Mi történik akkor ha valaki a mennyben bűnt követ el?
" úgy kell születned hogy ne vétkezz"
Én úgy születtem hogy nem vétkeztem. De utána bűnt csak az nem követ el aki túl korán meg hal ahhoz hogy bűnt kövessen el.
Ettől függetlenül nem állítja meg semmi hogy a mennyben bűnt kövessen el.
A Mennynek pont az a lényege, hogy NEM létezik benne a bűn.
A Menny nem azonos a Paradicsommal, mivel a Paradicsomban létezett a bűn, mint lehetőség, hiszen az Úr beengedte oda a Sátánt, és megengedte neki, hogy próbára tegye az embereket.
A Mennyben azonban a Sátán, a démonok, a bukott angyalok, stb. nem lehetnek jelen.
A Mennybe csak azok juthatnak be, akik a földi életük alatt képesek voltak felkészülni rá, ÉS Isten akaratából üdvözülnek.
Valószínűleg nem lesznek ott tömegek :/
4-nek:
Ezt írod: "Vagy a másik lehetőség hogy éljünk szerzetesként hogy aztán a túlvilágon is szerzetesként létezünk a végtelenségig. Ez meg így nem tűnik túl boldognak."
A szerzetesek általában boldogok szoktak lenni attól, hogy szerzetesek lehetnek. Aki mégis úgy érzi, hogy nem boldog, az bármikor kiléphet és visszatérhet a világi életbe.
"A Mennynek pont az a lényege, hogy NEM létezik benne a bűn."
Tehát akkor elveszítjük a szabad akaratunkat? vagy csinálok amit akarok csak ha el akarok kezdeni káromkodni akkor nem leszek rá képes? vagy ott már nem számít bűnnek semmi és azért nem lehet bűnt elkövetni?
" ÉS Isten akaratából üdvözülnek."
Mert van akinél nem akarja? Szelektív a rendszer? Élhetek én bármilyen jól akkor ha nem akarja úgyis pokolba megyek?
36.
"A szerzetesek általában boldogok szoktak lenni attól, hogy szerzetesek lehetnek. Aki mégis úgy érzi, hogy nem boldog, az bármikor kiléphet és visszatérhet a világi életbe."
Egyrészről te is írod hogy általában. Tehát például lehet olyan szerzetes aki nem szereti csinálni de csinálja hogy mennybe jusson mert reméli hogy ott majd jó lesz neki öröké. De ha ott is ugyan úgy kell tovább léteznie ahogyan nem szeretet élni akkor örök szenvedésre lett ítélve azzal hogy mennybe ment.
37-nek:
1. Egészséges lelkű ember már itt, ezen a világon sem akar bűnöket elkövetni, vagyis tudatosan, a saját szabad akaratából ártani más embereknek.
2. Az ember nem képes a saját erejéből üdvözülni, mert ehhez a saját ereje KEVÉS. Kell hozzá az Isten segítsége is. Akik elfogadják a segítséget, azok üdvözülhetnek. Akik elutasítják a segítséget, azok meg nem. Azok sem, akik azért próbálnak pusztán önerőből, mert nem is hallottak arról, hogy csak Isten segítségével lehet. Akik meg végképp tagadják Isten létezését is, azok meg nyilván nem.
37-nek:
Írod: "Tehát például lehet olyan szerzetes aki nem szereti csinálni de csinálja hogy mennybe jusson mert reméli hogy ott majd jó lesz neki öröké."
Ez nem így működik.
Az üdvözülés nem egy pontgyűjtő játék, hogy ha kigyűjtesz 100 pontot, akkor kapsz egy jegyet a C szektorba a Mennyországban.
Aki nem való oda, az nem képes odakerülni, BÁRMIT is próbál tenni, bármivel is próbálja a belépőjegyet MEGVENNI.
39.
Tehát tehetek én bármilyen jót és hiszek is akkor se kerülök oda. Akkor ilyen módon nincs értelme az egésznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!