A román ortodoxok miért csak a gyerekeknek adnak kenyeret és bort?
Baromságnak nevezni a szentliturgia szövegét...
No, te vagy troll vagy (kérlek legyél az!!!!!), vagy vészeden bunkó, neveletlen tahó, aki lenézed azt ami másoknak az életénél is többet ér.
A liturgia egy pillantás az üdvösségbe, a mennyekbe. Ezért szép. Te pedig ezt kezeled showként.
Tudod, a pap jó eséllyel azt hiszi (hiszen ezt a hazug képet erősíted) hogy meg akarsz térni. Ezért tűrnek meg bent. Ezzel nagy hibát követnek el, de erre ők is rájönnek majd.
Tudjad azt is, hogy amit te ilyen nyeglén kezelsz, az értékesebb mindennél ezen a világon. Az Isteni Szentliturgia.
Feladom. Akinek van energiája,folytassa, egyszer talán megérti.
Csak az vigasztal, hogy a legtöbb erdélyi magyar nem ekkora tahó.
Nem tudtam aludni aztán elmentem reggel 7 órakor a tőlem 2 percre lévő ortodox templomba. Vagyis átugrottam.
Meglepődtem mert négyen voltunk vagyis hárman, magamat nem számítom oda reformátusként. Nem voltak gyerekek és a három öregasszonyból kettő áldozott úgy mint a gyerekek. Úgy látszik az Isten megadta nekem a választ hogy felnöttek is áldozhatnak. Azért Irányított így az Isten hogy menjek a templomba ma. Biztos az Ő keze van benne mert soha eszembe se jutott hogy reggel menjek oda meg fel sem ébredek olyan korán. Azt tudtam hogy minden reggel 7 órakor van Szent Liturgia de azt gondoltam olyan mint vasárnap. Lehet hogy hétköznap a liturgián csak a felnőttek áldoznak és vasárnap meg engedik a gyerekeket. Lehet így csinálják hogy mindenki áldozhasson. Csak aki 7 órára megy dolgozni az....vagy megyén szombaton? És ha szombaton is dolgoznia kell túlórában... Ki gondolta volna hogy Isten megadja nekem a valaszt. Nagyot néztem hogy felnőttek áldoztak. Gyertya volt a bal kezükben, a jobbal keresztet vetettek és ....nem tudom ...nem láttam messzire mert nem volt nálam a szemüvegem, csak a lakáskulcsom. Azért nem véletlen hogy pont így alakult hogy mellettem van az az ortodox templom. Sokszor megyek el a templom előtt és a papok előre köszönnek mert ismernek látásból. Mint szomszédot. Egyszer a lépcsőházunkba is bejött a pap, kinnt ültem a lócán és akkor is köszönt nekem. Arra vagyok kíváncsi Vizkeresztkor jönnek szentelni a lépcsőházat. Mint földszinten lakónak lesz ott tömjénezés....meg mi lesz ortodox húsvétkor mikor nagyszombaton körmenettelnek....hogy fogok én aludni ha hozzám hallatszik az énekek meg a zaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!