Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A román ortodoxok miért csak...

A román ortodoxok miért csak a gyerekeknek adnak kenyeret és bort?

Figyelt kérdés
Feltűnt hogy csak a gyerekek kapnak. A felnőttek homlokát meg mindkét csuklóját bekenik mironnal meg jónak egy zacskó kenyeret.

2021. szept. 8. 13:32
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően nem kéne áldozni menned, ha tértél be az orthodox egyházba ! Nem háríthatod, hogy az ő bűnük, mert az hogy épp nem tartja nyilván ki tartozik a nyájába, NEKED lenne a kötelességed figyelmeztetni. Még ha hív is, akkor sem kéne úgy tenned, mintha ortodox lennél. Református létedre nem tetted meg a kellő előkészületet, ezért.Így meg a Te bűnöd lesz-

A nem átváltoztatott kenyérből ehetsz.

Vasárnap sosem böjti nap. Augusztusban van egy két hetes böjti időszak.

Nem értelek: barbároknak nevezed az ortodox papokat és mégis oda jársz ? Minek ??

2021. szept. 13. 16:21
 22/36 A kérdező kommentje:

Hülye lennék megmondani hogy kálvinista vagyok. Hogy kitiltson örökre meg pogánynak nevezzen? Így is Nagyboldogasszonykor azt mondta hogy eretnekek a reformátusok. Egyszer látta hogy a római katolikus templomba mentem mert az is mellettem van így azt hiszi katolikus vagyok. Röhely hogy a katolikus templomban meg ortodoxnak hisznek mert sokszor akaratlanul elvétem a keresztvetést és jobbról barla csinálom 3 ujjal. Az ortodox Katolikusnak míg a katolikus ortodoxnak hisz.

Nem.esett le egyiknek sem hogy egy kálvinista jár be. Gamás mesèlné nekem el se hinném hogy van ilyen.

2021. szept. 13. 16:34
 23/36 A kérdező kommentje:
Nálunk nem mondják hogy Katekumenek távozzatok. Van valami ușilor ușilor marhaság, azt mondják a Nagybemenet után és kezdjük a Hiszekegyet.
2021. szept. 13. 16:35
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Undorítóan tiszteletlen vagy az orthodoxoklal.

Egy görögkatolikus

2021. szept. 13. 16:38
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

"Az ortodox Katolikusnak míg a katolikus ortodoxnak hisz."

"Hülye lennék megmondani hogy kálvinista vagyok."

Tehát átvered mindegyiket és erre büszke vagy ?

2021. szept. 13. 16:42
 26/36 anonim ***** válasza:
83%

24

ne izgulj, ez a kerdezo a reformatusokkal is undoritoan tiszteletlen

nem ert semmit egy helyzetbol, megkerdezni nem meri (mert nem tud romanul), utananezni nem tud, de azonnal itelkezik

mindig mindenki mas a hibas, az egesz egyhaz, az osszes pap, mindenki hulye

a papnak meg a diakonnak kellene tudni, hogy o nem ortodox es nem aldozhat, kozben azt mondja, senkinek nem meri megmondani, mert poganynak fogjak nevezni es kidobjak

"Nem.esett le egyiknek sem hogy egy kálvinista jár be."

hihetetlen!

2021. szept. 13. 19:42
 27/36 A kérdező kommentje:
Nyugidjatok le minden református jár ortodox templomba csak esetleg nem írja ki. Azt hiszitek csak én járok? Másnak is tetszik ott a műsor. Mit gondoltok miért építik szinmagyar helyekre is a sok ortodox templomot meg Nagyváradon is emelik fel az újabbakat. Annyi román nincs ahány templom van, megy oda református is.
2021. szept. 14. 07:03
 28/36 A kérdező kommentje:
Tegnap is volt parastas és bizony magyar szót is hallottam. Odamentem a templomhoz ( bennt volt a fekete asztal de a kicsi aminél egy betegért szoktak imádkozni) és megkérdeztem a magyart hogy esküvő lesz vagy beteg családtagként imádkoznak és mondta hogy megemlékezés vagyis párásztász, akkor eljöttem mert azon csak a család vehet részt.
2021. szept. 14. 07:07
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Oké, mások is tiszteletlenek. Ettől még visszataszitó a viselkedésed. (Pl. Isten legszentebb liturgiáját "műsornak" tekinted). Attól, hogy az orthodox liturgia szépsége magávalragadó, még se te, se más nem kéne színháznak tekintse.
2021. szept. 14. 07:15
 30/36 A kérdező kommentje:
Jézusom! Isten legszentebb liturgiája.....direkt azért csinálják hogy színház legyen és minél több ember nézze. Hidd el ha komoly volna akkor egyszer se mehettem volna ortodox templomba. Komoly helyen megkérdik mi a vallásod és ( mivel már látásból ismernek is engem) megmagyaráznák hogy mondjuk csak az evangeliumolvasaig lehetsu bennt és azután megmondanák hogy aki nem ortodox az ne vegyen részt a hívek liturgiáján. De nálunk nem mondják hogy Katekumenek távozzatok, csak annyit hogy ajtók ajtók legyünk bolcsebbek, ilyen baromságot mondanak. Ahogy mondják ezt már le kell térdelni és mondjuk a Hiszekegyet. Tehát bárki bemehet, ott lehet és szentelt olajjal is bekenik. Mondtam hogy fél se merül bennük hogy egy Keresztény Református is odajár.
2021. szept. 14. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!