Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi tévők lennétek a helyemben?

Mi tévők lennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Meg vagyok keresztelve de ennyi. Nincsenek meg a különböző beavatásaim. A Katolikus hit tetszik is meg nem is. Olyan mint egy jó ruha ami kicsi. Vagy éppen szúr a cetli benne, ez a gyónás. Nagyon félek gyónni nem tudom miért. Egy idegen előtt kitárulkozni?

Keletti vallások nem érdekelnek csak Krisztus! Viszont a reformátusság nekem nagyon rideg! A katolicizmusban a burjánzás tetszik az évezredes keveredés.

Szeretném gyakorolni, de félek ezektől.

Miért nem lehet csak elmenni hittanra? Misére?

Miért kell ezt túlbonyolitani?

am hiszek a felszabaditási teológiában is!

Maradjak külön utas vagy vegyem fel a szűk ruhát ami szúr is?

2021. szept. 18. 22:51
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Meg ott a sok visszaélés orgiázott, pedofil, indiánok meghurcolása kanadában a múlt században stb - pedig a misztériuma érdekelne
2021. szept. 18. 22:55
 2/23 anonim ***** válasza:
Viszont ha a tanulás érdekelne, az hatalmas előrelépést jelentene.
2021. szept. 18. 23:29
 3/23 A kérdező kommentje:
Ezt mire mondod? Nem értem, nem egyértelmű nekem. Hittanra?
2021. szept. 18. 23:48
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelettel, engedj meg egy észrevételt. Felszabaditási teológiában is hiszel, de keleti vallások nem érdekelnek csak Krisztus.

Egyet tanácsolnék ha megengeded: ne teológiák szemüvegén keresztül tekints Krisztusra, hanem vedd elő a Bibliát és olvasd nap mint nap. Mert a legfontosabb szükséglete minden hivőnek, hogy mire alapozza a hitét. Ha az alap rossz, akkor az egész épület romba fog dőlni. Az is félrevezetés amikor csak egy simogatós Jézust mutatnak be az embereknek, aki csak becézgeti a "bűnösöket", hallgat a bűnről, megtérésről, hitről, igazságról, viszont sokat értekezik teológiákról meg társadalom tudományról, toleranciáról, meg valláskritikáról. Az alap ami fontos, és ott van már mindenki kezében aki akarja mert már teljesen közkincs, nincs elrejtve senki elől Isten beszéde az internet korában.

Isten a sziveket nézi nem azt, hogy milyen felekezet tagja valaki.

Viszont amilyen a viszonyod Isten beszédéhez, olyan a viszonyod Istenhez, szóval az sem mindegy, hogy egy felekezet mennyire hű azokhoz az örök igazságokhoz amelyeket Biblia formájában megismerhetünk. Nem kell félni az új dolgoktól, de jól meg kell vizsgálni mindent.

2021. szept. 18. 23:51
 5/23 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nyugodtan jarhatsz csak misere.

Amit nem tudsz elfogadni vagy csinalni, azt tedd felre. Ha a miszterium vonz, akkor figyelj csak arra. Hagyd magadon atfolyni, amit lenyegesnek erzel. Idovel, ha ennek soran erosebb lesz

a kapcsolatod Istennel es jobban megismered a vallast, lehet, hogy erdekelni fog a tobbi resz is. De ha nem, az sem baj.

Jol leirod, hogy szep ruha, de szorit, szur, zavar - annyit vegyel magadra, amennyit elbirsz. Ha elbarikadozza az Istenhez vezeto utat a sok szabaly, akkor nem erdemes megterhelni magad.

2021. szept. 19. 00:52
 6/23 anonim ***** válasza:
75%
Jobb, ha nem jársz templomokba és szektákba. Inkább személyesen ismerkedj az Istennel.
2021. szept. 19. 06:37
 7/23 anonim ***** válasza:

A 4es válasza szerintem teljesen rendben van.

Annyit fűznék még hozzá,hogy a leírásodból inkább tűnik ez az érdeklődés divatnak vagy hobbinak.

Tudod,mint amikor az ember nem a minősége miatt választ egy márkát, mert funkcionálisan az felel meg neki,hanem az óriás logó miatt,hogy mások felé mutassa milyen cuccot hord.

2021. szept. 19. 07:43
 8/23 anonim ***** válasza:
39%
Ahhoz, hogy Keresztény legyél még csak templomba se kell járni. Elég, ha olvasod a Bibliát és, amit ott olvasol aszerint élsz. Én is ezt csinálom, de mondjuk én azért is, mert nekem egyik felekezet se fekszik.
2021. szept. 19. 08:30
 9/23 anonim ***** válasza:
42%
Hamar a szekták prédája leszel, ha nem kezdesz el olvasni szakitodalmakat,teológiát és történelmet is.
2021. szept. 19. 11:33
 10/23 Prókátor ***** válasza:
100%

A gyónástól mindenki fél, aki komolyan veszi, hiszen ott nemcsak hirtelen bocsánatot kell kérned Istentől, ha észreveszed, hogy valamit elhibáztál, hanem végig kell venned, hogy egy adott időszak alatt mi mindent követtél el. Én ma voltam gyónni, és nekem is görcsben volt a gyomrom, pedig pár hét után mentem. Ez olyan, mint ha cseppenként iszod a vizet, vagy egyszerre, összegyűjtve kell meginnod a több száz vagy több ezer cseppet. Az egyszerre kellemetlenül sok lesz. De a gyónásban kiadhatod magadból a benned lévő tengert, és örökre megszabadulsz tőle. Gyónni egyébként is Istennek kell, nem embernek, csak ott van valaki, aki segít mindebben. A gyónás egyébként is neked lényegtelen egyelőre, hiszen mint mondtad, a keresztelésen kívül semmi másban nem volt részed.

Nincs ez túlbonyolítva. Járj el misére, és ha úgy érzed, hogy hiányzik az ostyában felmutatott Krisztus, akkor lépj tovább, közelebb hozzá, és akkor a gyónás is könnyen átmehet egy könnyen elviselhető kellemetlenségbe, jobb esetben egy hasznos és felemelő tevékenységbe.

Ha felveszed a szűk ruhát, lehet, hogy kiderül, hogy az nem is olyan szűk, sőt, esetleg kényelmes!

2021. szept. 19. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!