Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták miért sértődnek...

Az ateisták miért sértődnek meg, ha leszidom őket azért, mert elő akarják nekem írni, hogy mit kell tennem keresztényként?

Figyelt kérdés
Persze én ne szóljak abba bele, hogy milyen legyen egy ateista...miért is ne szóljak bele, ha ők igen?

2021. aug. 27. 17:15
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
31%
Most ilyen alapon kössek bele én is az ateista toleránsokba, mert ők sem a toleranciáról híresek?
2021. aug. 27. 17:41
 12/53 A kérdező kommentje:
Mint írtam, vallásos vagyok, de nem hozom fel a témát sosem, és nem térítek senkit sem. A probléma ott van, hogyha mégis kiderül, hogy vallásos vagyok, kapom a bölcseleteket folyamatosan. A kérdésem az, hogy miért? Remélem így mindenkinek a lehető legtisztább a dolog.
2021. aug. 27. 17:44
 13/53 anonim ***** válasza:
62%

2-es válaszoló vagyok.

Hát kérdező szerintem nem sokkal lettünk okosabbak. Le tudnád írni, hogy pontosan miket kritizálnak. Pl.: talán az istenkép taszítja őket, mert szerintük egy kereszténynek abban kell hinnie, hogy Isten egy szakállas öregember. Esetleg a Biblia egyes tanításait kritizálják, amiket neked mint kereszténynek el kell fogadnod. Csak találgatok úgyhogy jó lenne, ha segítenél.

2021. aug. 27. 17:44
 14/53 anonim ***** válasza:
90%

A 13-as kommentet kérdező ne vedd figyelembe akkor még nem tudtam, hogy a kérdés másra vonatkozik.

"A kérdésem az, hogy miért? Remélem így mindenkinek a lehető legtisztább a dolog."

Azért, mert intoleráns ostobák (ezt ateistaként írom). Sajnos minden csoportban előfordulnak ilyenek ezzel nem lehet mit tenni azonkívül, hogy megpróbálsz rajtuk felülemelkedni, vagy megkéred őket, hogy hagyjanak békén.

2021. aug. 27. 17:47
 15/53 A kérdező kommentje:

13

-Az első problémájuk az, hogy a hitemet én alakítom, és nem betű szerint követem a Bibliát, ahogy ők elvárják (Miért is várják el, főleg online "noname" személyek?). Tehát értelmezem az olvasottakat, de mindennel nem értek egyet.

-1-2 ismerősöm fennakadt azon, hogyha valaki verekedést provokál, beleállok a dologba (Szerintük egy eresztény nem ilyen. Szerintem meg egy ateista sem.)

-Akkor botrányosnak tekintik, hogy még nem vagyok házas, de együtt voltam már 6-7 nővel

2021. aug. 27. 17:57
 16/53 anonim ***** válasza:
31%
Írhatnál néhány példát, hogy miket mondanak.
2021. aug. 27. 17:58
 17/53 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem az a probléma kérdező, hogy ők az általuk látott (mondjuk úgy) fundamentalistább hívekkel azonosítják a kereszténységet és ezeket a viselkedésformákat várják el tőled is. Szerintem egész egyszerűen mond meg nekik, hogy te így állsz hozzá a hithez nem pedig úgy ahogy azt xy vallási guru előírja. Nem vagyok egy nagy hittudós és a keresztény kollégák majd biztos korrigálnak, de én nem igen láttam a példáidban semmi kivetendőt. (Mondjuk lényegtelen, hogy én mit gondolok, mivel ez a te saját hited) Úgyhogy szerintem ezekkel az emberekkel nem érdemes foglalkoznod, ha ennyiből nem értették meg az álláspontodat, akkor továbbra is a szélsőségekkel fognak azonosítani.
2021. aug. 27. 18:11
 18/53 A kérdező kommentje:

17

Köszönöm a korrekt választ. Az első mondatod kicsit közelebb vitt a megértéshez.

2021. aug. 27. 18:15
 19/53 anonim ***** válasza:
73%
Őrülök, hogy segíthettem és remélem egy nap lesz szerencséd pár értelmesebbel is találkozni.
2021. aug. 27. 18:17
 20/53 anonim ***** válasza:
100%

Ezt ne vedd személyes támadásnak, de igazából én sem értelek téged (meg úgy igazából az egész kereszténységet). Van a Biblia, ami állítólag a szent könyvetek, ha abban rámutatok a logikátlanságokra, akkor rögtön jön a válasz, hogy azt igazából szimbolikusan kell érteni. De akkor miért szent könyv, ha még az értelmezéséhez is három diploma kell?

Ugyanígy te is, kereszténynek vallod magad, de a tíz parancsolat olyan nagyon nem hat meg téged (ne paráználkodj). Ezt egész egyszerűen nem értem, hogy akkor hogyan, mi alapján mondod, hogy keresztény vagy?

Most ezzel nem téged akarlak ekézni, csak leírtam, hogy én hogyan gondolkodok, hátha ez segít megérteni másokat.

2021. aug. 27. 18:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!