Isten miért nem büntette meg azokat,akik részt vettek szeretett fiának kivégzésén ??
Mert Isten a szeretet, rengeteg ige van erről.
“Mondjad nékik: Élek én, ezt mondja az Úr Isten, hogy nem gyönyörködöm a hitetlen halálában, hanem hogy a hitetlen megtérjen útjáról és éljen. Térjetek meg, térjetek meg gonosz útaitokról! hiszen miért halnátok meg, oh Izráel háza!?”
Ezékiel 33,11
#2 Van ahol tüzet hivott le az égből egyik szentje és megemésztette a katonákat.
Szerintem ez azért van mert akkor háborús helyzet volt az emberek vérszomjasak voltak és nem kegyelmeztek senkinek.
"Azok a gyerekek nem voltak büntelenek szóval elméletileg megérdemelték."
Oké, de akkor megint csak adódik a kérdés, hogy Jézus gyilkosait miért nem ölte meg? Hiszen ők sem voltak bűntelenek, akárcsak a medvés gyerekek.
tehát akkor Jézus gyilkosai is megérdemelték volna.
Ráadásul ez alapján akkor minden embert el kellene pusztitania, hiszen senki sem bűntelen (Jézuson kivül, ahogy te is irtad).
"akik részt vettek szeretett fiának kivégzésén"
Elég tág körűen fogalmazol, mert nem derül ki kérdésedből, hogy kikre érted a résztvételt.
Akik tevőlegesen is részt vettek, vagy a bámészokat is hozzájuk sorolod?
Honnan, miből gondolod, hogy annak, aki a szegeket verte a keresztbe, aztán felhőtlen, vidám élete volt?
.
Jézus halálával váltotta meg az emberek bűneit.
Ha nem végzik ki, hogyan tehette volna, hiszen az öngyilkosság nem erre való.
"Jézus halálával váltotta meg az emberek bűneit.
Ha nem végzik ki, hogyan tehette volna"
Hát nem tudom. Szerintem egy mindenható isten (Jézus) számára végtelen számú egyéb mód, megoldás is kínálkozhat az emberek bűneinek megváltására.
Vagy akkor mitől végtelen hatalmú, ha kizárólag egyetlen módon, a saját halála árán képes megváltani az embereket a bűneiktől?
Azért mert Isten az önmagàban létező, az örökkévaló.
Magasztaltassék ! Neki sohasem volt fia. Nem lenne az méltó a Hatalmas Allahhoz !
Jézus (béke legyen vele) Allah küldötte volt, és valójában nem feszítették keresztre.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!