Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták miért sértődnek...

Az ateisták miért sértődnek meg, ha leszidom őket azért, mert elő akarják nekem írni, hogy mit kell tennem keresztényként?

Figyelt kérdés
Persze én ne szóljak abba bele, hogy milyen legyen egy ateista...miért is ne szóljak bele, ha ők igen?

2021. aug. 27. 17:15
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
12%
Azért azt sem kell elfelejteni, hogy Európában a kereszténység erőteljes támadás alatt áll. Emiatt vannak az olyan hozzászólások, hogy "álkeresztény", meg "nagy keresztény", meg az ehhez hasonló provokátor megjegyzések.
2021. aug. 27. 18:30
 22/53 anonim ***** válasza:
80%

Nekem nincs azzal bajom, ha valaki bizonyos dolgokat betart a vallásából, bizonyosakat meg nem, ez szerintem gondolkodó emberre vall (aki mindent betart, az szektás). Az már gyanúsabb egy kicsit, aki kizárólag az alapján válogat, hogy neki mi kedvező. Az meg gáz, amikor saját magára nézve talál mentséget, de másoktól meg elvárja, hogy betartsák a szabályokat.

Pl. ha valaki azért nem vár a szexszel a házasságig, mert úgy véli, hogy ezt a szabályt akkor hozták, amikor nem volt fogamzásgátlás, és nehéz volt a törvénytelen gyerekek sorsa, most viszont már nem állnak fenn ezek a dolgok, akkor ez egy elfogadható érv. Ha viszont emellett elvárja, hogy a melegek teljes önmegtartóztatásban éljék le az életüket, az már álszentség.

2021. aug. 27. 18:31
 23/53 A kérdező kommentje:

20

Persze, hogy vannak benne logikátlanságok, és páran már feltették nekem ugyan ezt a kérdést mint te. Erre az a válaszom, hogy valamiért van egy olyan kép a fejetekben, hogy a kereszténynek a Bibliát betűről betűre be kell tartani minden nap. Na most ez nem így megy. Én annyit tartok be belőle ami egy átlagos életvitelhez szükséges: tanulj folyamatosan, dolgozz, lehetőségeidhez mérten segíts másoknak, és ne bánts másokat, valamint egyensúlyra törekedni a természettel és a környezetünkkel, és fontosabb keresztény ünnepek megtartása. Tehát ne legyen az az elvárásotok, hogy betűről betűre mident tartsunk be belőle (a logikátlanságokat is, amiknek a java ráadásnak elavult példabeszéd) épp az előbbi indokaim miatt.

Fentebb leírtam, hogy keresztény vagyok, és mivel az akaratom szabad valamint tudok értelmezni, ezért senki nem kérheti számon tőlem, hogy miért így hiszek, és miért nem tartok be mindent a kereszténységből. A vallásom és a hitem nem arról szól, hogy úgy éljem meg, ahogy neked tetszik. Vagy te úgy élsz, ahogy az nekem tetszik? Persze, hogy nem úgy élsz, de nem is vonlak érte felelősségre, csak te engem...pont amiről a kérdésem is szól.

2021. aug. 27. 19:00
 24/53 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben cafeteria keresztény vagy.

Létezik ilyen, csak általában nem túl rokonszenves.

Mondjuk beszólni attól még nem kéne, de a véleményét bárki elmondhatja.

Én például úgy gondolom, hogy csak nagy jóindulattal, félig-meddig vagy keresztény, mivel a legfontosabb szabályokat figyelmen kívül hagyod.

Ez hasonló, mintha a golfozáshoz puskát vinnél.

Úgy is lehet - de azt már nem nagyon hívhatod golfnak.

2021. aug. 27. 19:43
 25/53 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit olyan mintha azt mondanád, hogy te törvénytisztelő állampolgár vagy, de csak azt tartod be ami egyébként kényelmes neked.
2021. aug. 27. 20:12
 26/53 A kérdező kommentje:
Miért kényelem kérdése, hogy normálisan kell élni? Az nem kényelem, hanem egy fokmérője az értelemnek.
2021. aug. 27. 20:27
 27/53 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden ateista egyforma. Ne foglalkozz a balhésakkal.

Üdv, egy agnosztikus

2021. aug. 27. 20:51
 28/53 anonim ***** válasza:
87%

"Miért kényelem kérdése, hogy normálisan kell élni?"

Nekem nem probléma ha te úgy tartod magad kereszténynek, hogy kimazsolázgatod azt ami szimpi meg kényelmes amihez meg nincs kedved azt margóra teszed. Legalább őszintén bevallod nem sunyiban nyomod mint a többiek.

2021. aug. 27. 21:39
 29/53 anonim ***** válasza:

Ez nagyon jo kerdes, es azt hiszem, keresztenykent, pontosan ertem, kikre, mire gondolsz.

pl. a 20-as valaszolo ateista jo pelda:

"Ugyanígy te is, kereszténynek vallod magad, de a tíz parancsolat olyan nagyon nem hat meg téged (ne paráználkodj). Ezt egész egyszerűen nem értem, hogy akkor hogyan, mi alapján mondod, hogy keresztény vagy?"

Figyelj, a nem hivok tulnyomo resze normalis: nem hozza szoba, ha en nem. Tiszteletben tartja - kulonosebben nem erdekli, ha erdekli, kerdez, de rendesen.

De tenyleg vannak ilyenek, akikrol irsz! :-D, ezeken en is csak nevetni tudok mar.

Szerintem ezeknek 2 csoportjuk van

1. aki mindenbe IS beleszol, amihez semmi koze es nem ert hozza. Ilyen kotozkodo tipus. Ha gyereked lesz, akkor abban is ott lesz mindig, nem vagy jo anya / apa, ha ... miert csak 1 gyereked van, miert van 3-4 gyereked, ha 2 gyereked van, akkor a korkulonbseg nem jo... Ha ezt eszel, az ezert karos, ha azt, azert. Ha nem szexelsz az eskuvoig, akkor azert vagy hulye agymosott kereszteny, ha nem, akkor hogy mered magadat keresztenynek nevezni? :-D

2.

van egy masik csoport, akiknek valami becsipodesuk van a keresztenyekkel kapcsolatban. Minden adando alkalommal odavagodik, mint egy feltegla, es nyomja, nyomja, hogy a keresztenyek evidencia nelkul hisznek valamiben, ostobak, mesekonyv, telapo, fogtunder, repulo spagettiszorny, mar kivulrol tudom. Na most, neki egetoen fontos lenne, hogy mindent ugy betarts es ugy gondolj, amire o az ervrendszeret felepitette. Ugyhogy ha azt mondod, hogy nem tartasz be mindent a Bibliabol, akkor NEKI all feljebb, hogy miert nem, mikor pont azt akarja mondani, hogy ha igen, akkor meg vagy tevesztve.

Az ilyenekre ra kell hagyni. Az ateizmus egyes korokben ugy adja elo magat, hogy az intelligensek vilagnezete, es akik nem erzik IGAZAN okosnak magukat, de nagyon szeretnenek azok lenni, azoknak szukseguk van arra, hohgy rendszeresen bebizonyitsak maguknak, hogy ok ma megint okosabbak voltak egy hivonel.

Jo hir, hogy ez inkabb a neten fordul elo, ahol nevtelenul eloadhatjak magukat - a szemedbe joval kevesebben mondjak, ugy latom. Es finomabban.

Amugy nagyon jo fazon vagy, csak igy tovabb!

2021. aug. 27. 22:33
 30/53 anonim ***** válasza:

24

"Ebben az esetben cafeteria keresztény vagy"

ez mi ez már megint?

2021. aug. 27. 22:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!