Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért nem büntette meg...

Isten miért nem büntette meg azokat,akik részt vettek szeretett fiának kivégzésén ??

Figyelt kérdés

#Jézus kivégzése
2021. szept. 20. 12:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
2%

#19:

"De ember honnan is tudhatná, hogy egy mindenható hogyan gondolkodik, mit miért tesz?"

Allah üzent az embereknek Mohammed (béke legyen vele) prófétán keresztül. Innen tudhatjuk. Szilárdan hisszük, hogy a Kegyes Korán Isten szava nekünk.

"Miért ne készíthetne, teremthetne, akármicsinálhatna magának egy kissrácot? "

Teremthetne, de világosan azt üzente nekünk, hogy nem tett ilyet, és felszólított mindannyiunkat hogy fejezzük be azt hogy fiat tulajdonítunk Neki.

"Vagy kis istent? Vagy nem tudom, nem értek hozzá, hogyan kellene nevezni."

Te keresztény vagy ?

"Mindegy, valakit, aki hatalmasabb az embernél, meg még az angyaloknál is. Akihez valamiféle különleges kötelék fűzi. Neki sem jó egyedül, ezért is teremtett embert, nem?"

Nem ! Allah nem ezért teremtette az embereket. Allah tökéletes, nem szenved semminek a hiányától. Allah tudása és hatalma végtelen, legkisebb mértékben sincs rászorulva az emberekre.

Másrészt miből gondolod azt, hogy valahol az univerzumban nincsenek az embereknél intelligensebb és jobb teremtmények ?

Mi emberek "csupán" a Föld helytartói vagyunk.

"Ez miért tiszteletlenség? De miért lenne ez méltatlan hozzá? "

Mert maga a Hatalmas Allah ezt nyilatkoztatta ki nekünk.

Abdullah

2021. szept. 20. 20:54
 22/75 anonim ***** válasza:
100%

"Teremthetne, de világosan azt üzente nekünk, hogy nem tett ilyet, és felszólított mindannyiunkat hogy fejezzük be azt hogy fiat tulajdonítunk Neki."

Ezt hol írja a Korán? Be tudnád idézni kérlek?

"Te keresztény vagy ?"

Nem, sosem voltam az. Mindig is ateista voltam, és aligha hiszem, hogy ez bármikor változna is a jövőben. De persze jövőbelátó én sem vagyok :)

"Nem ! Allah nem ezért teremtette az embereket."

Akkor miért?

"Allah tökéletes, nem szenved semminek a hiányától. Allah tudása és hatalma végtelen, legkisebb mértékben sincs rászorulva az emberekre."

Oké. De ha mindig is egyedül volt, soha nem volt neki se párja, se fia, se senkije, akkor miért teremtette úgy az embert, hogy kettő kelljen belőle? Férfi és nő. Miért teremtett férfit és nőt külön, ráadásul úgy, hogy elengedhetetlenül szükséges legyen egyik a másiknak, ha ő maga mindig is egyedül volt?

"Másrészt miből gondolod azt, hogy valahol az univerzumban nincsenek az embereknél intelligensebb és jobb teremtmények ?"

Na várj. Az univerzumon belül természetesen lehetnek mindenféle lények, hiszen megjelenhetett más bolygón is az élet, más bolygón is kifejlődhettek intelligens lények, akik akár előrébb is tarthatnak a fejlődésben, mint mi, emberek. Erre természetesen megvan az esély.

De Allah nem az univerzumban lakik, hanem azon kívül, ha jól tudom. Na oda, az univerzumon kívülre, a saját világába miért nem teremtett, vagy miért ne teremthetett volna valakit maga mellé? Akármilyen hatalmas is, az egyedüllét neki sem jó szerintem.

Meg tudnád mutatni nekem ezt is, hogy hogyan jelenti ezt ki? Gondolom, a Koránon keresztül jelentette ezt is ki, be tudnád idézni kérlek?

2021. szept. 20. 22:06
 23/75 anonim ***** válasza:
22%

"Ezt hol írja a Korán? Be tudnád idézni kérlek?"

Parancsolj:

"Azt mondják: „Az Irgalmas fiúgyermeket nemzett.”

Szörnyűséges dologgal álltak elő. Kis híja, hogy az egek szétszakadnak amiatt, a föld meghasad, a hegyek pedig porrá omlanak, hogy az Irgalmasnak fiúgyermeket tulajdonítanak.

Nem illik az Irgalmashoz az, hogy fiúgyermeket nemzzen.

Nincsen senki az egekben és a földön, aki [majdan] ne mint szolga jönne az Irgalmashoz. Számbavette és pontosan megszámlálta őket. És a Feltámadás Napján mindegyikük egyesegyedül jön hozzá."

(Mária 19:88-93)

De több helyen is van erről szó a Koránban.

"Oké. De ha mindig is egyedül volt, soha nem volt neki se párja, se fia, se senkije, akkor miért teremtette úgy az embert, hogy kettő kelljen belőle? Férfi és nő. Miért teremtett férfit és nőt külön, ráadásul úgy, hogy elengedhetetlenül szükséges legyen egyik a másiknak, ha ő maga mindig is egyedül volt?"

Nem tudom, miért teremtett minket így az Isten. De én anélkül is boldog vagyok hogy ezt tudnám.

"De Allah nem az univerzumban lakik, hanem azon kívül, ha jól tudom. Na oda, az univerzumon kívülre, a saját világába miért nem teremtett, vagy miért ne teremthetett volna valakit maga mellé? Akármilyen hatalmas is, az egyedüllét neki sem jó szerintem."

Ha ennyire fontos kérdésnek tartod, hogy Isten egyedül van-e, akkor a válaszom az hogy nincs egyedül. Mert az angyalok Vele vannak és dicsőítik Őt. De Ő nincs rászorulva az angyalok társaságára sem.

"Meg tudnád mutatni nekem ezt is, hogy hogyan jelenti ezt ki? Gondolom, a Koránon keresztül jelentette ezt is ki, be tudnád idézni kérlek?"

Ne haragudj, de idő hiányában ezt most kihagynám. De ha egyszer elolvasod a Koránt, csomó kérdésedre kapnál választ.

"Na várj. Az univerzumon belül természetesen lehetnek mindenféle lények, hiszen megjelenhetett más bolygón is az élet, más bolygón is kifejlődhettek intelligens lények, akik akár előrébb is tarthatnak a fejlődésben, mint mi, emberek. Erre természetesen megvan az esély."

Ezt azért is mondtam, hogy ne úgy gondolkozz hogy az emberiség a világmindenség közepe. Úgy értem, hogy Allahnak más intelligens teremtményei is vannak.

Abdullah

2021. szept. 20. 22:24
 24/75 anonim ***** válasza:
62%

"Parancsolj:

(Mária 19:88-93)"

Köszönöm.

"Ha ennyire fontos kérdésnek tartod, hogy Isten egyedül van-e, akkor a válaszom az hogy nincs egyedül. Mert az angyalok Vele vannak és dicsőítik Őt. De Ő nincs rászorulva az angyalok társaságára sem."

Nem is mondtam vagy gondoltam, hogy rá lenne szorulva. Inkább csak úgy... Szeretetből. Kedvességből... És mert megteheti. Bár nem vagyok isten, csak emberi fejjel tudok gondolkodni, de nekem hiányozna valaki velem egyenrangú fél, nem csak mindig az alattvalók. Én ha isten lennék, biztosan teremtenék magam mellé valakit, aki legalább nagyjából egyenrangú velem.

"Ne haragudj, de idő hiányában ezt most kihagynám. De ha egyszer elolvasod a Koránt, csomó kérdésedre kapnál választ."

Rendben, semmi gond, azért köszönöm. A Koránt elkeztem elolvasni, már kétszer is, de nem jutottam benne túl sokáig egyik alkalommal sem. Nekem túl száraznak, unalmasnak tűnt, inkább emlékeztetett egy ókori törvénykönyvszerűségre, mint Szent Könyvre (no offense). Ezért kérdezgetlek róla téged, mert nem tud annyira lekötni, hogy végig tudnám olvasni.

"Ezt azért is mondtam, hogy ne úgy gondolkozz hogy az emberiség a világmindenség közepe. Úgy értem, hogy Allahnak más intelligens teremtményei is vannak."

Oké, csak azért egy egyenrangú fél azért mégiscsak más, mint azok, akiket eredetileg is alattvalónak teremtett. De lehet, hogy ez csak az én heppem :)

2021. szept. 20. 23:07
 25/75 anonim ***** válasza:
Mert ez volt a terve. Miért bűntetnéd meg azt aki azt teszi amit akarsz?
2021. szept. 21. 08:18
 26/75 anonim ***** válasza:
62%

Hogy jön ide az iszlám?

Allah nem küldte a Földre a fiát. Neki csak "prófétája" volt. Vagy Mohamed a fia? Írja valahol a korán?

Így az iszlám erre a kérdésre nm tud válaszolni.

--------------------------------------------------------------------

Ez nem volt a terve. Csak látta előre mit fognak tenni a fiával. (Szőlő tulajdonos esete, aki bérbe adta a szőlejét...)

Viszont egybevágott a fia áldozati szándékával. Érdekes párhuzam. Nem lett volna rá szükség, ha Ádi és Évi nem lett volna ostoba.

Akik kivégezték, halálukkal minden bűnükért megfizettek!

Mellesleg nem hitték, hogy Isten fia.

2021. szept. 21. 08:46
 27/75 anonim ***** válasza:
20%

#24:

"Rendben, semmi gond, azért köszönöm. A Koránt elkeztem elolvasni, már kétszer is, de nem jutottam benne túl sokáig egyik alkalommal sem. Nekem túl száraznak, unalmasnak tűnt, inkább emlékeztetett egy ókori törvénykönyvszerűségre, mint Szent Könyvre (no offense). Ezért kérdezgetlek róla téged, mert nem tud annyira lekötni, hogy végig tudnám olvasni."

Ezek jellemzően az első szúrák. Igen, azokban vannak örökléssel kapcsolatos törvények, például a 4. szúrában.

Ugyanakkor az első szúrák szépen végigveszik a fontosabb prófétákat, igen ez elsőre száraznak tűnik. Másrészt, ha magyarázat nélkül olvasod, rengeteg dolog lesz amit nem fogsz érteni, vagy félre fogsz érteni benne, ez méginkább megnehezíti az olvasást, és még szárazabbá teheti számodra.

Meg lehet szokni egyébként, olyannyira hogy felüdülés és pihenés olvasni.Lényegesen mélyebb jelentéstartalommal bír, mint gondolná az ember elsőre. Egy-egy áját a hozzáértő Korán ismerők, hosszasan tudnak elemezni.

"Nem is mondtam vagy gondoltam, hogy rá lenne szorulva. Inkább csak úgy... Szeretetből. Kedvességből... És mert megteheti. Bár nem vagyok isten, csak emberi fejjel tudok gondolkodni, de nekem hiányozna valaki velem egyenrangú fél, nem csak mindig az alattvalók. Én ha isten lennék, biztosan teremtenék magam mellé valakit, aki legalább nagyjából egyenrangú velem."

+ amit korábban írtál:

"a saját világába miért nem teremtett, vagy miért ne teremthetett volna valakit maga mellé? Akármilyen hatalmas is, az egyedüllét neki sem jó szerintem.

Meg tudnád mutatni nekem ezt is, hogy hogyan jelenti ezt ki? Gondolom, a Koránon keresztül jelentette ezt is ki, be tudnád idézni kérlek?"

Erre szerintem részben válasz a Korán 112. szúrája, én minden imánál ezt is recitálom egyébként:

"Allah, a Kegyelmes és az Irgalmas nevében.

Mondd: „Ő Allah, az Egyedülvaló, Allah, akire mindenkinek szüksége van, de neki nincs szüksége senkire!

Nem nemzett és nem nemzetett.

És senki sem hasonlítható Hozzá."

"Ezt azért is mondtam, hogy ne úgy gondolkozz hogy az emberiség a világmindenség közepe. Úgy értem, hogy Allahnak más intelligens teremtményei is vannak."

Oké, csak azért egy egyenrangú fél azért mégiscsak más, mint azok, akiket eredetileg is alattvalónak teremtett. De lehet, hogy ez csak az én heppem :)"

Itt inkább arra gondoltam, hogy a keresztényekre sokáig jellemző volt a geocentrikus világkép, ami sztem abból is eredt, hogy elképesztő fontosságot tulajdonítottak az embereknek, mint szerintük a legintelligensebb és Istenhez hasonlatos teremtményeknek.

Azt gondolom tévedésben vannak. Simán lehetnek az embereknél intelligensebb teremtményei Allahnak.

De a kérdésedet nem megkerülve, úgy tűnik Allahot mi nem érthetjük meg. Igen, Ő más tulajdonságokkal bír mint mi emberek.

Egyébként én úgy értelmezem, hogy Allah teremtette a teret és az időt is. Ezért én nem mondanám hogy Ő az univerzumon kívül van, talán inkább a tér-időn kívül létezik, és valahogy úgy, hogy akár egyszerre mindenütt jelen tud lenni :)

Na most őszintén, nem abszurd feltételezés az, hogy Istennel, akinek ilyen mérhetetlen hatalma, tudása és képességei vannak találkozzunk emberi alakban mondjuk egy lakodalomban, ahol együtt borozgat a vendégekkel ??? >> mert a Bibliában például ez van.

Én ezt nem tudom elfogadni.

Abdullah

2021. szept. 21. 21:23
 28/75 anonim ***** válasza:
83%
Mert Jézus a kereszten megkérte rá, hogy ne tegye: Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek!"
2021. szept. 21. 22:37
 29/75 anonim ***** válasza:
27%

Jézus nem az Isten! Ő csak a fia, és nem egyenlő vele! Az iszlámnak vannak más irányzatai? Mert a keresztényeknek igen. Nincs háromság!

Az az ókori Babilonból származik, amit beépítettek azok a népek akik hitték, de hamis keresztények lettek. Pl. katolikus, református, és különböző rendek. Csak kapott hatalmat az Atyjától. Ádám tökéletet életét, egy másik tökéletes élettel lehetett kiváltani. Ti is valljátok h. Ádám létezett nem? Ádám tudatosan nem fogadott szót a teremtőjének, azzal h. evett a gyümiből.Azt fejezte ki, ne mond meg nekem, hogyan éljek, van szabad akaratom majd én tudom... Genetikailag elkezdett hanyatlani, és minél távolabb vagyunk tőle, annál több hiba van bennünk fizikailag! A termodinamika első főtétele szerint, minél több idő telik el, annál jobban a szétesés felé halad minden! Ellentétben az evolúció elképzelésével,: minél több idő telik el, annál tökéletesebb minden... Tehát az első főtétel szétveri az ev. elméletet! Bocs a kis betoldásért.

[link]

2021. szept. 23. 15:04
 30/75 anonim ***** válasza:
90%

"Jézus nem az Isten!"

Olvasd a Bibliát, ott van benne szó szerint, hogy Jézus Isten.

2021. szept. 23. 18:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!