Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A román ortodoxok miért csak...

A román ortodoxok miért csak a gyerekeknek adnak kenyeret és bort?

Figyelt kérdés
Feltűnt hogy csak a gyerekek kapnak. A felnőttek homlokát meg mindkét csuklóját bekenik mironnal meg jónak egy zacskó kenyeret.

2021. szept. 8. 13:32
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:

Nálunk is csak a gyerekek kapnak. Miért csak nekik jár Jézus teste és vére? Lehet azt szimbolizálja hogy Jézus azt mondta hogy aki olyan mint a gyerek az jut a mennyek országába? És a gyerekeket hogy nem kenik meg ecsettel mint a felnőtteket?

Én ezt sehogy nem értem. Lehet mert reformátusul gondolkozom. Nincs kit megkérdezzék mert nincs olyan ismerősöm, ha egy idegent megkérdezném vagy a papot kiderülne hogy nem vagyok ortodox és nem bírnám elviselni ha lepogányolna vagy kitiltana. Azért itt kérdem. Itt nincs veszítenivalm.

2021. szept. 8. 13:35
 2/36 anonim ***** válasza:
58%

Saját magadnak válaszoltál a kérdésre?

Csak úgy szólok, hogy látszik. 😂

2021. szept. 8. 14:10
 3/36 A kérdező kommentje:
De nem vagyok benne biztos.
2021. szept. 8. 14:25
 4/36 anonim ***** válasza:
2# Az még a kérdéshez tartozott.
2021. szept. 8. 14:40
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

"ha egy idegent megkérdezném vagy a papot kiderülne hogy nem vagyok ortodox és nem bírnám elviselni ha lepogányolna vagy kitiltana."

Talan nem mindenki olyan, mint Te, hogy poganynak nevez, ha valamit nem tudsz, es azonnal mindenhonnan kitilt.

Ezt a kerdest egy roman forumon tedd fel, mert mi vegul is honnan tudnank, hogy egy roman ortodox templomban mi miert van?

Vagy nincs egy roman nyelvu honlapja az egyhaznak, ahol ezt elmagyarazzak?

2021. szept. 8. 18:05
 6/36 anonim ***** válasza:
Ne reformátusként gondolkozz, mert sose leled meg a válaszokat kérdéseidre. Gondolkozz úgy, mint egy ortodox pópa, vagy pátriárka.
2021. szept. 8. 18:08
 7/36 A kérdező kommentje:
Hogy gondolkoztak ortodox módra mikor Keresztény Református vagyok? Jó pofa vagy. Lehet akkor csak az lehet benne amit kérdeztem hogy azt jelenítik meg hogy Jézus azt mondta azoké a menny akik olyanok mint a gyerekek. De hülyeség hogy felnőtteket nem áldoztatnak. Milyen teológia az ortodox hogy Felnőtt nem veheti magához az Euharistiat de a kis puska 3 hónapos igen??? Mert 1 hónaposan már megkeresztelik oket.
2021. szept. 8. 19:53
 8/36 anonim ***** válasza:
77%

Hol hallottad ezt a hülyeséget?

Az ortodox felnőtt emberek ugyanúgy áldoznak, mint a gyerekek.

Csak a nyugati katolikussággal ellentétben ott a keresztelés, elsőáldozás és a bérmálás általában egyszerre van. Igen, amíg a bérmálkozni/konfirmálni felénk 13-16 évesen szoktak, addig ott valaki hiába csak 6 éves, már rég túl esett mindenen. Pedig a bérmálkozásnak pont az lenne a szerepe, hogy az ember már felnőtt/érett kamasz fejjel mondja ki, hogy Istent akarja követni, és nem a szülei döntik el ezt helyette.

2021. szept. 8. 21:23
 9/36 anonim ***** válasza:
100%

A roman ortodox egyhazban megszentelt kozos kehelybol es megszentelt kozos kanalbol kapjak a hivek az Eucharistiat, ezt nemregiben meg is erositettek, tudtam meg az egyhaz angol nyelvu oldalain.

Nem tudom, te mit latsz, de erdekes lenne, ha a felnottek nem aldoznanak.

Nem te haborogtal nemregiben azon, hogy ugyanazzal a kanallal etetnek mindenkit, mikor virus van?

A homlok es a csuklo (tenyer) bekenese felszentelt olajjal mas felekezetekben is egy masik szertartas, es nem az aldozas.

2021. szept. 8. 22:16
 10/36 A kérdező kommentje:
A templomban láttam hogy csak gyerekek áldoznak és 4 hónapos okát is odavisznek.es kanállal adjak nekik a bort meg a kenyeret. Saját szememmel láttam,otthon is úgy van még itt is. A felnőttek nem kapnak csak a nem atvaltoztatott kenyeret mikor mennek ki. Hülye egy teológiájuk van, egy 4 hónapos gyerek miért jobb mint egy 40 éves hogy kaphatja Jézus testét és vérét??!! Az is hülyeség hogy 2 hónaposan a keresztelesem.egfyutt aldoztatjak meg bermaltatjak őket. Gondolom azért van mert régen sok volt a gyerekbetegseg és na....hogy a Taune Maslui..a betegek menetét vehessék mikor hétszer imádkozik értük még 7 evangéliumot és tanítást olvas fel 7 pap ....na és megmaradt a szokás. De egy gyerek hol a francba fogja fel hogy az a bor meg kenyér mi???
2021. szept. 8. 23:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!