Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták miért sértődnek...

Az ateisták miért sértődnek meg, ha leszidom őket azért, mert elő akarják nekem írni, hogy mit kell tennem keresztényként?

Figyelt kérdés
Persze én ne szóljak abba bele, hogy milyen legyen egy ateista...miért is ne szóljak bele, ha ők igen?

2021. aug. 27. 17:15
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

"cafeteria keresztény"

Nem hallottál még erről?

Kimazsolázgatja a törvényekből és a tanításokból azt, ami neki rokonszenves, a többit figyelmen kívül hagyja.

Szerintem ez így nem jó megoldás.

Abban igaza van, hogy a 2...4000 éves keresztény tanítások kissé már elavultak.

De akkor se neki kellene válogatnia személyesen. Ezt pl. a BTK-val sem csinálhatja meg, pedig nyilván nem tetszik neki az egész.

Ezt a keresztény közösségnek kellene eldöntenie együtt, és nyilvánosan.

De már legalább 6000 keresztény irányzat van, szóval ez nem sikerült nekik sem.

Az ilyen egyéni hívőkről nem is beszélve, akik már millió fölött vannak.

2021. aug. 27. 22:57
 32/53 anonim ***** válasza:
Vannak paraszt emberek, meg te is tudsz paraszt lenni velük. De mi a kérdés igazából?
2021. aug. 27. 23:09
 33/53 anonim ***** válasza:

31

tehát akkor mi a jó megoldás?

2021. aug. 27. 23:15
 34/53 anonim ***** válasza:

33

Ha nem szeretnél önnellentmondásba keveredni akkor beismered hogy nem vagy keresztény, vagy betartod minden gyökérségével és akkor elmondhatod hogy keresztény vagy. (Egyébként ennek semmi köze a kérdéshez. A kérdező azt is föltehette volna hogy miért vannak olyan emberek akik beszolnak a kövéreknek? Az alapja ugyan az)

2021. aug. 27. 23:28
 35/53 anonim ***** válasza:

"Ha nem szeretnél önnellentmondásba keveredni akkor beismered hogy nem vagy keresztény, vagy betartod minden gyökérségével és akkor elmondhatod hogy keresztény vagy."

De, a kérdés pont erről szól.

Egy ateista akarja megmondani, hogy egy keresztény / hívő mit tartson be, mit csináljon, mit mondhat, sőt, mikor keresztény, mikor nem.

Viccelsz? Azt se tudod, miről beszélsz.

2021. aug. 27. 23:41
 36/53 anonim ***** válasza:
Első sorban a biblia, utána az egyház határozza meg hogy ki a keresztény ..... Én csak megállapitottam hogy ha kereszténynek vallod magad. de nem tartodbe amit a kereszténység és a kereszténység szent könyve előír az ellentmondásos. (A kérdező pedig azért sir mert beszolnak neki, nem azért mert teologiai krizisben van hogy keresztény vagy nem)
2021. aug. 28. 00:00
 37/53 anonim ***** válasza:

"Egy ateista akarja megmondani"

És akkor mi van?

Igazat mond, vagy sem? Ez a lényeg. Értelmes embereknek.

2021. aug. 28. 00:14
 38/53 anonim ***** válasza:

"Én csak megállapitottam hogy ha kereszténynek vallod magad. de nem tartodbe amit a kereszténység és a kereszténység szent könyve előír az ellentmondásos."

Kinek ellentmondásos? A kérdezőnek? Aligha hiszem. A keresztényeknek? Nem róluk szól a kérdés. Az ateistáknak? Az ateisták igazából tesznek rá, hogy te miket tartasz be a Bibliából és miket nem, és hogy kereszténynek vallod-e magad avagy sem. Én legalábbis ateista vagyok, és őszintén letojom, hogy ki mit hisz, ki minek tartja magát és mi alapján. Felőlem tarthatod magad Napóleonnak is a Káma Szutra alapján ha neked úgy tetszik, és amíg engem nem akarsz megregulázni, addig nem érdekel, a te dolgod, váljék egészségedre! :)

2021. aug. 28. 00:43
 39/53 anonim ***** válasza:
34%

36

"Első sorban a biblia, utána az egyház határozza meg hogy ki a keresztény"

tévedés, te magad mondtad, hogy nem így van

"ha kereszténynek vallod magad. de nem tartodbe amit a kereszténység és a kereszténység szent könyve előír az ellentmondásos"

tévedés, ld. mint fent

Honnan tudná ezt egy ateista?

Honnan tudná, mi az a hit?

Egy ateista maximum annyit mondhat, hogy ezt vagy azt hallotta, így vagy úgy képzeli. Egy ateistának az adott keresztény mondja meg, hogy o mi, milyen a hite, mi a hite alapja, tartalma és mire irányul. Es az ateista azt bemondásra el kell fogadja.

Egy ateistának tennie kell arra, hogy egy hívő mit tart be a Bibliából és hogy kereszténynek vallja-e magát vagy nem. Most tudtad meg a kedves 38-as válaszolótól.

2021. aug. 28. 01:02
 40/53 anonim ***** válasza:

38 Mindenkinek ellentmondásos aki képes két állitást értelmezni. (seholse írtam hogy ez engem zavar hogy ellentmondásos dolgokat állitanak)

39 "tévedés, te magad mondtad, hogy nem így van"

Sehol nem írtam ilyet, valoszinű más válaszolóval keversz.

Eddig kereszténységről írtál, nem általánosan hitről, és seholse kérdőjeleztem meg a hited vagy állitottam vele kapcsolatban bármit. Nem is érdekel miben hiszel.

Én "teszek" is arra hogy ki mit tart be a bibliábol, de attol még 1+1=2 marad.

2021. aug. 28. 01:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!