Ezért neveznek fanatikusnak? Amiért ki mondom Isten igazságát?
Ezért neveznek fanatikusnak? Amiért ki mondom Isten igazságát?
Nagyon sokan fanatikusnak, szektásnak, vallási őrültnek neveznek még a családban is, mert Isten igéjét kimerem
Mondani ami a bibliában van. Hiszen a biblia nem a papok által írt könyv hanem Isten az apostolokkal és kiválasztottakkal írta le.... az a baj az emberek azért mondják hogy szektás vagyok mert nem a saját fülük ízére beszélek, pedig akik nem értenek egyet Isten igéjével a bibliával maga mindenható ellen lázadnak. Nem értek egyet a házasság előtti szexel sem mert Isten házasságra korlátozta a szext. Ami azon kívül van lehet akár független is az illető akkor is bűn!! Nem értek egyet a maszturbációval sem, mert bujaság! Csak is a házasság a tiszta és szent az Isten elött! Nem értek egyet azzal sem hogy pl: "én nem bántok senkit, úgy élem a magán életem ahogy akarom"!! Nem , nem! Istennek megvan a véleménye a szexröl, magánéletröl! És erre mondják: Nem vagyok én bábja Istennek hogy mindent betartsak! Szó sincs erröl Isten nem bábként kezel, jobban szeret mint a Saját szüleid, életét adta érted Egyszülött Fiában Krisztusban. Istennel is lehet boldog lenni; Istennek van terve veled:házasság, család, (házasságon belül lehet szexelni, mindent szeretkezni) egy jó munkahely! Istennek van terve veled a földön! Azt akarja hogy Egyszülött Fia a Megváltó Jézus Krisztus által térj meg hozzá! Isten üdvöziteni akar, mondj le a bűnös vágyaidról! (Ejszakai mulatozás, házasság elötti szex, maszturbáció stb) mert sajnos aki a bűnt válassza nagyon szomorú de halál után a POKOL várja ami Isten ítélete a bűnök miatt! Hát ezért neveznek fanatikusnak mert Isten igéjéhez ragaszkodom!! Sokkal boldogabb kiegyensúlyozottabb vagyok igy mint világiként! Van egy csodálatos munka helyem, családom, szeretetben élünk Isten kegyelme alatt vagyunk és a földi halál után hozzá megyünk! Nem mindegy örökké élünk e Istennel a mennybe vagy szenvedünk a pokolban! Dönts Isten mellett
" Szerintem nem igazi keresztény, aki elítél és sért másokat."
Arról nem a keresztény tehet, ha sért valaki az igazság
"Igen csak minket nem kell kimenteni az általad képzelt pokolból :)"
Nem is akarunk. Magadtól jössz a vallási rovatba, mert érzed, hogy igazunk van
"Nem mindegy örökké élünk e Istennel a mennybe vagy szenvedünk a pokolban! Dönts Isten mellett"
Először is ez a kérdés is kitalált, hiszen az a felhasználó írta ki, akit számtalanszor tiltottak már innen a kamu kérdései miatt. Felismerem a sílusából. Ami miatt azonban mégis válaszolok erre a kérdésre az azért van, mert bár a kérdés fiktív, mégis a térítő, elkötelezett keresztények mégis kb. így gondolkodnak. Így röviden ki fogom fejteni, hogy miért utasítom vissza agnosztikusként a keresztények hittérítését.
1. Először is, nem hiszek a keresztény vallásban. Ismerem a kereszténységet, mivel én magam is gyakoroltam. És, így utána már azon a véleményen vagyok, hogy valótlan. Számomra a zsidó isten, JHVH, ugyanolyan kitalált, mint a görög Zeusz. Ebből fakadóan nincs miért megtérnem, ez kb. olyan mintha egy kereszténynek azt mondanák, hogy térjen meg a wicca istenhez, és istennőhöz. Nem hisz bennük, ezért nem is tér méghozzájuk.
2. Tételezzük fel, hogy a kereszténységnek mégis igaza van. Ebben az esetben sem térnék (vissza) hozzá, mert azon a véleményen vagyok, mint Christopher Hitchens, hogy a kereszténység erkölcstelen. Egyáltalán nem tetszik az a rendszer, amit a JHVH létrehozott.
Elvileg ő mindenre képes, mégis végignézte a mennyből, hogy Elizabeth Fritz-t az apja 24 éven át bezárva tartotta egy patkányokkal teli pincében, akit gyakran meg is erőszakolt, és többször teherbe is ejtett. Sőt, a végén már a vérfertőző viszonyból született gyerekkel - akik a szabadulásukig napfényt sem láttak! - is fajtalankodott. A keresztények, mikor azt akarják velem elfogadtatni, hogy JHVH az életükben milyen sok jót tett, akkor megfeledkeznek az ilyen emberekről, mint Elizabeth, akik évtizedeken át szenvedett. És számomra egy ilyen isten, aki így cselekszik nem jó. Aztán lehet is magyarázkodni a próbatétellel, meg a Sátánnal, de ez csak porhintés arra, amire nincs kielégítő magyarázat.
Még egy kérdés maradt megválaszolatlanul: megtérnék-e a pokoltól való félelem miatt? A válaszom nem. Olyannyira nem, hogy inkább paktálnék le a démonokkal, mint JHVH-val. A keresztény mitológia szerint ők bukott angyalok, de szerintem meg egy lázadó ellenzék, akik megértették JHVH diktórikus, és igazságtalan uralmát. A Biblia meg egy ellenük szóló propaganda könyv, amiben az ellenzéket akarják lejáratni.
Összefoglalva tehát:
Nem térek meg JHVH-hoz, mert nem hiszek benne. De ha létezne, akkor sem térnék meg hozzá, mert a rendszerét erkölcstelennek tartom.
Üdv. egy agnosztikus.
"Elvileg ő mindenre képes, mégis végignézte a mennyből"
Csak azt elfelejted hogy ő mindenkit szeret azt is aki Elizabeth-et bántalmazta.
És nincs bűntelen ember mindenkinek megtérésre van szüksége
Ha szerinted szeretni kell egy ilyen embert, az megint csak a keresztény vallás sajátos erkölcsi nézeteit tükrözi, amivel abszolút nem tudok, és nem is akarok egyetérteni.
"Ha szerinted szeretni kell egy ilyen embert, az megint csak a keresztény vallás sajátos erkölcsi nézeteit tükrözi, amivel abszolút nem tudok, és nem is akarok egyetérteni."
Jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!