A román ortodoxok miért csak a gyerekeknek adnak kenyeret és bort?
Nálunk is csak a gyerekek kapnak. Miért csak nekik jár Jézus teste és vére? Lehet azt szimbolizálja hogy Jézus azt mondta hogy aki olyan mint a gyerek az jut a mennyek országába? És a gyerekeket hogy nem kenik meg ecsettel mint a felnőtteket?
Én ezt sehogy nem értem. Lehet mert reformátusul gondolkozom. Nincs kit megkérdezzék mert nincs olyan ismerősöm, ha egy idegent megkérdezném vagy a papot kiderülne hogy nem vagyok ortodox és nem bírnám elviselni ha lepogányolna vagy kitiltana. Azért itt kérdem. Itt nincs veszítenivalm.
Saját magadnak válaszoltál a kérdésre?
Csak úgy szólok, hogy látszik. 😂
"ha egy idegent megkérdezném vagy a papot kiderülne hogy nem vagyok ortodox és nem bírnám elviselni ha lepogányolna vagy kitiltana."
Talan nem mindenki olyan, mint Te, hogy poganynak nevez, ha valamit nem tudsz, es azonnal mindenhonnan kitilt.
Ezt a kerdest egy roman forumon tedd fel, mert mi vegul is honnan tudnank, hogy egy roman ortodox templomban mi miert van?
Vagy nincs egy roman nyelvu honlapja az egyhaznak, ahol ezt elmagyarazzak?
Hol hallottad ezt a hülyeséget?
Az ortodox felnőtt emberek ugyanúgy áldoznak, mint a gyerekek.
Csak a nyugati katolikussággal ellentétben ott a keresztelés, elsőáldozás és a bérmálás általában egyszerre van. Igen, amíg a bérmálkozni/konfirmálni felénk 13-16 évesen szoktak, addig ott valaki hiába csak 6 éves, már rég túl esett mindenen. Pedig a bérmálkozásnak pont az lenne a szerepe, hogy az ember már felnőtt/érett kamasz fejjel mondja ki, hogy Istent akarja követni, és nem a szülei döntik el ezt helyette.
A roman ortodox egyhazban megszentelt kozos kehelybol es megszentelt kozos kanalbol kapjak a hivek az Eucharistiat, ezt nemregiben meg is erositettek, tudtam meg az egyhaz angol nyelvu oldalain.
Nem tudom, te mit latsz, de erdekes lenne, ha a felnottek nem aldoznanak.
Nem te haborogtal nemregiben azon, hogy ugyanazzal a kanallal etetnek mindenkit, mikor virus van?
A homlok es a csuklo (tenyer) bekenese felszentelt olajjal mas felekezetekben is egy masik szertartas, es nem az aldozas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!