Az ateisták miért sértődnek meg, ha leszidom őket azért, mert elő akarják nekem írni, hogy mit kell tennem keresztényként?
2-es válaszoló vagyok.
Hát kérdező szerintem nem sokkal lettünk okosabbak. Le tudnád írni, hogy pontosan miket kritizálnak. Pl.: talán az istenkép taszítja őket, mert szerintük egy kereszténynek abban kell hinnie, hogy Isten egy szakállas öregember. Esetleg a Biblia egyes tanításait kritizálják, amiket neked mint kereszténynek el kell fogadnod. Csak találgatok úgyhogy jó lenne, ha segítenél.
A 13-as kommentet kérdező ne vedd figyelembe akkor még nem tudtam, hogy a kérdés másra vonatkozik.
"A kérdésem az, hogy miért? Remélem így mindenkinek a lehető legtisztább a dolog."
Azért, mert intoleráns ostobák (ezt ateistaként írom). Sajnos minden csoportban előfordulnak ilyenek ezzel nem lehet mit tenni azonkívül, hogy megpróbálsz rajtuk felülemelkedni, vagy megkéred őket, hogy hagyjanak békén.
13
-Az első problémájuk az, hogy a hitemet én alakítom, és nem betű szerint követem a Bibliát, ahogy ők elvárják (Miért is várják el, főleg online "noname" személyek?). Tehát értelmezem az olvasottakat, de mindennel nem értek egyet.
-1-2 ismerősöm fennakadt azon, hogyha valaki verekedést provokál, beleállok a dologba (Szerintük egy eresztény nem ilyen. Szerintem meg egy ateista sem.)
-Akkor botrányosnak tekintik, hogy még nem vagyok házas, de együtt voltam már 6-7 nővel
17
Köszönöm a korrekt választ. Az első mondatod kicsit közelebb vitt a megértéshez.
Ezt ne vedd személyes támadásnak, de igazából én sem értelek téged (meg úgy igazából az egész kereszténységet). Van a Biblia, ami állítólag a szent könyvetek, ha abban rámutatok a logikátlanságokra, akkor rögtön jön a válasz, hogy azt igazából szimbolikusan kell érteni. De akkor miért szent könyv, ha még az értelmezéséhez is három diploma kell?
Ugyanígy te is, kereszténynek vallod magad, de a tíz parancsolat olyan nagyon nem hat meg téged (ne paráználkodj). Ezt egész egyszerűen nem értem, hogy akkor hogyan, mi alapján mondod, hogy keresztény vagy?
Most ezzel nem téged akarlak ekézni, csak leírtam, hogy én hogyan gondolkodok, hátha ez segít megérteni másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!