Az ateisták miért sértődnek meg, ha leszidom őket azért, mert elő akarják nekem írni, hogy mit kell tennem keresztényként?
40.
"Sehol nem írtam ilyet",
ha te vagy a 31-es, akkor azt írtad, hogy
"a 2...4000 éves keresztény tanítások kissé már elavultak.
De akkor se neki kellene válogatnia személyesen.
Ezt a keresztény közösségnek kellene eldöntenie együtt, és nyilvánosan.
De már legalább 6000 keresztény irányzat van, szóval EZ NEM SIKERULT NEKIK SEM."
Ergo nem lehet igaz az, hogy "Első sorban a biblia, utána az egyház határozza meg hogy ki a keresztény". Hiszen nem sikerült nekik, nem igaz?
"attol még 1+1=2 marad"
Itt arról van szó, hogy te valahol azt hallottad, hogy van egy szabály- vagy kritériumlista, amit be kell tartani és meg kell neki felelni ahhoz, hogy valaki keresztény legyen. Nincs ilyen lista, és nem kell betartani.
Oszinten örülök, hogy teszel rá, de te kezdted azzal, hogy akkor x "cafeteria keresztény".
"A kérdező pedig azért sir mert beszolnak neki, nem azért mert teologiai krizisben van hogy keresztény vagy nem."
Pontosan. Az a baja, hogy a hozzád hasonlók azt mondják, hogy nem igazi keresztény, mert verekszik es csajozik.
Ugyhogy légy olyan jó, legyél te is következetes, és szállj le rólunk.
A 31 nem az én válaszom.
Az én válaszaim 32 34 36 40
(Minden csoportnál vannak kritériumok attól hogy azt állitom zsiráf vagyok nem leszek zsiráf. pl ha mostantól azt vallom hogy keresztény vagyok annak ellenére hogy nem hiszek istenben akkor keresztény leszek?)
Elvileg szoktak a keresztények Istenben hinni. A valóságban ez nem annyira egyértelmu.
A HIT és a VALLAS, vagyis a vallásgyakorlás nem teljesen ugyanaz. Vannak, akik hisznek és nem gyakorolnak vallást ( = nem vallásosak), és vannak vallásosak, akik nem hisznek.
28
A vallásom nem kényelem szerint alakítom. Abban nekem mi a kényelmes, hogyha belém kötnek valahol és megütnek, akkor túlütéssel válaszolok?
Inkább szomorú, hogyha egy idegennel ide jutok, akkor addig kell vernem, hogy ő mondja azt, hogy elég, ha már volt olyan primitív, hogy verekedést kezdeményez. Egyébként az önvédelem benne van a Bibliában.
Az pedig szintén nem kényelem kérdése, hogy azok a példabeszédek és egyéb dolgok, amik ma egyáltalán nem állják meg a helyüket, azokat ignorálom.
Kicsit elkanyarodtatok a témától. Az alapvető probléma az, hogy adottak az ateisták, és sokan közülük mániás kényszert éreznek arra vonatkozóan, hogy megszabják, hogy ki lehet keresztény, és azon belül hogyan gondolkodjon, milyen elveket kövessen. Néhányan már itt arra vetemedtek, hogy a kérdezőt erőszakos térítőnek állították be, tehát hazudoznak is a kérdés alatt.
Írta előttem valaki, hogy a kérdező cafeteria keresztény...na most ilyen szó nem létezik, honnan szültök ekkora hülyeségeket? Szerintem kezdjünk el arról beszélni, hogy egy ateistának milyennek kell lennie, és miről mit kell gondolnia. Ha ők megtehetik, hogy előírják a kérdés alatt, hogy milyen egy keresztény, akkor most előírom, hogy egy ateistának mit kell tennie.
A jó ateistát teljesen hidegen hagyja a vallás, az egyház, a kereszténység és a hívek. Nem szól bele, a hívek életébe mert a diktatúrák korszakának vége, a kötelező előírások megszűntek vallás terén. Szigorúan tartják magukat a monista szubsztancia felfogásához. Utasítsák el a herusztikából fakadó ateista vélekedéseket.
szia
Sajnos ez az adok-kapok a keresztények és az ateisták között oda-vissza jellemző. Persze akinek nem inge, ne vegye magára. De mivel te keresztény elveken élsz, jó ha ilyen esetben gyakorolod az isteni hosszútűrést, és eszedbe jut a tanácsa:"„Beszédetek mindig kellemes, sóval ízesített legyen, hogy tudjátok, kinek hogyan kell válaszolnotok” Kolosszé 4:6.
Talán így meg tudod őrizni belső nyugalmadat. A Biblia a Jakab 1:20-ban kijelenti: „ember haragja nem munkálja Isten igazságosságát.”
47
Sajnos olyan világot élünk, hogy azt cseszegetik, aki hagyja. És aki provokál, akár szavakkal akár tettekkel, azt le kell állítani. Arról nem egy keresztény tehet, ha a sok idióta csak az erőből ért, a szép szóból pedig sohasem.
Sajnos valóban olyan világot élünk....de érdekelne a véleményed, keresztényként hogyan tudod (megtudod-e) megvalósítani Krisztus tanácsát?: „ŐK nem része a világnak..." János 17:16 mármint a keresztények.
Jézus követőiként nagyban különbözünk ettől a világtól — az Istentől elidegenedett bűnös emberi társadalomtól. Mivel ez így van, Krisztus tanítványait gyűlölik és üldözik ebben a világban.(és itt jön a képbe a kérdező kérdése) De keresztényekként nem tanúsíthatunk a világias szellemet, Jézus követői az ő legnagyszerűbb példáját követik, és Jehova őrködik felettük, hogy teljesüljön Krisztus imája: „Nem azt kérem tőled, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. Ők nem része a világnak, miként én sem vagyok része a világnak. Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság” János 17:15–17.
49
Az emberi társadalmat nem tartom bűnösnek, még akkor sem ha nem keresztény mindenki. Azt vallom, hogy minden bűn egy hibás gondolatból fakad. Mint ahogy egy hibás gondolat az is, hogy akibe belekötnek és nem áll ellen, azzal bármikor ezt meg lehet ismételni, főleg, ha keresztény.
Krisztus tanácsa megvalósítható, de ahogy a világ, úgy a megvalósítás módszereinek is változnia kell. Értem ezalatt, hogy az ellenségeink is taníthatóak, szavakkal és erősebb vagy gyengébb tettekkel.
"„Ahol nincs fa, kialszik a tűz, és ahol nincs rágalmazó, lecsendesedik a viszály” "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!